HA - prodloužení cyklu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
225
14.10.10 13:48

HA - prodloužení cyklu

Potřebuji poradit, doktorka má dovču a já to nikdy nepotřebovala: beru Logest a potřebovala bych oddálit MS o týden. Zítra si mám vzít poslední tabletku z platíčka a pak bych chtěla pokračovat s novým platíčkem. Ikdyž potřebuju cyklus posunout jen o týden, můžu vybrat celé nové platíčko a MS dostat až po něm nebo mám raději vybrat pouze ten 1 týden navíc a pak si počkat na MS? Jde i o to, že pokud si z nového platíčka vezmu jenom 7 tabletek, tak ten zbytek je v podstatě na vyhození, protože už to není na celý měsíc… :think: . A ještě něco: není tím prodloužením cyklu nějak ohrožena spolehlivost antikoncepce? Podotýkám, že to není žádný můj rozmar, ale mám důležitý důvod. Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
14.10.10 13:54

Čím déle bereš v kuse HA, tím naopak je spolehlivější. U některých HA se tahle možnost i uvádí v příbalovém letáku jako možnost dlouhého cyklu, že se vyberou všechny tři platíčka naráz a pak se udělá pauza.
vzhledem k tomu, že při braní HA nedochází k pravé ms, ale jen k tzv.pseudomenstruačnímu krvácení, tak tam nehrozí prakticky žádný problém. Musí to být ale HA, která má obsah hormonů ve všech prášcích stejný, tj. nejde to s třífázovou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1748
14.10.10 14:12

logest měl mít všechny tabletky stejné, takže je to bez problému - spolehlivost zůstává stejná, jen je možné, že se může objevit špinění po nějaké době prodloužení (u mě se objevilo po více jak 10denním prodloužení), ale většině se to nestává. Co se týče 1týden nebo celé platíčko, se rozhodni, jak ti to bude lépe vyhovovat, když jeden týden, tak zbývající platíčko se ti může hodit, když budeš potřebovat další prodloužení - nemusí být jen na vyhození :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
14.10.10 14:12

Ahoj, tak Logest byla má oblíbená a nejradši bych se k ní vrátila, ale nechce se mi k dr. Takže pokud chceš oddálit ms, tak nepřestávej a pokračuj hned dalším platem - je jedno jestli využiješ rovnou celý a nebo jen týden z něho, prodloužit můžeš, ale nesmíš zkrátit! Takže bys z novýho vzala týden, pak vynechala a zbytek plata dobrala a vynechala, to už bys pak chráněná nebyla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
14.10.10 14:15

Jinak občas jsem se na tu potvoru tak netěšila, že jsem brala 3 plata v kuse a pak jsem si to teda odbyla, ale to plato opravdu vyhazovat nemusíš. Můžeš ho použít pro příště a nebo dobrat rovnou celý, ale jak už jsem zmiňovala, nesmíš zkrátit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
14.10.10 14:27

Děkujuuuuu :palec: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
14.10.10 14:33

nemáš zač, jo a já při nevynechání ani jednou nešpinila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7485
15.10.10 08:20

Pettulle proč se nesmí zkracovat??
Já si to tak přizpůsobovala pořát, brala o týden dýl, nebo o týden míň a je to úplně jedno. Jen nevím proč by se tím měla snížit spolhlivots HA?? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1748
15.10.10 11:33

já teda měla taky na každé HA napsané, že se nesmí v žádném případě zkracovat… proč ti nepovím, ale nikdy jsem neslyšela, že by se to mohlo :nevim: možná se to týká hlavně vícefázových (ta spolehlivost) …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7485
15.10.10 12:38

Já to sice kolikrát studovala, ale na tohle jsem nenatrefila, možná jo, ale nějak mi to neutkvělo :nevim: Ono každá ženská má různý cyklus a klidně i kratší těch 28 dní. Mě se fakt nikdy nic nestalo když jem to zkrátila :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí