Háčkování x pletení

• Fotoalbum (16)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
stepankad
6.10.12 21:05

háčkování x pletení

Ahoj holky, tak nejak vymyslim co bych mohla vyrabet… prisla jsem na hackovani nebo pleteni…jen nevim do ceho se mam pustit…nevim jaky je rozdil mezi hackovanim a pleteni. poradite mi nekdo?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5980
6.10.12 21:13

@stepankad na hackovani ma hacek v jedne ruce a na pleteni v kazde ruce jehlici :mrgreen: budes muset sladit ruce.ja osobne hackuju a moc me to bavi.uz mam i nejake cepicky pro miminko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stepankad
6.10.12 21:16

:) vim ze se plete jehlicema a hackuje hackem, ale jestli je v tech technikach rozdil ve vysledku - jakoze neco se dela tim a neco tim:)

• Citovat
  • Upravit
14856
6.10.12 21:19

Rozdil je v tom, ze hackovana vec je hrubsi a ne tolik ruzna jako pletenina. je ale trochu lehci a vhodna pro zacatecniky. hackovat muzes treba cepicky, boticky…vlastne jde cokoliv, ale na neco je pleteni lepsi a vysledek hezci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30626
6.10.12 21:21

Dřív jsem jen pletla, teď jsem začala háčkovat, je to skladnější, než tahat jehlice, jsme hodně venku, tak si to beru s sebou.
A vzorky se i háčkem dají udělat hezké, občas ani lidi nepoznají, že je to háčkované, třeba jako u téhle čepice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stepankad
6.10.12 21:22
@suik píše:
Rozdil je v tom, ze hackovana vec je hrubsi a ne tolik ruzna jako pletenina. je ale trochu lehci a vhodna pro zacatecniky. hackovat muzes treba cepicky, boticky…vlastne jde cokoliv, ale na neco je pleteni lepsi a vysledek hezci.

dekuji, ja prave nevim do ceho se pustit…boticky a cepicky zatim bohuzel nepotrebuju :,( tak jsem spis premyslela o hrackach, jako darecky pro ostatni, to se mi moc libi:) na mimibazaru jsou krasny tyhle ruzny ziratka a priserky:)

• Citovat
  • Upravit
stepankad
6.10.12 21:23
@laducha píše:
Dřív jsem jen pletla, teď jsem začala háčkovat, je to skladnější, než tahat jehlice, jsme hodně venku, tak si to beru s sebou.
A vzorky se i háčkem dají udělat hezké, občas ani lidi nepoznají, že je to háčkované, třeba jako u téhle čepice.

jeee:) cepicka je moc krasna:)

• Citovat
  • Upravit
2457
6.10.12 21:23

Pro mne je nejvetsi rozdil v tom, ze na hackovani musim porad koukat. U pleteni muzu klidne cist knizku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2457
6.10.12 21:25

Pokud chces delat hracky, tak je asi lepsi hackovani. Da se lip tvarovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
6.10.12 21:25
@stepankad píše:
dekuji, ja prave nevim do ceho se pustit…boticky a cepicky zatim bohuzel nepotrebuju :,( tak jsem spis premyslela o hrackach, jako darecky pro ostatni, to se mi moc libi:) na mimibazaru jsou krasny tyhle ruzny ziratka a priserky:)

na hračky je asi lepší háčkování, je to takové pevnější a bude to líp držet tvar :-)
no vždyť vyzkoušej to i ono a uvidíš, co se ti víc zalíbí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30626
6.10.12 21:26

Ivi, tak to jsi dobrá, bez koukání se nic neupletu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stepankad
6.10.12 21:27
@isand píše:
Pro mne je nejvetsi rozdil v tom, ze na hackovani musim porad koukat. U pleteni muzu klidne cist knizku.

ja ted zkousela najit nejake navody na pleteni - protoze jsem se az dnes rozhodla ze chci neco takoveho zkusit, tak jsem si ostrouhala 2 spejle a vybalila bavlky a pletla s tim :oops:…a jsem z toho absolutne zmatena :)sice jsem tu uplne zakladni vec zvladla, ale pak kdyz do toho zacli motat dalsi jehlice a vsemozne neco vytahovali a motali, tak to byl muj konec :)

• Citovat
  • Upravit
stepankad
6.10.12 21:29

Tak holky diky za rady, po nedeli vyrazim nakupovat…a asi dam to hackovani…hacky ze spejli nevyrobim:))))

• Citovat
  • Upravit
18584
6.10.12 21:29

Osobne bych vetsi veci pletla a mensi-cepicky, backurky atd.-hackovala ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stepankad
6.10.12 21:30

A jeste…svetriky na uplny miminka…nevim jak to popsat, moje maminka to vyrabela celou dobu co byla tehotna..vepredu na knoflicky…to se hackuje nebo plete, nevite?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat