Nuvaring při kojení

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
27002
10.10.10 11:19

Nuvaring při kojení

Ahojky…doufám že se tu najde někdo kdo má zkušenot :wink: mám 6týdeního chlapečka a plně kojíme.Gyndař mi po ujištění že nuvaring můžu přo kojení vystavil na něj recept a já už ho mám v ledničce.Ale pořád mám pochybnosti a nezavedla jsem ho.....sice mě ujistil že to má ověřené a že ho kojícím předepisuje běžně a že si ho chválí,dokonce mě upozornil at si nevšímám věcí na netu že se během kojení nesmí,že on to má ověřené…Není tu maminka co ho používá/vala během kojení?Nemělo to na kojení negativní vliv?Nerada bych si kojení zničila chci kojit co nejdéle :wink: Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
neczuz
10.10.10 12:18

Podle SPC není při kojení doporučován. Není to ale příliš relevantní informace, protože výrobce se samozřejmě chrání a raději napíše, že nedoporučuje.
Spíše mě překvapuje, že obsahuje i estrogeny, které nejsou u kojení doporučovány. Podle dostupných informací se z nuvaringu hormony uvol%nují do do krve stejně jako při podání v tabletách. tabletová kombinovaná antikoncepce s obsahem estrogeenů se při kojení jednoznačně nedává.
Ještě bych si vše ověřila u jiného gynekologa.

• Citovat
  • Upravit
andrejka87
10.10.10 13:30

Crystal tak já Nuvaring brala asi rok a půl před otěhotněním a byl úžasný…Chtěla bych ho po porodu také brát ale jak píšeš,také bych měla strach.Fakt je že znám jednu maminku co ho bere a kojí a vše je ok.Když projedu net někde holky píšou že ho v období kojení berou,třeba www.mojetehotenstvi.cz.Určitě být tebou brnknu k nějakému gynekologovi jen tak o radu a uvidíš.Jestli to nebude problém já do Nuvaringu určitě půjdu…

• Citovat
  • Upravit
27002
10.10.10 14:08

No já právě neznám nikoho:(I kdžy mě právě gynekolog ujistil že ho kojícím předepisuje často a prý právě tomu že se to uvolnuje přes tu poševní stěnu se může i když obsahuje oba hormony,na příbalovém letéku píšou že při kojení se má poradit s dr.Já prváě nechtěla prášky tohle je jediná antiko do které jsem ochotná jít ale ne za každou cenu to radši budu bez antiko jako před druhým těhu :mrgreen:
Andrejko tkaže znáš maminu co ho má při kojení?takže se to teda asi může ne?zas přece by to dr nepředepsal jsem z toho jelen :nevim: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
10.10.10 16:57

Ja Nuvaring beru, ale dostala jsem ho az po ukonceni kojeni.
Moje gyndarka pri kojeni predepisuje jen Cerazette a Azalii.
Jinak si Nuvaring taky nemuzu vynachvalit.

• Citovat
  • Upravit
neczuz
10.10.10 18:20

Crystal, mohu se zeptat, proč jsi svolná právě pouze pro nuvaring. Já myslím, že vetšina laické veřejnosti žije v domění, že se ty hormony uvolňují pouze do pochvy a dělohy, ale není to tak. Nuvaring funguje úplně na stejném principu jako hormonální antikoncepce v tabletách - vstřebává se do krve a působí v mozku na regulaci produkce hormonů řídící funkci vaječníků. Jen tablety se vstřebávají ve střevě, Nuvaring v pochvě.
Není to třeba jako hormonální tělísko, které působí především v děloze a do oběhu se vstřebává hormonů minimum.

• Citovat
  • Upravit
27002
10.10.10 18:30

protože prášky už nechci a kondom zas nechce manža:)a ijekci,náplast či tělísko jsem také zavrhla :)a jelikož další dítko dřív než za 5 let nechci tak jen na manžu spoléhat nechci :mrgreen:
jo ještě jsem zapoměla napsat že kvůli kojení mí dr vysvětlil jinak užívání že ho tam mám mít 24 dní pak vyndat dát hned nový

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
10.10.10 18:40

Já jsem tedy dost dlouho přemýšlela,co s HA při kojení,brala jsem Azalii,ta mi po půl roce začala dělat problémy,a tak jsem přešla na Cerazette.Ta mi taky pár týdnů dělala problémy,ale musím zaklepat-ťuk ťuk-nějak se to upravilo.Teď kojím už jen 1× denně-v 5:30h ráno,aby malej dál spal,a přemýšlím o tom,že až doberu balení,tak ukončím kojení,a nechám si napsat YAZ.O Nuvaringu jsem taky uvažovala,než jsem přešla z Azalie na Cerazette,ale holky tady říkaly,že při kojení nemůže být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27002
10.10.10 20:02

