Háčkování x pletení

• Fotoalbum (16)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
stepankad
11.10.12 19:57
@stepankad píše:
ja jsem se to prave podle tohohle videa taky ucila, ale uz jsem nenasla video pokracoani jak ted dal:)takze dlouhe sloupky do jedno oka jeden, dva, jeden dva atd…sice nevim co to znamena ale jdu to nekde najit:) dik:)

ted mi nejk cvaklo a uz chapu…ale kolik ted dlouhych sloupku ted udelam…zase 17?

• Citovat
  • Upravit
17565
11.10.12 19:57

Je tam video na samotné dlouhé sloupky, ty umíš, ale kdyby sis nebyla jista, kam píchat :-)
a pak video „přidávání“ - tam je ukázáné ty dva sloupky do jednoho oka ;)

neboj, to dáš :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
11.10.12 19:58
@stepankad píše:
ted mi nejk cvaklo a uz chapu…ale kolik ted dlouhych sloupku ted udelam…zase 17?

uděláš jich víc, protože do každého druhého oka uděláš dva. Ale nemusíš je počítat, ono ti to vyjde, konec řady poznáš, že tam bude schod a tam to ukončíš zase pevným okem a máš řadu hotovou :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stepankad
11.10.12 20:00
@Etcetera78 píše:
uděláš jich víc, protože do každého druhého oka uděláš dva. Ale nemusíš je počítat, ono ti to vyjde, konec řady poznáš, že tam bude schod a tam to ukončíš zase pevným okem a máš řadu hotovou :-)

aha…a takhle porad dokola az bude cepicka hotova…a pak si najdu jeste jak ji uplne zakoncit…tak ted mi to prijde uplne jasny:))) dekuji moc:)

• Citovat
  • Upravit
17565
11.10.12 20:06

No úplně stejně ne…pak tu další řadu budeš přidávat jenom každé třetí oko, potom každé čtvrté atd…a občas si přeměříš průměr té placky, která ti vyleze. Obvod hlavičky/3,14 - takže když děláš třeba na obvod hlavy 46cm, tak 46/3,14=14,6, takže potřebuješ placku o průměru zhruba 14,5cm. Jakmile ji máš tak velkou, tak pak už háčkuješ bez přidávání, jenom obyčejné dlouhé sloupky, až budeš mít správnou délku čepičky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stepankad
11.10.12 20:16
@Etcetera78 píše:
No úplně stejně ne…pak tu další řadu budeš přidávat jenom každé třetí oko, potom každé čtvrté atd…a občas si přeměříš průměr té placky, která ti vyleze. Obvod hlavičky/3,14 - takže když děláš třeba na obvod hlavy 46cm, tak 46/3,14=14,6, takže potřebuješ placku o průměru zhruba 14,5cm. Jakmile ji máš tak velkou, tak pak už háčkuješ bez přidávání, jenom obyčejné dlouhé sloupky, až budeš mít správnou délku čepičky :-)

aha…no tak to jsem zvedava co z toho vyleze :)
a jak dlouho ti trvalo nez ses naucila cepicku? tady totiz pisou jak uz maji za tyden 3 cepicky a to teprve zacli…ja se to ucim druhy den a neumim si predstavit ze bych mela za tyden napleteno :)

• Citovat
  • Upravit
30627
11.10.12 20:19

@stepankad

1. 17 ok
2. Do každého oka 2
3. Na střídačku 1 2 1 2…ukončit pevným okem (PO)
4. Na střídačku 1 1 2 1 1 2…ukončit PO
5. Na střídačku 1 1 1 2 1 1 1 2…ukončit PO
a tak dále, až do požadované velikosti placky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stepankad
11.10.12 20:39

Holky dekuju, jste zlaty :))))

• Citovat
  • Upravit
stepankad
11.10.12 22:43

Holky jste tu jeste? jak ted tu cepicku zakoncim? kdyz uz chci uplne skoncit?

• Citovat
  • Upravit
17565
11.10.12 22:47

Můžeš nechat jen tak, nebo jestli je to pro holčičku, tak ozdobné obloučky, např. tyhle http://www.mimibazar.cz/navod.php?… , nebo tam píše račí sloupky, ale ty neznám :-)

ty teda jedeš, kdo to tu vykřikoval něco o týdnu?  :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stepankad
11.10.12 23:11

No udelala jsem jen takovou malickou, a uz me strasne boli hlava a oci z toho soustredeni:) tak to pro dnesek odkladam a jdu si lehnout…to zakonceni nechapu, ale na to se kouknu zitra:) tak diky za rady a pa:)

• Citovat
  • Upravit
11933
12.10.12 06:52
@Etcetera78 píše:
Můžeš nechat jen tak, nebo jestli je to pro holčičku, tak ozdobné obloučky, např. tyhle http://www.mimibazar.cz/navod.php?… , nebo tam píše račí sloupky, ale ty neznám :-)ty teda jedeš, kdo to tu vykřikoval něco o týdnu? :lol:

tak podle tohohle návodu jsem se učila hackovat cepicky. i ten ozdoby okraj jsem zvládla :palec:
super návod, pořádně koukat na obrázky a několikrát číst a další cepicku budeš dělat popameti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11933
12.10.12 06:59

Zimní cepicka.
jak se tu někdo ptal. tak já hackuju snad ze všeho.
dobrý jsou od Vlnapu - merino, sport, lada luxus, nebo i yetti atd
neco je tlusci neco jemnejsi. pak zalezi i na zvolenym vzorku.

dobra je taky Kaja
camilu bych volila na jarní, a popřípadě teda na chladnější období podsít.

u nás ve městě prodávají galanterii v obchodě s drogerie a železářství. pod pultem snad jen dva druhy a dvě barvy prize.
po zeptáni mi byl ukazan vzornik od vlnapu, mraky barev a druhu prize.
neni problem pres ne takhle objednat.
tak se optej i u vás

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
584
12.10.12 09:10

Ahoj holky,
jdu za váma pro konstruktivní kritiku. Do středečního rána jsem uměla akorát řetízek, háčkování mi přišlo jako španělská vesnice. Podle návodu jsem udělala malému čepku. Vím, že je větší a měla jsem upárat ale celkem sedí a bude popř. na jaro. Těch prvních 17 sloupků bylo katastrofálních - než jsem došla na to, že je to úplně jednoduché. Zakončené je to račíma sloupkama - u těch se mi chvilku sukovaly ruce, pak paráda. Sama vím, že jsou některý oka zprasený :oops: ale zkuste mi říct jestli málo utahuju, měla jsem velký háček apod. Ikdyž chápu, že jen z fotky to taky nejde. Háčkovala jsem z vlny EASY (doporučily mi ji v galanterce) ale raděj si příště vemu něco jiného. Háček je psaný 3.5 - 4.5, já měla 4.
Jooo a co s tou dírou nahoře, ta se nechává tak nebo se mi „povedla“ moc velká?
A ještě, pokud podšíváte - čím a jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11933
12.10.12 09:22

Ta díra se na nahoře bud chytře zašít, zahackovat, udělat anténka nebo bambule.
já osobně nedělám 6ok spojených ale stahovaci oko a tam dirka nezustava.
zkusím kdyžtak najít pak návod. je jak na MMB tak i na youtube

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat