Háčkování x pletení
- Fotoalbum (16)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@kate02 píše:
Já teda zkouším jen háčkovat, přijde mi to docela jednoduchý, ale úspěšnější jsem u hraček… Čepice mi prostě nejdou a jsou furt takový divný…![]()
![]()
![]()
klukům jsem dělala Bleska McQueena podle návodu na MMB:
http://www.mimibazar.cz/…nne_foto.php?…
a ten se mi docela líbí…![]()
Ale čepici nositelnou snad v životě neudělám…
![]()
Moc pěkný „blesk“, ten by u nás sklidil taky ohlas, ale to zvládnu tak za 100 let, možná i dýl ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na mmb tu nejjednodušší čepičku
, jsem ostuda, ale fakt je to moje první ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Miška8 A jaký konkrétně problém teda? Nemůžeš to vyfotit?
Máš stejný/jiný háček/přízi jako v návodu?
Ona to nejdřív je „placka“ a v požadované velikosti (je tam napsaný vzoreček) přestaneš přidávat a háčkuješ jen rovně „rouru“ a nakonec je z toho čepka ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Miška8 píše:
Ahoj holky,
ve středu jsem zkusila poprvé v životě háčkovat, čepičku. Zatím nebyl čas, tak jsme tak v polovině, ale zatím to vypadá jako placka, tak nevím, kde jsem mohla udělat chybu? Utahuju málo? Hodně? Fakt nevím, děkuji a radu:-)!Jinak jste opravdu moc šikovné, smekám![]()
S čepičkou neporadím… Já dělám jednu už skoro dva tejdny protože ji vždycky udělám, zjistím, že na ní je hrb, vypářu… A tak pořád dokola…
Jsem zvědavá, jestli ji někdy dodělám. První, co jsem dělala skončila taky s hrbem (tu jsem teda nepárala a pustila jsem se do toho Bleska
)… Nevim, co dělám blbě… Jediný, co mě napadlo je, že blbě pochopím návod, protože háčkuju levou rukou a všechno si zrcadlově obracím a u té čepičky je to znát, ale to je asi blbost… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkuste pridavat vice sloupku. Cepicka se vam moc brzy staci dolu. Mela by to by t rovna placka az do potrbneho obvodu. Tady je tabulka jaky by mela mit zakladni placka prumer pro urcity obvod hlavicky. http://www.mimibazar.cz/navod.php?…
Kdyz je to nejaky slozitejsi vzorecek do ktereho nejdou pridavat sloupky, pridejte v prvni rade vic oci, aby se vam vzorecek v rade vicekrat opakoval.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kate02 píše:
S čepičkou neporadím… Já dělám jednu už skoro dva tejdny protože ji vždycky udělám, zjistím, že na ní je hrb, vypářu… A tak pořád dokola…Jsem zvědavá, jestli ji někdy dodělám. První, co jsem dělala skončila taky s hrbem (tu jsem teda nepárala a pustila jsem se do toho Bleska
)… Nevim, co dělám blbě… Jediný, co mě napadlo je, že blbě pochopím návod, protože háčkuju levou rukou a všechno si zrcadlově obracím a u té čepičky je to znát, ale to je asi blbost…
Pokud tam vzniká hrb, bude to podle mě souviset se švem. Děláš na začátku zástupná řetízková oka? Já než jsem se to naučila, tak jsem měla taky na pár čepičkách vzadu takové prapodivné nafouklé místo
.
Jde ti šev rovně?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bayuska píše:šev relativně rovnej je, až upíři usnou, vyfotím to, jak to vypadá…
Pokud tam vzniká hrb, bude to podle mě souviset se švem. Děláš na začátku zástupná řetízková oka? Já než jsem se to naučila, tak jsem měla taky na pár čepičkách vzadu takové prapodivné nafouklé místo.
Jde ti šev rovně?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kate02 píše: šev relativně rovnej je, až upíři usnou, vyfotím to, jak to vypadá…![]()
![]()
ty zástupný řetízkový oka jsem myslim dělala (teď už je dělám určitě a stejně mám čepici ala velbloud
, i když tenhle pokus vypadá docela nadějně…
)
Ok, tak podle fotky snad poznáme líp, kde je problém ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tohle je ono
Zepředu to vypadá normálně a v zadu „tohle“ (to je první čepice, ta druhá vypadá, že to snad ani mít nebude, jsem zvědavá…
)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak jsem tak ve 2/3 čepky a pro změnu to vypadá, že bude zase malýmu větší, nevíte, jde to zmenšit:-)?
Teď pojedu stále stejně sloupků až do konce čepky a jak ji zakončím, když chci mít nakonci rovný okraj?
Děkuji za rady, jste šikulky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kate02 píše:
S čepičkou neporadím… Já dělám jednu už skoro dva tejdny protože ji vždycky udělám, zjistím, že na ní je hrb, vypářu… A tak pořád dokola…Jsem zvědavá, jestli ji někdy dodělám. První, co jsem dělala skončila taky s hrbem (tu jsem teda nepárala a pustila jsem se do toho Bleska
)… Nevim, co dělám blbě… Jediný, co mě napadlo je, že blbě pochopím návod, protože háčkuju levou rukou a všechno si zrcadlově obracím a u té čepičky je to znát, ale to je asi blbost…
Jako hned do Bleska jo:-)? Tak to jste teda fakt šikovná, přijde mi, že toho neudělám asi nikdy:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Miška8 píše:
Tak jsem tak ve 2/3 čepky a pro změnu to vypadá, že bude zase malýmu větší, nevíte, jde to zmenšit:-)?
Teď pojedu stále stejně sloupků až do konce čepky a jak ji zakončím, když chci mít nakonci rovný okraj?
Děkuji za rady, jste šikulky
pokud vím, tak zmenšit jedině tak, že vypárat a zmenšit placku… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pipet píše:
@Miška8 A jaký konkrétně problém teda? Nemůžeš to vyfotit?
Máš stejný/jiný háček/přízi jako v návodu?
Ona to nejdřív je „placka“ a v požadované velikosti (je tam napsaný vzoreček) přestaneš přidávat a háčkuješ jen rovně „rouru“ a nakonec je z toho čepka
Děkuji, já pitomec myslela, že se stáčí dřív
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit