Symptotermální antikoncepční metoda

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
127
9.1.06 16:00

Symptotermální metoda

Maminky, zajímalo by mě, jestli některá z vás požíváte symptotermální antikoncepční metodu a popřípadě jaké s ní máte zkušenosti, moc by mě to zajímalo, ale mám málo informací a hlavně ani neznám nikoho kdo to praktikuje. Za kažou reakci budu moc ráda, Díky Kitten

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5525
9.1.06 16:13

Ahoj, s touhle metodou tady ma spousta holek zkusenosti, ale spis jako koncepcni :)
pokud vim, tak jeji antikoncepcni prednosti probiraji na www.rodina.cz
vlevo v menu je briska - poceti /snad nekecam…/ je tam pak nekolik clanku na toto tema a pod nimi diskuze
je to sice docela stara diskuze, ale dozvis se tam spoustu informaci od tech holek, co to pouzivaji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
568
9.7.13 15:07

Oživuju diskuzi, jestli se podaří

Chtěla bych oživit tuhle diskuzi. Zajímalo by mě, jaké máte zkušenosti. Opravdu nevěřím (a je to i vědecky potvrzeno), že by symptotermální metoda byla dobrá jen na početí. Pokud někomu selže, bývá to kvůli nedodržení pravidel. Prosím, zkuste sem napsat i pozitivní zkušenosti :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
9.7.13 15:23

@Luci1986 Ahoj, určitě použij vpravo nahoře vyhledávání, je tu toho už spousta, máš to na dlouhé večery! ;)
Já sama ji využívám a jsem velmi spokojena. Ale pokud bych 100% nesměla otěhotnět, asi bych na to zas tak nespoléhala - existuje riziko, že se příroda jednou prostě trochu sekne (nejsme stroje a ovlivní nás stres, změna stravy, roční období,…), a pokud člověk více než dobře nestihne porozumět signálům vlastního těla, může dojít k nepřesnostem metody.
Já mám tedy vypozorované příznaky spolehlivě a u tzv. plodných dnů počítám s ještě asi týdenní rezervou, právě kdyby došlo k nějakým nečekaným změnám.
Rozhodně to není pro každého, ale minimálně v kombinaci s jinou antikoncepcí (kondom) mi přijde fajn, kdyby si to vyzkoušela kterákoli žena trochu otevřená těmto metodám. Je pěkné sledovat, jak tělo přirozeně funguje. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
568
9.7.13 15:28

Aha, tak já zkusím hledat, asi příště, už serfuju moc dlouho:) zaujal mě tento název, pokud bude někde jen „měření teploty“, „ovulace“ apod., tak potom moc nevěřím spolehlivosti. Víš, že je STM spolehlivá srovnatelně s hormonální antikoncepcí? Osobně znám víc lidí, kteří počali s HA než přes STM (to nikoho) - ano jistě bude to i tím, že HA je víc rozšířená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
410
9.7.13 16:28
@Luci1986 píše:
Chtěla bych oživit tuhle diskuzi. Zajímalo by mě, jaké máte zkušenosti. Opravdu nevěřím (a je to i vědecky potvrzeno), že by symptotermální metoda byla dobrá jen na početí. Pokud někomu selže, bývá to kvůli nedodržení pravidel. Prosím, zkuste sem napsat i pozitivní zkušenosti :)

Já jsem používala a hodlám používat dál jako antikoncepci (2 roky) a pak pro koncepci :-D pro upřesnění plodných dnů.. fungovalo skvěle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3705
11.7.13 13:51
@Luci1986 píše:
Chtěla bych oživit tuhle diskuzi. Zajímalo by mě, jaké máte zkušenosti. Opravdu nevěřím (a je to i vědecky potvrzeno), že by symptotermální metoda byla dobrá jen na početí. Pokud někomu selže, bývá to kvůli nedodržení pravidel. Prosím, zkuste sem napsat i pozitivní zkušenosti :)

STM využívám a vidím na ní spoustu kladů :palec: snažila jsem se tu rozjet skupinu na toto téma před dvěma lety, ale nějak se mi to nepovedlo :oops: :nevim: https://www.emimino.cz/skupiny/ppr/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
568
11.7.13 14:47

@Hewe Já už na ní vidím je samé klady :) a nebyly bysme v té skupině aspoň 3? :) Existuje hodně žen, které hormony v jakékoli formě brát nechtějí nebo ze zdravotních nemůžou, bariérové metody nejsou moc spolehlivé a já bych byla moc ráda, kdyby se o STM dozvěděly. Nejlepší to je dozvědět se od aktivních uživatelů, z letáku apod. to nikoho asi moc nezaujme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
21.7.13 21:24

Taky bych mela o skupinu zajem :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
568
22.7.13 19:00

@hanzy Pojď :) ať se nás víc :) ale málo nás taky není :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1475
15.9.13 21:07

STM jsem používala 4 roky před dětmi a teď znovu, myslím, že opravdu funguje, jen to chce znát své tělo a dodržovat pravidla :-) Zrovna jsem chtěla založit diskuzi, jestli se najde někdo další s dobrou zkušeností, tak jsem ráda, že tu snad někdo bude :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
568
15.9.13 21:23

@kokos Ahoj, no bylo by super kdyby se víc lidí zajímalo o STM nejen jako koncepční metodu :) já nemám tak velké zkušenosti jako ty, já jsem používala rok a půl před prvním dítětem a pak jsme (co nejdřív, blázni :D ) chtěli druhé, takže nám STM pomohla i s tím a 10 týdnů po porodu zas počítám s pravidelným měřením :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
410
16.9.13 10:24

...

Luci1986: Já to dělala také tak, akorát, že teď jsem se na měření momentálně vybodla. Ale zase začnu, protože to skvěle fungovalo a nehodlám do sebe cpát hormony aťříká kdo chce, co chce. Kolegyně z norm. antik. dostala trombózu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
568
17.9.13 08:51

Kdyby jen lidi věděli, jak je to spolehlivý :) ale bohužel x článků, který jsem na netu pročítala, se věnují buď symptotermální metodě jako „postupu k početí“ nebo „nespolehlivé antikoncepci“. I na zajímavých stránkách o měření www. merenibt. jsem nezaznamenala nějaká pravidla, bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
568
17.9.13 08:55

Pak se nedivím, že to tolika lidem selhává, když se řídí jen podle nějaké rady nemít styk 4 dny před plánovanou ovu… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí