Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Prosím o radu.
Kojím, takže velký výběr antikoncepce nemám.
Na druhém miminku bychom chtěli začít pracovat za 2-3 roky.
Doktor mi doporučil tělísko - Danu. Zavádění by prý nemělo bolet, dá se kdykoliv vy:,–(it, kdyby neseděla.
Do prášů Cerazette se mi moc nechce -
1/ moc nevěřím, že se do mléka nic nedostane
2/ se prý dost špatně snášejí /špinění apod../
Ještě mě napadla Mirena, ale prý je mi k ničemu, když chceme druhé tak brzy…
Tak prosím poraďte, jestli jít do té Dany. A moc mě nestrašte
jsem už celkem rozhodnutá ![]()
Ahoj,
já při kojení taky nechtěla brát antikoncepci. Jsem stejného názoru a nevěřím tomu, že se do mléka nic nedostane. Pro tělísko jsem taky nebyla, ani mi nebylo nabídnuto od dr. Sama s ním nemám skušenosti.
Ochrana tedy zbyla na partnerovi
. Kojila jsem 9 měsíců a v pohodě jsme to vydrželi.
Jenže sama musíš vědět, na co se cítíte. Takže jsem ti vlastně ani moc neporadila. ![]()
mava
Taky jsem nechtěla tělísko a tabletky s tím že si budeme dávat pozor a máme s toho desetítýdenní Renatku ![]()
Teď mám depo - provera. Může se to při kojení a pichá se injekce jednou za 3 měsíce, stojí to 200 Kč.
Ahojky
já to probrala se svým doktorem a ten mi doporučil tabletky vzhledeme k tomu že chceme do dvou let dalšího prcka. Tělísko prý je opravdu lepší na delší dobu.
No ja neberu ani z jednech mozností..ale co jsem slyšela kolem sebe tak cerezzete nadela paseku a každou chvílku špinění …miminkam pak nechutná mlíko…
a Depo prvera je stejná..a kolikeát jsem četla na netu že maminky pak nemůžou otěhotnět…protože maji rozhašenej cyklus…
![]()
Holky, já jsem šla do tělíska, vyjma té bolesti při zavádění je to o.k, příští rok ho vyndáme.
Mám nehormonální tělísko.
Taky řeším tenhle problém, Cerazette moc nechci, tak jsem si říkala, že zkusím nehormonální tělísko. Jsem ale po císaři a to podle mojí gynekoložky je nutné se zavedením počkat minimálně půl roku. Zatím jsme na Pharmatexu tak doufám, že to vydrží. Ráda bych ale nějaké info o tom nehormonálním tělísku. Moje doktorka je nezavádí, takže mi moc informací neposkytla, popravdě si ani nejsem jistá s tím, že to po císaři nejde…nikdy jsem nic takového neslyšela. Nemáte některá zkušenost? A pak taky nechápu jak se to zavádí při kojení, když není MS nebo není pravidelná. Doktorka mi říkala, že se bude muset počkat až budu mít pravidelný cyklus a zavedení se provede během MS. Je to vážně tak? To bych se třeba nemusela tělíska dočkat.
Kim, můžu se zeptat jak to probíhalo u tebe?
Ahojky,
já jsem po císaři, zaváděli jsme to asi 3 týdny po šestinedělí (vypadalo to, že dostanu MS, ale nestalo se)
Taky jsem si myslela, že to po císaři nejde, jde to, ale asi to víc bolí (zavádění), říkala sestra. Že pokud jsou porodní cesty po klasickém porodu, tělísko tam vklouzne.
Mojí kamarádce to dr nabízel a to nebyla ani po porodu, jen nemohla orální antikoncepci užívat, měla problémy s játrou.
Nevím, snad jsem Ti trošku pomohla, kdyby něco, písni SZ ![]()