Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, chci se zeptat - 8.dnem beru svou první antikoncepci a od třetího dne začínám pociťovat dušnost, stahuje se mi krk a někdy nemůžu ani polknout. Je to normální vedlejší účinek nebo bych to měla raději hned vysadit?
Díky za názory. ![]()
No, já jsem teď těhotná = hromada hormonů, což je HA taky a dýchá se mi fakt těžce, takže to z antikoncepce mít asi budeš a asi bych naklusala na gyndu a domluvila se, co dál. Jestli vysadit hned nebo dojet cyklus. Jestli v nejbližší době neplánuješ mít děti, tak bych asi vysadila hned a začala s něčím jiným, až se cyklus zase srovná. Přece jen je to dost nepříjemný ![]()
@RadkaCh A můžu teoreticky vysadit hned ted teprve po 8.prášku, aniž bych navštívila gynekoložku? Nemám s tím žádné zkušenosti, tak jestli to něčemu nebude vadit…:zed: ![]()
@martulka217 Tak můžeš, budeš mít dny rozházený a asi nejspíš začneš krvácet. K doktorce vyloženě nemusíš, ale stejně budete muset potom zvolit jiný typ antikoncepce a naplánovat to. Nebo jí zítra zavolej a domluvte se po telefonu. Jestli už HA brát dál nechceš, tak ji vysaď, začni se chránit jinak. Pokud ti cykly naskočí potom normálně, tak o dál neřeš, jinak opět k dr.
Nechci strasit, ale urcite bych sla k lekari, nechat si zkontrolovat d-dimery, kvuli moznosti plicni embolie.
@annnna87 píše:
Nechci strasit, ale urcite bych sla k lekari, nechat si zkontrolovat d-dimery, kvuli moznosti plicni embolie.
Napadlo mě to stejné