Háčkování x pletení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
584
15.10.12 09:51
@Pipet píše:
@20012004
Já si myslím, že vždycky první sloupek řady musíš nahradit těma 2 řet. okama…
Takže ne 2oka a pak podle návodu, ale podle návodu a místo prvního sloupku 2 oka.
A podle toho by měly být černé vždycky :think:

napíšu té paní, ještě jsem se k tomu nedostala…

jinak, z tohoto http://www.prizevlnika.cz/…a-melir-m99/ pletu prckovi svetřík a vypadá to pěkně. Jen jsem klubko kupovala za 61 peněz :/ :-O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
584
15.10.12 10:04
@20012004 píše:
napíšu té paní, ještě jsem se k tomu nedostala…jinak, z tohoto http://www.prizevlnika.cz/…a-melir-m99/ pletu prckovi svetřík a vypadá to pěkně. Jen jsem klubko kupovala za 61 peněz :/ :-O

už jsem napsala ale mslíte, že to půjde (bude pěkné) i z něčeho hřejivého? Popř. čeho - merino, alpina??? http://www.mimibazar.cz/navod.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11933
15.10.12 17:10
@20012004 píše:
napíšu té paní, ještě jsem se k tomu nedostala…jinak, z tohoto http://www.prizevlnika.cz/…a-melir-m99/ pletu prckovi svetřík a vypadá to pěkně. Jen jsem klubko kupovala za 61 peněz :/ :-O

ja ted z toho hackuju cepicku a pak se chystám na nakrcnik. fakt se z toho dělá dobře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
584
15.10.12 17:35
@zizinka píše:
ja ted z toho hackuju cepicku a pak se chystám na nakrcnik. fakt se z toho dělá dobře

jj, nechlupatí ani páraná, já tu easy vypárala začátek pletené čepky, že ji uháčkuju a je to děs, mám chuť to ustřihnout…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11933
15.10.12 19:42

Aha, tak koukám že mám tuhle http://www.prizevlnika.cz/…vzorovaci-1/
ale fakt super. 4× parano a není to na ní poznat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
9.4.13 17:56

Jakou vlnu?

Zdravím, chtěla bych na malého svetřík, ponožky a kuklu zajímalo by mě z čeho je lepší uplést jestli ze 100% merino vlna nebo 100% vlna superwash? A nebo je nej nějaká směs? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17042
9.4.13 20:34
@Vendice píše:
Zdravím, chtěla bych na malého svetřík, ponožky a kuklu zajímalo by mě z čeho je lepší uplést jestli ze 100% merino vlna nebo 100% vlna superwash? A nebo je nej nějaká směs? :think:

Klidně Merino od Vlnapu. Je tam teda 50% vlny, ale je super. Hřeje, nekouše a hlavně i po vyprání v pračce vypadá pořád jako nově koupená :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
2.11.14 21:37

Ahoj holky,
Rada bych se pustila do pleteni nebo hackovani. Vzhledem k tomu, ze jsem celkem netrpeliva, ale kousnu se, kdyu uz mi o neco jde :) a jsem levak a jeste leva na obe ruce :mrgreen: mam otazku, je jednodussi pleteni nebo hackovani? Co jste se naucily driv? A co myslite, ze je pro levaka snazsi odkoukat a „otocit“ navody hackovani nebo pleteni?
Tisicere diky vsem zkusenym hackarkam a pletackam ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
2.11.14 21:44

@Janha pro mne je jednodušší háčkování - i když háčkuju/pletu jen čepice a šály a do složitých vzorů se moc nepouštím. Jo taky záleží na materiálu. Takové ty střapaté nebo bambulkové příze - to je lepší pletení, neb je to nepřehledné a s háčkem nevíš kam píchnout. Háčkování se taky snadno přenáší, je to super do kabelky na ukrácení dlouhé chvíle někde ve frontě u mudr nebo při jízdě vlakem. A neutíkaj tak oka - stačí si dát pozor jen na jedno a ne na X jako u pletení. Na to přeučení na leváka - těžko říct. Zas mám spoustu známých - levaček, ale pletou/háčkují jako pravačky, to chce zkusit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1779
2.11.14 21:50

Ahoj jednidussi mi prijde hackovani. Ucila jsem se pres youtube. A ac jsem take levak tak pletu i hackuji jako pravak. Nedokazala jsem to otocit abych se do toho nezamotala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
2.11.14 21:50

@Gina108 dekuji, ja jsem si myslela, ze to hackovani bude mozna snazsi. Ja se nechci poustet do veloych veci, treba prave ty cepicky nebo saly. Nicmene prave si nejsem jista s tim preklopenim pro levaky, ja pravou nesnim ani polivku :mrgreen: urcite to muzu zkusit, ale jsem fakt na tuty uplne levak :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
2.11.14 21:53

@Janafugi jejej, tak tos me moc nepotesila, jak vemu neco do prave ruky, vetsinou to znamena nejakou katastrofu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
2.11.14 21:54

@Janha tak ono to asi bude jedno, jestli překlápět háčkování nebo pletení. Jakmile se naučíš to základní - řetízek, krátký a dlouhý sloupek, tak ono je to všechno pak na jedno brdo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26055
2.11.14 22:02

@Janha háčkování je mega snadné, mamka levačka plete/háčkuje taky pravou, jestli máš doma nějakou mini panenku, doporučuju udělat první čepku/šálu pro ni a pak dětem. Já teda raději pletu. Můj poslední výtvor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
2.11.14 22:07

@Duckula juuu mys a jaka hezka a jaka pekna modelka ;) tak tedy asi pujdu do toho hackovani, kdyz uz tedy „znam“ nekolik levacek, ktery hackuji jako pravaci. Ridit a radit pravou jsem se taky naucila :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat