Háčkování x pletení
- Fotoalbum (16)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Holky, taky se pouštíte do více věcí najednou?
Já mám vždy rozdělaných několik prací a pak mám problém se dokopat s finišováním
. Nebo třeba dojde příze a než se sežene jiná, tak se začne s novým projektem
.
A těch nápadů, co mám v hlavě, těch je daleko více.
Sobě jsem napletla několik čepic, nákrčníků a šál, ty mám i háčkované. Ještě bych chtěla rukavice, návleky na ruce, další šály, nákrčníky, uháčkovat si balerínky, pro kluka x čepic… a pak ve finále to ani nenosíme
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Etcetera78 píše:
Já jsem uháčkovala malé Krtka podle návodu na MMB
Super! Jak je velký?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bayuska píše:žádný obr, asi 15cm na výšku (bez vlásků)
Super! Jak je velký?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pěkné hračky ![]()
Moje malá je sice saň
, „bohužel“ ale jen s jednou hlavou, takže těch asi 158 čepic co má, nemá šanci unosit ![]()
Mamka si vyptala na Vánoce háčkovanou chňapku a podložky pod hrníčky, tak aspoň nějaká změna.
Příspěvek upraven 06.10.12 v 22:03
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, já umím oboje…
Každé má něco, háčkování mi přijde lehce jednodušší na zvládnutí (neutíkají očka jako z jehlic
), háčkem se dají udělat těžké, silné věci - kabáty, deky, přehozy, jemnější třeba ty háčkované čepičky a pidiháčkem nádherné krajky…
Pletení je rychlejší, přijde mi víc variabilní a „tvůrčí“, co se týká vzorů.
Svetry, ponožky, rukavice… mám mnohem raději pletené (pokud nejde o nějaký speciální krajkový kousek), jsou měkčí a poddajnější. Aby háčkovaná věc byla tak poddajná, jako pletená, musela by se dělat tak poloviční sílou příze = třicetkrát větší makačka ![]()
Na zvířátka a postavičky bych určitě brala háček.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@laducha píše:
Moje malá je sice saň, bohužel ale jen s jednou hlavou, takže těch asi 158 čepic co má, nemá šanci unosit
Můj je taky drakouš, taky jednohlavec, čepic má sice jen asi 20, ale taky bez šancí unosit. Navíc nejraději nosí softshellovou
.
Ale kdybych měla holčičku, tak se snad uháčkuju k smrti! http://www.etsy.com/…irlsPatterns?… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bayuska
Dík za odkaz, jsou tam parádní věci. Škoda, že malá chodí nejradši v teplácích a bosá.
Ale třeba se vyřádím na vnoučatech ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pipet - pro mě je rozhodně rychlejší háčkování. Taky umím oboje. A ani bych neřekla, že pletu nějak pomalu, ale háčkem mi to zkrátka přibývá rychleji.
Když to vezmu, že háčkej např. 3,5 mám čepku hotovou za hodinku, pletením by mi zabrala tak minimálně 5 hodin, si myslím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
http://www.etsy.com/…chet-pattern
Tyhle botičky jsou naprosto úžasný. Sice nemám tu holčičku, ale musela jsem je zkusit. Jenže mi nesedí ta „podrážka“ k tomu, je taková měkká, vlnitá, nedrží tvar a tím pádem se i botička bortí. A to jsem zkoušela pevnější přízi, menší háček než na zbytek, dvojitou podrážku a nic ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bayuska píše:
Já jsem první hračku háčkovala tuto ještěrku http://www.mimibazar.cz/navod.php?….
A povedla se takhle
no tak na tu jsem zrovna dnes koukala ![]()
- Citovat
- Upravit
Holky mrkněte na tohle! To vypadá dokonale spadla mi brada když jsem to viděla poprvé! Když mi to tak hezky nejde tak se alespoň kochám obrázkama na netu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bayuska Fakt?
mi jde zas pletení teda rychleji. Resp. si myslím, že u obého mám slušnou rychlost
, ale to pletení rychleji přibývá, když si představím uháčkovat na sebe svetr, to by byla děsná práce
, pletených už mám plno…
(pokud beru nějaký jednoduchý vzorek samozřejmě…)
No asi jak co… ale nikdy jsem to nestopovala, tak třeba jde jen o dojem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit