Háčkování x pletení
- Fotoalbum (16)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
A já opět pářuuuuu
sice nebyl hrb, ale byla ta čepice velká a na placce chyby, takže začnu úplně odzačátku a snad to konečně bude sedět… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No já mám zase jiný problém, když udělám čepičku aby hezky seděla na ouškách, tak se krabatí na krku (jako kdyby jedna až jedna a půl řada byla navíc), a když ji udělám, že sedí na krku, tak jsou malýmu zase vidět ouška
, tak nevím, co dělám špatně…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kate02 píše:
A já opět pářuuuuusice nebyl hrb, ale byla ta čepice velká a na placce chyby, takže začnu úplně odzačátku a snad to konečně bude sedět…
JOjo, to znám, momentálně je to moje častá činnost:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, tak jsem se teda dnes dala do hackovani…uz 2 hodiny se tady u toho vztekam…zvlala jsem retizek, zklad na placku, ale to jak se tam pak dela tech 17 dlouhych sloupku, tak to je tragicky, pres to se nemuzu dostat…nevim jestli to nejak moc utahuju, nebo mam blby hacky…spis to ale bude moji nesikovnosti - jsem levak, kyz se neco naucim, tak je to pekny, ale nez se to naucim…tak to je akce…nevim jestli to moc neutahuju, protoze zaseknout se tim hackem pod vlnu, to je akce…
- Citovat
- Upravit
@stepankad Jakou máš přízi a jaký háček? Možná máš moc tlustý háček. Že jsi levák by nemělo vadit - držíš háček v levé ruce?
V chytré knížce psali, že v takovém případě si máš dát návod před zrcadlo a v tom zrcadle uvidíš správné postavení pro držení v levé ruce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stepankad píše:
Ahoj holky, tak jsem se teda dnes dala do hackovani…uz 2 hodiny se tady u toho vztekam…zvlala jsem retizek, zklad na placku, ale to jak se tam pak dela tech 17 dlouhych sloupku, tak to je tragicky, pres to se nemuzu dostat…nevim jestli to nejak moc utahuju, nebo mam blby hacky…spis to ale bude moji nesikovnosti - jsem levak, kyz se neco naucim, tak je to pekny, ale nez se to naucim…tak to je akce…nevim jestli to moc neutahuju, protoze zaseknout se tim hackem pod vlnu, to je akce…
taky jsem levák…
Prostě si to musíš představit zrcadlově (takže buď ten návod před zrcadlo - což mě nenapadlo
, nebo spolíhat na to, že si to představíš správně, no… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pipet píše:
@stepankad Jakou máš přízi a jaký háček? Možná máš moc tlustý háček. Že jsi levák by nemělo vadit - držíš háček v levé ruce?
V chytré knížce psali, že v takovém případě si máš dát návod před zrcadlo a v tom zrcadle uvidíš správné postavení pro držení v levé ruce.
jakou mam prizi netusim, vzala jsem si od mamky tasku vln z doby kdy jeste pletla a hackovala takze zatim zkousim ze zbytku…ale ted se mi povedla ta placicka cela i z tema 17 sloupkama!!! mam strasnou radost, i kdyz to neni uplne ukazkoy, ale ten vzor ktery to ma mit to ma
hacek rzim v prave ruce…nektery veci totiz delam pravou je pro me prirozenejsi - ucitelka na Zš se me snazila predelat, takze treba i na tabuli pisu hezky pravou…:) ale mam to s tema rukama nejaky pomateny
jo a na vsech hackach co mam je napsano 3,5-10
- Citovat
- Upravit
A pravaci drzej hacek v prave nebo leve?:)
protoze ten hacek sice drzim v pravy - v levy mi to prijde neprirozeny, ale hybu s levou ve ktery mam vlnu… asi mam ty ruce obe levy:))))
- Citovat
- Upravit
@stepankad píše:
A pravaci drzej hacek v prave nebo leve?:)
protoze ten hacek sice drzim v pravy - v levy mi to prijde neprirozeny, ale hybu s levou ve ktery mam vlnu… asi mam ty ruce obe levy:))))
praváci držej háček v pravé
Leváci (teda aspoň já
) v levé ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stepankad
Jsem pravák a držím v pravé
, tak to ty návody „vidíš“ dobře.
Já jsem si vyvinula takovou orientační pomůcku (taky mám plno klubek bez pásky a prakticky úplně bez původu
), že když dáš k sobě dva prameny příze, tak háček (ta část, jak se rozšíří hned „za zobáčkem“) má být cca stejně silný.
Většinou mi stačí pár sloupků a je jasné, jestli musím vzít menší nebo větší.
Když je to moc tvrdé, tuhé, neohebné, máš moc tenký háček,
když je to volné, beztvaré, velké díry, máš háček moc tlustý.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pipet píše:
@stepankad
Jsem pravák a držím v pravé, tak to ty návody „vidíš“ dobře.
Já jsem si vyvinula takovou orientační pomůcku (taky mám plno klubek bez pásky a prakticky úplně bez původu), že když dáš k sobě dva prameny příze, tak háček (ta část, jak se rozšíří hned „za zobáčkem“) má být cca stejně silný.
Většinou mi stačí pár sloupků a je jasné, jestli musím vzít menší nebo větší.
Když je to moc tvrdé, tuhé, neohebné, máš moc tenký háček,
když je to volné, beztvaré, velké díry, máš háček moc tlustý.
aha…dekuji za rady, jdu to pomerit:)
- Citovat
- Upravit
Holky prosím o radu, z jaké vlny nebo příze háčkujete zimní čepičky? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, potrebovala bych poradit. uz teda umim to zakladni kolecko na cepicku, udelam tech 17 sloupku, ukoncim, 2 retizkova oka a co dal? nemuzu to nikde najit…a nejlip navod fakt pro blba, nejlepe video, z fotek to nejak nechapu.:(((
- Citovat
- Upravit
@stepankad píše:
Ahoj holky, potrebovala bych poradit. uz teda umim to zakladni kolecko na cepicku, udelam tech 17 sloupku, ukoncim, 2 retizkova oka a co dal? nemuzu to nikde najit…a nejlip navod fakt pro blba, nejlepe video, z fotek to nejak nechapu.:(((
tady jsou videa
https://www.youtube.com/watch?…
od té uživatelky jsou tam i další videa, já se podle toho učila ![]()
jinak po těch dvou ř. o.děláš dlouhé sloupky, vždycky dva do jednoho oka, pak jeden, pak zas dvě, pak jeden..a tak až na konec, placka se ti krásně zvětší ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Etcetera78 píše:
tady jsou videahttps://www.youtube.com/watch?…
od té uživatelky jsou tam i další videa, já se podle toho učilajinak po těch dvou ř. o.děláš dlouhé sloupky, vždycky dva do jednoho oka, pak jeden, pak zas dvě, pak jeden..a tak až na konec, placka se ti krásně zvětší
ja jsem se to prave podle tohohle videa taky ucila, ale uz jsem nenasla video pokracoani jak ted dal:)takze dlouhe sloupky do jedno oka jeden, dva, jeden dva atd…sice nevim co to znamena ale jdu to nekde najit:) dik:)
- Citovat
- Upravit