Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, chci se zeptat, stane se něco s HA měsíc po expiraci? Na balení je uvedeno, že je do 1/2014, bylo mi řečeno, že je můžu v pohodě brát.
Díky, a pěkný večer ![]()
Jo, to ještě není prošlé. expirace je do posledního dne uvedeného měsíce. takže to přetáhneš maximálně o týden, pokud to je jen to jedno platíčko.
Ikdyž jí budu brát v únoru? Nechce se mi vyhazovat jedno platíčko, jen proto, že končí v lednu. Špatně jsem to formulovala, pardon. Je zkouškový, tak jsem trochu mimo.
Tak ja na datum nikdy nekoukala a to si beru v lékárně vždy na 3 měsice dopředu. podle mě měsic fakt nevadi hormony v tom určitě jsou
Léky musí mít rezervu. Dle známé, která pracuje v lékárně je možné tablety brát i 3 měsíce po expirační době. Takže bych s klidem brala ![]()
Zdravím holky, chtěla bych se zeptat zda-li nevíte, jak je to s náplastmi. Jsem v zahraničí a teď jsem zjistila že moje náplasti evra maji EXP:03-2014, což mě pořádně vyděsilo. Nemáte prosím někdo zkušenost jestli i teď ještě fungují? Jaká je tam možná rezerva?
Děkuji Vám moc za veškeré odpovědi. ![]()
@agyna je mi to líto, ale po třech měsících bych na,,původní" spolehlivost moc nespoléhala
![]()