Holky díky jsem nad tím přemýšlela i odjinud s holkama to řešila a zavedla ho když to nebude dělat dobrotu poletí ven :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1075
9.5.12 11:27

@Crystal87 Ahoj, ráda bych se zeptala, jak si dopadla s tím Nuvaringem, já beru Cerazette už přes rok kvůli kojení, ale ted kojim už jen velmi málo a prášky začaly dělat problémy, špiním nepravidelně a není to nic příjemného. Doktorka mi řekla, že mi napíše ten Nuvaring, že už to malé neublíží když nekojím plně, tak bych ráda věděla, jak jsi nakonec dopadla ty a zda proběhlo vše v pořádku :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1075
14.5.12 09:26

Pokud by byl i někdo jiný se zkušeností s Nuvaringem při kojení, budu ráda :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
13.4.15 10:56

Názor endokrinologa

Názor endokrinologa (co si budeme povídat, velká spousta gynekologů se v hormonech tolik neorientuje - často ženy i s nejjednoduššími horm. potížemi posílají právě na endokrinologii):
Nuvaring by při kojení asi neměl vadit, neboť obsahuje estrogenů výrazně méně než polykací tablety. Ovšem že se estrogeny vstřebávají do krve, ale ne tolik, jako při užívání tablet (tablety se vstřebávají s potravou ve střevě a veškerá krev ze střev protéká játry, kde se napřed „pročistí“, než může dál do těla). Když má některá maminka při kojení normální menstruaci, taky ve druhé fázi cyklu produkuje (přirozeně) větší množství estrogenů.
Příbalový leták samozřejmě „alibisticky“ obsahuje informaci, že při kojení nee, resp. „poraďte se s lékařem“ (což se dá volně přeložit jako „lze, ale my neneseme odpovědnost“, protože kdyby to bylo přísně zakázáno, jistě by to bylo explicitně uvedeno). Testování na kojicích ženách by bylo velmi zdlouhavé a drahé, proto se zjevně neprovádělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
15.9.15 19:01

Taky jsem měla nuvaring a chtěla jsem ho opět nasadit po porodu, ale přesn+ mi to bylo zakázáno gynekologem. Že když se kojí, tak se jdná o hormonální antikoncepci a při kojení se nesmí používat. Doktor mi doporučil jen injekci nebo prášky, ale to bylo pro mě nevyhovující. Nic jiného mi neporadil (nesnáším kondomy, prášky atd.) Takže jsem hledala a našla - pesar. Tedy klasické pesary se tady neprodávají, ale našla jsem varianty. Dokonce je i typ, který není závislý na velikosti čípku a mohla jsem si objednat bez měření u gynekologa. :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
17.2.16 11:51
@jonadole píše:
Taky jsem měla nuvaring a chtěla jsem ho opět nasadit po porodu, ale přesn+ mi to bylo zakázáno gynekologem. Že když se kojí, tak se jdná o hormonální antikoncepci a při kojení se nesmí používat. Doktor mi doporučil jen injekci nebo prášky, ale to bylo pro mě nevyhovující. Nic jiného mi neporadil (nesnáším kondomy, prášky atd.) Takže jsem hledala a našla - pesar. Tedy klasické pesary se tady neprodávají, ale našla jsem varianty. Dokonce je i typ, který není závislý na velikosti čípku a mohla jsem si objednat bez měření u gynekologa. :*

Tak hodně štěstí, já jsem měla Femcap a doktor mi to ukázal co a jk, neřekl ani popel a jak jsem přišla po dvou měsících těhotná tak mi oznámil, že on by na to nespoléhal a že nás jsou mraky. Bohužel jsem musela na interupci a jako tomuhle už nevěřím. Ohledně Nuvaringu u kojení, bych měla spíše obavu, že hormony přejdou do mléka ikdyž to samotné kojení asi neovlivní, kdoví co to dělá miminku. Mléko se tvoří z krve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
17.2.16 21:05

No, tak to díky za upozornění. Asi by to mohl někdo napsat i výrobci neb prodejci. Hlavně by se to mělo objevit v recenzích, než si to člověk koupí. My zatím dobrý, ale budu si dávat větší pozor. Časem stejně přejdeme na klasiku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí