HA + migréna - poraďte

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Radina
17.1.06 16:49

HA + migréna - poraďte

Víc než půl roku beru HA Jeanine. Je sice šíleně drahá, ale gynekolog mi ji schválil jako kvalitní pomoc na problémy s pletí a na zmírnění krvácení. Celou dobu co ji beru, mne vždycky v sedmidenní pauze děsně bolí hlava, kolikrát když to neuhlídám a nemám po ruce paralen, přejde to v šílenou migrénu(a migrénujte se dvěma dětma…!). Uvažuju nad tím, že se vykašlu na pleť a HA změním za jinou. Moc se v tom neorientuju, před otěhotněním jsem brala jenom Diane a tak bych potřebovala poradit. Neměla některá z vás problém s migrénami při HA a za jakou jste ji vyměnily? Ráda bych měla přehled při případné debatě s lékařem. Chtěla bych tam jít zítra, abych už další platíčko měla jinou antikoncepci, případně to jedno zbylé prodám, které z vás Jeanine sedne.
Mockrát díky za všecky informace.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3743
17.1.06 17:22

Doktoři na různých serverech píší, že je více jak 30 druhů antikoncepce, tak je z čeho vybírat. Na pleť se všeobecně doporučuje antikoncepce, tak si nemyslím, že právě tato je ta „nej“. Jde o ty hormony. Myslím, že se v pohodě domluvíš s doktorem na jiné. A pokud by se Ti ta bolest hlavy nezlepšila ani po jiných druzích, doporučuji navštívit neurologii. Existuje migréna, která se objevuje při menstruaci a je to hormonální nerovnováhou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9356
17.1.06 17:35

Radino,tenhle problém jsem měla při každé antikoncepci.Po xletech jsem změnila dr.a zjistil,že je to nadbytkem estrogenu a že když ho mám ještě v HA tak je průser.Migrény,záněty.Můžu brát jen HA vhodnou při kojení.Cerazzete,Depoprovera.To Cerazzete je prý na migrény lepší.
 Dana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17026
18.1.06 14:09

Ahoj Radino,
myslim,ze ti Jeanine nesedla.Migrena muze pri HA byt.chce to najit jinou.Nekdo bohuzel ma migrenu pri vsech HA,ale casto ji pomuze jen zmenit.Treba ti nesedi jednofazova,zkus troj.Ale chce se to poradit s dr.
Ja taky brala pul roku Jeanine,taky mi nesedla.Ale me z duvodu,ze jsem po ni moc nabrala(jeste se mi to nestalo,s pribiranim jsem mela naopak vzdy problemy a ted bum)Protoze mi jinak vyhovovala-plet,vlasy,kratka zadna MS..zmenila jsem na Yadine(maji podobne slozeni),je to taky 30tka ale obsahuje jinou tu druhou slozku,beru par dni,tak nevim.
Pokud vim antikoncepce sice plet lepsi tak nejak vseobecne,ale konkretne na hezkou plet je Cilest(ale ten je silny,nemuze se brat dlouho),pak nove Jeanine,taky Loete?(nevim jak se pise),jenze to uz je jen 20tka,tam jsem se bala,ze mi neudrzi cyklus.
Moje kamaradka nemuze mit jednofazovou(vcetne Jeanine)protoze po ni trpi bolestmi hlavy a depresemi…
takze to chce asi hledat,poradit se dr.
Preji stastnou ruku pri vyberu
 any

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2904
15.2.07 23:24

Ahoj holky,
já beru Logest a teď nevím jestli je to 10tka nebo 20tka, ale je slaboučkej, protože jsem kdysi měla mononukleosu, tak mi dr. nechtěla zatěžovat játra. A vybírali jsme jí na upravení cyklu mívala jsem dost bolesti a bylo mi špatně a problémy s pletí. Řekla bych, že mi vyhovuje vše v pohodě. To neznamená, že mě nikdy nebolí břicho nebo nejsou nevolnosti vůbec, to asi neumí žádná HA.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3006
23.5.07 17:59

Ahoj, já zkusila Pramino, Triquilar, Yadine a že mám migrény z HA mi došlo, až když jsem ji před otěhotněním vy:,–(ila…strašně se mi pak „ulevilo“. Moje sestra zas zkusila Triregol, Yadine, Evru a migrény ji držely stále, tak bere Cerazzete a prý je to trochu lepší. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí