Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
po skončení kojení jsem se rozhodla, že si nechám předepsat antikoncepci. Bude to moje první antikoncepce. Hodně známých mluví o Yadine.
Máte s ní dobré zkušenosti? Napište, zda jste po ní přibraly, jaký má další vedlejší účinky a jak jste s ní spokojení.
Moc díky.
Erika
ahoj já ji brala rok a půl a v pohodě, nepřibrala jsem neměla jsem bolestivou menses ani premenstruační syndrom. Mně úplně vyhovovala.
Užívala sem a mám špatné zkušenosti. Sice sem nepřibrala ale mezi cykly sem měla špinění až krvácení.
Ahojky, myslím si že je to individuální - všem nesedí jedna antikoncepce…
já mám Yadine skoro 2 roky a nemám žádné problémy - mám slabší a nebolestivou M. a hlavně jsem nepřibrala ani deko , ale je dražší než jiné…
Ahoj taky jsem před otěhotněním brala Yadin a 100% spokojenost.
Ale jak už tady zaznělo je to hrozně individuální, někomu vyhovuje, někomu ne. ![]()
Ahoj,taky jsem ji brala a nepřibrala vůbec nic. U levnějších HA jsem měla problémy s libidem a u téhle chuť na sex naprosto v pohodě.
Ale po vysazení jsem taky zjistila, že mně zhoršovala bolesti hlavy, ale jsem na to jen citlivější. Takže doporučuju! ![]()
Ahoj,
tak už ji beru. Bohužel mě při ovulaci bolí hlava a špiním. Takže zkusím ještě jeden měsíc a pokud by se to opakovalo, tak budu muset měnit.
Prosím, poraďte nějakou jinou nízkohormonální HA.
Moc díky. Erika
Tak už nebudu brát ani měsíc. Dnes večer mě přepadla taková migréna, že jsem myslela, že umřu. Asi o půlnoci mě probudila bolest hlavy a z té bolesti hlavy se mi udělalo špatně od žaludku, až jsem šla zvracet.
Ještě teď nejsem OK.
Díky za radu Sany.
Erika
nemyslim si ze zmena HA je idealni jen kvuli tomuto ja beru yadine pres dva roky a beru dve platicka na jednou…v pauze trpim migrenou hrozne a pokazdy..tak si vezmu cipek a pohodicka…
pro me je to vysvobozeni ja jinak migrenou trpela neustale yadine mi to reguluje a bolest prijde jen v te pauze…
Ahojky tuto antikoncepci beru už pomalu 5 let a nepřibrala jsem po ní ani kilo, jsem s ni maximálně spokojená takže doporučuji
Já Yadine používala 4 roky a vyhovovala mi. Nepřibrala jsem nic, nedržela jsem vodu, sexuální chutě neutlumuje
.A jako výhodu jsem považovala, že ji lze brát v kuse. Akorát mi poslední půlrok nesedla se zajišťovací léčbou na chronický zánět močového měchýře.
Ahooj, ráda bych věděla, jestli Yadine ovlivňuje alkohol?
![]()
Prosim vas,kdyz jsem udelala omylem 10ti denni pauzu jak se mam zachovat abych byla chranena? Diky