Náplasti Evra

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
4834
14.9.10 22:51

před otěhotněním jsem ji používala.Snažili jsme se pak rok než se zadařilo.
Náplast drží a ty rožky se trochu šoupají,chodila jsem i do sauny.Hlavně myslet,kam lepit a nemazat se krémem,protože by se odlepila dříve nebo by nevdržela ve vodě.V létě jsem si ji dala na paži a měla jsem opálený čtvereček jako značku. :mrgreen: a hodně lidí,spíš chlapů se mě ptalo ,co to mám a já říkala náplasti proti kouření. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4333
15.9.10 07:59
Akinom píše:
ja jsem pres Evru teda neotehotnela :wink: nastesti. jinak se mi tez nikdy nesloupla, jen ty ruzky. a obcas se u me objevily fleky, ale jen kdyz jsem to drbala :wink:

Což znamená nedrbat a neš… :-P :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56772
15.9.10 08:54

Evru jsem používala několik let, protože jsem dost citlivá na hormony a tahle jediná mi nedělala paseku, ale pravda jak, jak píšou holky, růžky se odlepují, hromadí se na nich ten lep, který černá. Když jsem jí přestala lepit, tak dost dlouho mi trvalo, než jsem se pročistila od hormonů a dlouho mi zůstala na kůži jakoby jizvička ve tvaru čtverečku. Lepila jsem je na paže, protože nad prd..í se mi nechtěla držet, otírala jsem ji tam často kalhotama. A pravda je i to, že se mě dost lidí ptalo, co se mi stalo :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
15.9.10 10:26

Brala jsem ji pred otehotnenim… (mesic jsem vysadila a pak hned planovane otehotnela) Ja na ni nedam dopustit, nejsem moc na pravidelne brani prasku, rohy se ti po tydnu malinko odlepi a jestli nosis cerne obleceni, tak i na to trochu nalepi. Zalezi jak komu to vadi, ja ji nosila na rameni, tak tam fakt videt nebyla.

Chodila jsem s ni pravidelne do bazenu a odlepila se mi jen jednou ve virivce, kdy jsem na ni zapomnela.

Ale pri kojeni se myslim urcite nesmi, neni to nic nizkodavkoveho. (Ale co jsem se ptala tak se nesmi ani nuvaring).

Cervene fleky jsem pod ni trochu mela, ale proste tyden nalepena naplast, po par dnech to bylo pryc.

• Citovat
  • Upravit
gjgzjgjt
18.7.12 23:10

Evra a posun MS

Ahoj, chci se zeptat, jak posunout MS pri uzivani Evry? Ted mam 2 tyden a cca od 31.7-5.8 bych to mela dostat. Potrebovala bych to o tyden posunout, nevite nekdo? Diky

• Citovat
  • Upravit
540
18.7.12 23:26

Mělo by to fungovat jako klasická monofázová antikoncepce (tj. všechny tři náplasti v balení mají stejnou dávku hormonů) - posunete to tím, že si přidáte týden, tj.po uplynulém týdnu si na další týden nalepíte další náplast, z nového balení, a pauzu si uděláte až po ní…

Nevím jestli to je srozumitelný - prostě jedete dál do doby než se ta pauza bude hodit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caitir
21.8.12 14:36

Ahojte:)
zacla jsem s s naplastma evra teprve pred 2 tydny, drzi sice dobre ale i na brise i na zadech kde to mam momentalne se mi udelaly vzdycky nejake male puky..naplast proste neni uplne vypnuta..je tu prosim nekdo komu se toto dela taky nebo si jen vybiram spatna mista? pri nalepeni jsou vypnute dobre ale treba behem noci se mi naplast malinko skrci.. myslite ze by se tim mohla snizit ucinnost?
Dekuji moc za odpoved:))

• Citovat
  • Upravit
1
18.9.12 21:17

Ahoj, já ji brala asi 3 roky a v poho. jo na břiše se mi občas dělaly puky, ale myslím, že to bylo tím, že jsem se spotila nebo ohnula břicho dřív než se pořádně chytla. Nespadla mi nikdy, jen růžky se občas odlípaly a zůstavalo mi tam černé lepidlo. To se ale dá normálně odrýpat nehtíkem. To mě tak napadá, že mám ještě 2 balení po 9ks do 3/13 nechcete je někdo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14679
19.9.12 06:45
@Caitir píše:
Ahojte:)
zacla jsem s s naplastma evra teprve pred 2 tydny, drzi sice dobre ale i na brise i na zadech kde to mam momentalne se mi udelaly vzdycky nejake male puky..naplast proste neni uplne vypnuta..je tu prosim nekdo komu se toto dela taky nebo si jen vybiram spatna mista? pri nalepeni jsou vypnute dobre ale treba behem noci se mi naplast malinko skrci.. myslite ze by se tim mohla snizit ucinnost?
Dekuji moc za odpoved:))

mně kolikrát i upadla či kraje se odlepili, tak jsem to tam zpět přilepila fénem :mrgreen: a účinnost se nesnížila :pankac: Kdybych to měla měnit dle návodu tak zkrachuji :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
3.11.12 16:12

Odlepí či neodlepí

Ahoj, já užívám Evru už asi rok. Je teda pravda, že je to hrozně pohodlný. Každý den nemusíte myslet, jestli jste si vzala prášek nebo ne. Zvláštˇ když člověk dělá na směny a nemá moc pravidelný režim. Ale moje zkušenost přes léto, když se člověk víc potí, není moc valná. Asi dvakrát mi při sprchování odpadla a dvakrát jsem to měla jen tak tak, že týden vydržela. Důležitý je, kam si to ženy lepí. Blbý jsou místa, kde se to tře s oblečením (zadek, kde několikrát denně stahujete kalhotky a ramínka od podprsenky). Výhodou je mízký obsah hormonů, po kterým netloustnete a mě se podařilo a nějaký kilo shodit.
Spíš bz mě zajímalo, jaký máte zkušenosti s otěhotněním po vysazení, jak dlouho trvá, něž se ty hormony dostanou z těla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.6.13 23:38

Já mám Evru třetí měsíc a nadšená z ní nejsem. :-( Ještě 14 dnů po odlepení je vidět, kde byla - nějak se mi v tom místě loupe kůže. Jednou mi při sprchování odpadla, pak se zase nějak chytla. A chyta se na ni kdejaka spina (nitky) z obleceni. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
škleble
14.9.13 19:25

Ahoj, chci se zeptat kdy jse chráněna. Nalepila jsem si naplast 1.den kdy jsem začla menstruovat a o 4 dny už jsem měla nechránněný sex s přítelem. Už jsem chráněna děkuji. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
škleble
14.9.13 19:25

Ahoj, chci se zeptat kdy jse chráněna. Nalepila jsem si naplast 1.den kdy jsem začla menstruovat a o 4 dny už jsem měla nechránněný sex s přítelem. Už jsem chráněna děkuji. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
25005
14.9.13 19:41

Já bych řekla, že jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
8.12.13 12:18

Evra - zkušenost

Ráda bych se s vámi taktéž podělila se zkušeností s Evra náplastmi. Cca 5 let jsem užívala pilulky, které mi bohužel způsobovaly časté migrény (i 4× do týdne). Vyzkoušela jsem pár značek a výsledek byl vždy stejný. Kolegyně ze zaměstnání mě navedla na užívání náplastí Evra. Začala jsem s nimi a ze začátku jsem byla spokojená. Nezpozorovala jsem váhový příbytek, nalila se mi víc prsa-toť výhody. Ovšem při delším používání se mi opět objevily silné bolesti hlavy, po každém novém nalepení, při delší koupeli ve vaně se mi náplast zcela odlepila, místo, kde byla náplast, mě svědělo a objevovaly se pupínky. Černé okraje jsou bohužel nedílnou součástí užívání náplastí, je to stejné jak s klasickou zdravotnickou náplastí. Je lepší si na zkoušku koupit balení na měsíc a ozkoušet, zda vám antikoncepce vyhovuje. U mě se ovšem projevily negativní účinky až po dlouhodobějším užívání. Kdybych netrpěla na ty silné migrény, náplast bych užívala i přes nevýhody viz odlepování, špinavé okraje a svědění. Je to přeci jen nejmenší zlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí