Háčkování Camilla
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Háčkování Camilla
Ahoj holky,
prosím o radu ohledně háčkování přízí Camilla. Jsem začátečník, teprve 3 čepičky, nositelné 2
.
Mě se z ní háčkuje dobře, ale přijde mi, že se po prvním praní výrazně sráží, také se mi základní placka začne stáčet dříve, než mám hotový daný průměr
.
Jaké máte zkušenosti vy? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Základní placku z camilly dělám podle tohotok návodu a háček 3,5 a problém nemám http://www.mimibazar.cz/navod.php?…
Co se týče praní v pračce tak neporadím já to přemáchnu v ruce a na etiketě je praní na 40 tak zkus třeba 30 to by mělo být v pohodě
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@horakyne píše:
Základní placku z camilly dělám podle tohotok návodu a háček 3,5 a problém nemám http://www.mimibazar.cz/navod.php?…
Co se týče praní v pračce tak neporadím já to přemáchnu v ruce a na etiketě je praní na 40 tak zkus třeba 30 to by mělo být v pohodě
Taky hackuju podle tohoto navodu a v pohode
ale i na 30 se to srazi
takze nezbyva nic jinyho, nez prat v ruce ![]()
- Citovat
- Upravit
Jojo, přeně, peru na 40 srazí, na 30 srazí se, tak asi opravdu budu muset prát v ruce. Co jiné vlny a příze, taky se sráží? zatím jsem z ničeho jiného čepičku nedělala, tak nemám zkušenost:-(, jen abych se vyvarovala dalšímu modelu na panenky po vyprání
?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@horakyne píše:
Za odkaz děkuji, mrknu na něj ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Cepicky z camilly nebo catanie peru na 30°C na rucni prani a nesrazilo se nikdy nic
Peru tak vsecky cepice.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já peru normálně v pračce na ruční praní a nesráží se mi, háčkuji taky dle toho návodu co sem holky vložily. Já háčkuji i hračky z camilly jsem s ní spokojená.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud se ti placka stáčí dříve, víc přidávej…
Ad srážení - ta prvně vyper klubko a pak háčkuj…
Převaž ho cca na třetiny nějakou nití nebo kousek odstřihni a dej to do nějakého pytlíku (nemělo by se rozmotat) a šup s tím do pračky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V pračce na 40 se srazí skoro vše, ale ono se to pak nošením zase roztáhne.
Placku dělám vždy od oka a stáčím ji lehce naprosto záměrně, přijde mi, že má pak čepice příjemnější tvar. Ale stáčení/ nestáčení není ani tak vlastnost materiálu jako toho, jak moc přidáváš a utahuješ a jaký háček používáš. Osobně lehce preferuji Catanii, je hodně podobná, ale je dražší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pipet píše:
Pokud se ti placka stáčí dříve, víc přidávej…
Ad srážení - ta prvně vyper klubko a pak háčkuj…
Převaž ho cca na třetiny nějakou nití nebo kousek odstřihni a dej to do nějakého pytlíku (nemělo by se rozmotat) a šup s tím do pračky
Díky za radu, to by mohlo fungovat
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@wacinka píše:
Já peru normálně v pračce na ruční praní a nesráží se mi, háčkuji taky dle toho návodu co sem holky vložily. Já háčkuji i hračky z camilly jsem s ní spokojená.
Mě se sní taky háčkuje hezky, ale rozčarovalo mě to sražení:-), asi máme divnou pračku
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, háčkované věci se nesmí prát! ![]()
Pouze v ruce, bez chem. přípravku, sušit na rovné ploše.
- Citovat
- Upravit
Dětské čepičky pro mimina pletu nebo háčkuju z akrylu anebo ze směsi vlna/akryl, jsou mnohem příjemnější na omak. A klidně se dají strčit do pračky na 40. I čepičky pro nedonošence požadují porodnice z akrylu. Možná pro větší děti bych třeba kloboučky dělala z bavlny. Čepičky ne, vždyt bavlna ani nehřeje. A že se ta placka trochu stočí, to vůbec nevadí, taky mi to dělá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit