Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Maminky mam dotaz plne kojim 3m dcerku brala jsem HA v kojeni desogetrel ale zacala jsem na nich krvacet takze sem je musela vysadit…ale ted nevim jestli to mam brat ze jsem mela uz menstruaci nebo ne? zapombela jsem se dr. zeptat
Tohle bych asi jako ms nebrala, ale pokud chceš začít brát jinou, tak počkej na normální ms a pak začni. ![]()
No prej musim pockat az prestanu kojit…takze prave bych rada vedela zda mam uz kazdej mesic ocekavat ms nebo ne…
@wercis To ti nikdo neřekne, ani kdyby to fakt MS byla, při kojení chodí podle plotu, klidně ji můžeš mít jednou za půl roku, nebo taky každý měsíc… zas na druhou stranu, já bych tedy při prvním krvácení HA nevysazovala, taky jsem na začátku krvácela a od té doby už rok nic.
Dobry den, chtela bych se zeptat… potrebovala bych oddalit pristi menstruaci. dnes jsem to dostala, ke gynekologovi se dostanu az zitra. Ale antikoncepci mi asi nenapise bez prohlidky. Kdyz tam pujdu po cyklu a zacnu pak HA brat, nebude uz pozde, muze mi to oddalit? Nejde mi o ochranu jen o oddaleni. Nehodlam potom uzivat v budoucnu antikoncepci. Vim, ze existuji i jakesi prasky na oddaleni, co se zacnou brat 2-3 dny pred ocekavanym zacatkem menstruace, ale je to pry mnohem vetsi svinstvo. Poradite mi prosim?
@Anonym25 Myslím, že ti ji napíše, na prohlídku můžeš dorazit pak.
Děkuji za reakci! Naposledy jsem byla tak před rokem a pul. Tak snad. A pomuze to na oddálení, když ji začnu brat až druhý den menstruace? četla jsem, že se to má brát od prvního dne.
@Anonym25 Jo, pomůže, nějakých plus mínus 2-3 dnů bych se nebála, neplechu by to mohlo dělat až při pozdějším začátku. Tedy samo se může stát, že může HA dělat neplechu, i když se vezme hned první den, ale zas jestli už si ji měla a seděla ti, tak to není moc pravděpodobné.
Právěže jsem v životě HA nebrala, chci ji teď jen na oddálení, pak už ji nechci brát.
Právě proto se obávám, že mi ji gynekolog bez prohlídky nenapíše. Popravdě se mi nechce jít do těch speciálních prášků na oddálení, neboť mnoho ostatních žen píše, že měly potom strašné bolesti.
@Anonym25 Nojo, ale pak není jistý, že to oddálení zafunguje, jsou lidi, kteří při nasazení HA naopak špiní či krvácí „mimo cyklus“.
Tak mám raději zkusit ty prášky na oddálení?
asi mi nic jiného nezbyde. Každopádně velmi Vám děkuji za reakci! Zítra půjdu za doktorem a uvidím, co mi poradí.
@Anonym25 Uvidíš, co ti řekne doktor, já s nima zkušenost nemám, já to vždy řešila HA, ale já na ni vždy reagovala dobře. A co vím kamarádka, když chtěla řešit oddálení MS pomocí HA (jinak ji taky nebere), tak raději nasazovala na 2 cykly, kdyby byl ten první rozházený.