Hádanka - rébus

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
5429
24.7.10 15:25

Kde je ta diskuse na rébusy?Je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
24.7.10 15:33

Sunny, já když tak něco vymyslím…

DCh - „Vy nás ale zásobujete, pane Karfík!“ říká lékař ve filmu „Jáchyme, hoď ho do stroje“. Jak se jmenuje postava, kterou ztvárnil Václav Lohniský?

Příspěvek upraven 24.07.10 v 15:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
24.7.10 15:40

A mám hned další tři, ten první je pekelně těžký…

PPaM - v šedesátých letech působila v New Yorku folková formace, jejíž členové se angažovali v boji za lidská práva a proti válce ve Vietnamu. Jako první zpopularizovali písničky Boba Dylana. Na tom by nebylo nic výjimečného, kdyby právě jejich zásluhou (resp. zásluhou jejich písniček) nezačalo vznikat folkové hnutí v dalekém Československu. Inspiraci u nich hledali Rangers, Greenhorns, Nezmaři, žalman, Jarek Nohavica a další. Jak se jmenovali ti tři? Jejich křestní jména jsou zároveň názvem hudební skupiny.

Druhý rébus:
BuZ - Naše legie v Rusku se v roce 1917 proslavily jistým vojenským počinem. Jak se jmenuje událost, se kterou si je dnes spojujeme?

DK - Některé nadzvukové letouny - například dopravní letoun Concorde nebo naše stíhačka Gripen - mají nosnou plochu ve tvaru trojúhelníku; taky se označuje názvem jednoho řeckého písmene. Jak zní to hledané slovní spojení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5429
24.7.10 16:14

Doktor Chocholoušek.
S tím folkovým hnutím jsi mi nasadil brouka do hlavy :-D :-D .
Gripeny u mě nehrozí.
No a ty legionáři ,na ty bych mohla taky přijít.Bude to bitva u něčeho.

Příspěvek upraven 24.07.10 v 16:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
24.7.10 16:16

Když si pustíš od pondělka do pátku AZ-kvíz, máš tam hádanek jako když naseje a rozšlape… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
24.7.10 16:21

Ještě mě napadla taková obehraná hádanka:

Města A a B jsou od sebe vzdálená 240 kilometrů. Z města A vyjede do města B V 7 hodin ráno osobní vlak. V tom samém momentě vyjede z města B do města A jiný osobní vlak. První vlak jeden rychlostí 60 kilometrů v hodině, druhý rychlostí 50 kilometrů v hodině. Bohužel v okamžiku míjení dojde ke srážce, vlaky se totiž dostaly na stejnou kolej… Otázka zní: Který vlak je v okamžiku srážky blíž k městu B?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5429
24.7.10 16:35

Tak přesně na tyhle slovní úlohy ve škole jsem byla úplně alergická!!!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Az kvíz je dobrej,ale ne pro blbce jako jsem já. :mrgreen:
Na ty folkaře asi nepřijdu ono jich bylo hodně co vycházeli z písniček Boba Dylena.
No a ty gripeny-není to deltakorpus nebo deltakokpit.
Spíš by to chtělo rébusy pro děti trochu bych je potrápila ať si lámou makovičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
24.7.10 16:42

Jo rébusy pro děti???

„Je to vnuk tvého dědečka, je to taky syn tvojí maminky - ale tvůj bráška to není.“ Kdo je to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
24.7.10 16:44

S těma vlakama je to úplně logické: protože došlo k čelní srážce, tak nemohl vlak z města A přejet za čelo vlaku z města B. Takže blíž k městu B bude ten vlak, který vyjel z města B.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
24.7.10 20:44

Měla babka čtyři jabka a dědoušek jen dvě. Dej mi babko jedno jabko, budeme mít stejně…

Kolik jich měl potom každý? Schválně jestli na to děcka přijdou.

Je soudeček, v tom soudečku dvojí voda - a přece se nesmíchá… Co je to? No přece vajíčko.

A ještě jsme v pubertě říkávali: sedí to vysoko, je to černé a jde z toho strach. Co je to? přece vrána s kalašnikovem. Jeden vtipálek taky tehdy řekl: esesák na rozhledně… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5429
24.7.10 21:05

Moc pěkné s tou vránou :mrgreen:
Začíná mi to připomínat kolik má noha židlí? Šli dva,Šlitří-kolik jich šlo?

Příspěvek upraven 24.07.10 v 21:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
24.7.10 21:08

Ještě jedna taková: představ si, že jsi pilot dopravního letadla. Letíš z Prahy do Košic. V Praze nastoupí devatenáct cestujícíh. V Brně pět vystoupí a dva nastoupí. V Bratislavě čtyři vystoupí a nikdo nenastupuje… a letíme do Košic. Otázka zní: kolik roků má pilot?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
24.7.10 21:09

A ještě jedna: šly husy v zástupu - pěkně jedna za druhou. Kolik jich v tom zástupu šlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
24.7.10 21:10

Pokud vím, tak šli jenom dva - byli to nositelé příjmení Šlitr…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
24.7.10 21:14

Jeden nápor na logiku:
Jsi plavčíkem na záoceánské lodi. Kotvíte v přístavu a ty máš natírat trup lodi. Začínáš u hladiny, stojíš na provazovém žebříku. V momentě, kdy začínáš natírat, začne příliv. Za hodinu vystoupí voda o 120 centimetrů. O kolik příček na žebříku musíš vylézt nahoru, když vzdálenost příček od sebe je 25 centimetrů?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Dostihy a sázky

• (5) + 5 recenzí