Hormonální antikoncepce vs. Kondom

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Sisi21
10.7.16 08:47

HA vs. Kondom

Krásné ráno :mavam:
Jelikož s přítelem mluvíme již delší dobu o milování, snažím se zjistit vše potřebné ohledně antikoncepce. Samozřejmě to není jen na mě, přítel se také zapojil ;)

Stále si nejsem jistá, jestli bude pro začátky lepší kondom nebo HA…
Přítel je zkušený, takže nějaké mechanické poškození kondomu zase tolik nehrozí :cert:

Je mi teprve 16 let, takže se mi představa, že do sebe už od tak nízkého věku rvát hormony, moc nelíbí… Někdo psal, že mu pomohla HA na pleť a celkově ulehčila menstruaci, ale hodně žen si i stěžovalo na problémy.

Co myslíte? Jaké máte názory na HA nebo naopak kondomy? :lol:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9935
10.7.16 08:55

Když mi bylo jako tobě, používali jsme s přítelem kondom, jenom kondom. (HA pro mě byla s více důvodů nemyslitelná). Bylo to to nejlepší řešení. Později jsme pak teda začali používat Pharmatex a u toho na nějakou dobu zůstali, vyhovoval po všech stránkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
738
10.7.16 09:29

@Sisi21 já sem brala HA od 16 let, predepsala mi ji doktorka na cystu a pak už semnou zůstala do 22 let, kdy jsem s ní definitivně skončila :pankac: je to sice pro muže pohodlnější varianta ale mysli především na sebe a své zdraví. Já vyzkoušela snad 8 druhů, zažila 6 let různých psychických stavů (ne vše dávám za vinu HA), a pěkná pleť? Když sem vysadila HA, tak sem ji dávala dohromady snad ještě rok :lol: prý je to tím, jak se tělo čistí od umělých hormonů ;)
Každopádně je super, že to berete tak zodpovědně :potlesk: hlavně se nenechat do ničeho nutit, pro lékaře je to super byznys :zed:
Ne nadarmo mi ji vnucoval při každé další návštěvě a když sem odmítla, tak už to nebyl ten usměvavý, prima doktor :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935
10.7.16 09:41
@Kikkinka píše:
@Sisi21 já sem brala HA od 16 let, predepsala mi ji doktorka na cystu a pak už semnou zůstala do 22 let, kdy jsem s ní definitivně skončila :pankac: je to sice pro muže pohodlnější varianta ale mysli především na sebe a své zdraví. Já vyzkoušela snad 8 druhů, zažila 6 let různých psychických stavů (ne vše dávám za vinu HA), a pěkná pleť? Když sem vysadila HA, tak sem ji dávala dohromady snad ještě rok :lol: prý je to tím, jak se tělo čistí od umělých hormonů ;)
Každopádně je super, že to berete tak zodpovědně :potlesk: hlavně se nenechat do ničeho nutit, pro lékaře je to super byznys :zed:
Ne nadarmo mi ji vnucoval při každé další návštěvě a když sem odmítla, tak už to nebyl ten usměvavý, prima doktor
:zed:

Vše je jen o lidech ;) Já když jsem s mojí dr. řešila antikoncepci, hledala jsem s ní pro mě nejlepší řešení, sama mě od HA odrazovala, že jí to v mém případě přijde zbytečné dopovat se hormony, tělísko mi taky nedoporučovala (i s ohledem na cenu), nakonec mě ona sama přivedla na pharmatex…je tedy pravda, že na minulé prohlídce mi tedy poprvé HA doporučila, ale ze zdr. důvodů (a dávám jí za pravdu a uvažuji o ní). Chci tím říct, že vše je o lidech, stejně jako jsou odborníci jsou i amatéři (bohužel i mezi lékaři)…jsou i rozumní lékaři, kteří chtějí pomoct, ale i tací, kteří koukají na to co jim z toho kápne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
10.7.16 10:21

@Kikkinka presne tak!!!
Ja teda HA nikdy nebrala a nikdy brat nebudu /a to bych ti mohla delat mamu, kdybych mela deti brzy :D / a zadny partner to nikdy nekomentoval. Kamaradka pracuje ve farmaceut firme, co HA vyrabi, a prestala ji brat chvili potom, co tam nastoupila. Rikala, ze netusila, co je to za humus. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
10.7.16 10:30

HA nikomu nedoporučuju, ale zase se mi stalo asi dvakrát, že kondom prasknul a dvakrát sklouznul, nevím, jestli jsme nějak nešikovný? :think: Jsou to tedy výsledky za několik let, ale stejně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neonka
10.7.16 10:33

Pracovala jsem leta ve farmacii a argument brat HA ze zdrav. duvodu mi nikdo nikdy nevnuti.Je to pouze business. Naopak vetsina schopnych dr vi, ze HA skodi telu v mnoha smerech a pardon, ale snad to napovida laikovi i selsky rozum, kdyz se zamyslime nad tim, k cemu slouzi-potlacuje pomoci hormonu prirozeny procesy v tele. Delala jsem mimo jine i se radou gynekologu /ne radovych- ale primaru a docentu/a absolutne vsichni do jednoho stejny nazor- HA nee…ale to ti v ordinaci rekne malokdo… zatim bych zvolila byt tebou kondom a az budes starsi tak uvidis sama co dal :kytka:

• Citovat
  • Upravit
27247
10.7.16 10:38

@Sisi21 v životě mi HA na pleť a menses nepomohla. Jo měla jsem teda krásnou pleť, když jsem jí brala od 16 let, ale od té doby co jsem jí vysadila je to katastrofa. Menses stejně bolestivá, možná slabší, ale za to krátké cykly a nemluvě o tom, že když jsem jí po 4 letech braní vysadila, tak jsem měla cykly i 60 dní dlouhé…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19980
10.7.16 10:47

Já byla od 15 na HA ale proto, že moje ms byla nesnesitelná. Později se zjistilo že to bylo endometriozou. Brala jsem ji do 29let. Po vysazení byla pleť hrozná ale s tim jsem měla problém vždy. Ale pokud bych nemusela znovu bych ji nebrala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
738
10.7.16 10:49

@Kotatko03 to určitě ano :-) proto jsem zmenila gynekologa a mám klid ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
956
10.7.16 15:41

Ahojky, já zkušenost s HA nemám protože ji brát nemůžu skrz srážlivost krve, tak používáme kondomy a není to tak špatné. Kupodivu menses mám pravidelně :).Mám jedno dítě a příští rok plánujem druhé. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2649
10.7.16 17:10

Já jí brala od 15 do cca 21… po vysazení se mi udělali v prsou cisty :( mám s tím problémy do dnes :cert: takže za mě HA už nikdy víc. Nechci žádnou antikoncepci… kromě kondomu. Takže za mě ne a nedoporučila bych žádná ženě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
10.7.16 17:22

Já teda za sebe můžu HA doporučit :) Měla jsem problémovou pleť, strašně bolestivou menstruaci a malinká prsa :nevim:
Když jsem začala v 16ti brát HA, která je určená speciálně pro mladé holky(je to Mistra, která je šetrná na játra), pleť se mi vyčistila úplně dokonale, při menstruaci mě nic nebolí, prsa mi vyrostly úplně neskutečně a navíc mám chuť na sex prakticky pořád :D
Za mě určitě doporučuju HA ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
293
10.7.16 17:56

@Adell017 zajimave, ze ji tak vychvalujes, kdyz dnes zalozilas diskuzi, jak jsi otehotnela pres antikoncepci https://www.emimino.cz/…trankovani/3

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1993
10.7.16 18:15
@pupetka píše:
@Adell017 zajimave, ze ji tak vychvalujes, kdyz dnes zalozilas diskuzi, jak jsi otehotnela pres antikoncepci https://www.emimino.cz/…trankovani/3

presne tak :) :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital