Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, mam dotaz ohledne HA.
Beru Logest a pravdepodobne dietni chybou jsem vcera dostala prujem. Ne nejak zvlast zavaznou behavku, ale kdyz snim neco jineho nez rohlik, tak proste bezim. Pred vzetim pilulky jsem teda radeji nic nejedla a tedy nesla na WC, ale druhy den prujem pokracoval. Je mozne, ze by byl ucinek HA oslaben i v tomhle pripade? Nebo staci, ze po poziti pilulky jsem nebyla na WC…?
Diky moc za vase pripadne rady a zkusenosti.
Mrkni se na příbalový leták. Já beru jinou HA, ale mám v něm napsáno, že pokud dostanu průjem do tuším 6 hodin po spolknutí tbl, je třeba počítat s tím, že antikoncepce není tak účinná a chránit se ještě jinak ![]()
Verča
Na na pribalaku je to totiz tak blbe napsany… Kdyz zvracis do 4 hodin a pak tam pisou pri tezsich prujmech… Tak nevim, jestli se taky resi ty 4 hodiny nebo jak se pozna „tezsi“ prujem… Kdyz budu mit prujem 4 dny, ale nikdy „nepobezim na WC“ 4 hod. po poziti prasku, tak by to melo byt v poradku? O to mi jde… Je blby to resit, ale jedno malinky mimi ted mam, tak s druhym bychom radi pockali… ![]()
To se ti nedivím, že to řešíš ![]()
Ale fakt nevím.. myslím, že zvracení je horší než průjem - u něj musí tableta delší dobu putovat trávícím traktem, takže by měla mít čas se vstřebat
![]()
Verča