Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak asi to není při tvé kombinaci zdravotních obtíží to pravé a pravděpodobně se tím hormonálně trochu rozhodíš, ale pokud ti to pomůže si ten týden užít, tak já bych do toho šla, akorát tedy jestli ti nevyjde dobře MS, tak možná budou potřeba 2 měsíce.
Já bych se bála, že ten první měsíc braní (a zároveň teda jediný) budu různě krvácet a špinit. Protože to je docela běžné, že první tři měsíce se může špinění objevit.
Tak bys sice neotěhotněla, ale ani nesouložila příliš ![]()
Já bych asi spoléhala na ty kondomy… i kvůli nějakým breberkám
(nevím, jak moc je milenec… prověřený
)
No, abys pak třeba celej měsíc nešpinila, než by ti sedla…
Zkus kondom a Pharmatex, ne?
Nebo náplasti či kroužek…
http://krasna.nova.cz/…krouzek.html
@pannda píše:
Nebo náplasti či kroužek…
http://krasna.nova.cz/…krouzek.html
A jak se to liší od klasické HA? Tedy krom pohodlnosti…
Co provera? Ale ta je teda tuším na 3 měs., byla by i vhodná pro tebe, vzhledem k tomu co píšeš o zdr. stavu…
@Pipet jo, kondom bych měla každopádně i s tou HA. Tak na to jsem úplně zapomněla. Když jsem měla HA jako mladá holka, tak žádné špinění nebylo, ale to neznamená, že by nemohlo přijít teď. No do háje
![]()
Protože jsem psala že spíše ty 2 měsíce… pokud nevyjde ten týden až těsně před konec braní.
@pannda kroužek by byl možná pohodlnější než každý den myslet na pilulku.
A u náplastí nebo kroužku nedochází ke špinění, než tělu sednou? ![]()
@j.a.n.i1 píše:
A jak se to liší od klasické HA? Tedy krom pohodlnosti…
Je to obdoba, ale píší, že působí přímo v děložní sliznici, tak by možná mohly odpadat nějaké vedlejší účinky jako u pilulek ![]()
Anonymní hlavně né Pharmatex - já ho jeden čas používala běžně a bez problémů a loni jsem z ničeho nic na něj dostala šílenou alergickou reakci, svědění, otok, trávila jsem noc ve sprše a navíc se mi z toho rozjel zánět močáku. Co jsem pak studovala diskuze, tak to není zas tak ojedinělá reakce. Takže já bych asi šla do té HA, ten kroužek je myslím trochu dražší, ne?
@pannda Jo, kdyby ji z toho bylo blbě od žaludku, tak to jo, ale těžko špinění, ztráta libida a podobně.
Díky všem za rady
Asi zkusím ty kroužky, ještě to proberu s gyndr, bez předpisu mi to asi neprodají, že?
Ono když to nebudu používat pořád, tak ta vyšší cena mi tolik nevadí. Než riskovat to špinění ![]()
S tím Pharmatexem, to jste mne také vyděsily, ale díky, při mé smůle bych určitě takovou alergickou reakci měla. ![]()
Ale ono je v těch kroužkách to samý jako v pilulích, takže případné špinění tím moc neovlivníš
Prosím, potřebuji radu ohledně spolehlivé antikoncepce na krátkou dobu.
Jde o to, že chci strávit týden s milencem a opravdu si nemohu dovolit otěhotnět. Normálně žiju sama a příležitostný sex řeším kondomem. Ono to zas tak často také není.
Jedeme spolu koncem ledna na hory a chtěla bych to ještě nějak pojistit, takže kondom a k tomu jsem myslela nejspíš nějakou HA. Problém je v tom, že HA mi dlouhodobě nevyhovuje - ztráta libida, zadržování vody. Navíc je mi 39, mám problémy s křečovými žilami a nadváhou, takže opravdu nejsem pro HA ta pravá. Takže co si myslíte o tom brát v mém případě HA pouze měsíc? Tedy jde mi o to, aby to pokrylo alespoň ten týden, ale kratší dobu to brát, to je asi blbost. Nějaké jiné formy AK jsem zavrhla jako málo spolehlivé nebo nepohodlné. Budu ráda za každou radu a postřeh, co mi sem napíšete, případně i název HA, co byste mi doporučily, já už se v tom nevyznám a musela bych to studovat. Prosím řešte tu antikoncepci a neplevelte řešením mého sexuálního života. Dík.