Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Sunny, já když tak něco vymyslím…
DCh - „Vy nás ale zásobujete, pane Karfík!“ říká lékař ve filmu „Jáchyme, hoď ho do stroje“. Jak se jmenuje postava, kterou ztvárnil Václav Lohniský?
Příspěvek upraven 24.07.10 v 15:41
A mám hned další tři, ten první je pekelně těžký…
PPaM - v šedesátých letech působila v New Yorku folková formace, jejíž členové se angažovali v boji za lidská práva a proti válce ve Vietnamu. Jako první zpopularizovali písničky Boba Dylana. Na tom by nebylo nic výjimečného, kdyby právě jejich zásluhou (resp. zásluhou jejich písniček) nezačalo vznikat folkové hnutí v dalekém Československu. Inspiraci u nich hledali Rangers, Greenhorns, Nezmaři, žalman, Jarek Nohavica a další. Jak se jmenovali ti tři? Jejich křestní jména jsou zároveň názvem hudební skupiny.
Druhý rébus:
BuZ - Naše legie v Rusku se v roce 1917 proslavily jistým vojenským počinem. Jak se jmenuje událost, se kterou si je dnes spojujeme?
DK - Některé nadzvukové letouny - například dopravní letoun Concorde nebo naše stíhačka Gripen - mají nosnou plochu ve tvaru trojúhelníku; taky se označuje názvem jednoho řeckého písmene. Jak zní to hledané slovní spojení?
Doktor Chocholoušek.
S tím folkovým hnutím jsi mi nasadil brouka do hlavy
.
Gripeny u mě nehrozí.
No a ty legionáři ,na ty bych mohla taky přijít.Bude to bitva u něčeho.
Příspěvek upraven 24.07.10 v 16:30
Když si pustíš od pondělka do pátku AZ-kvíz, máš tam hádanek jako když naseje a rozšlape… ![]()
Ještě mě napadla taková obehraná hádanka:
Města A a B jsou od sebe vzdálená 240 kilometrů. Z města A vyjede do města B V 7 hodin ráno osobní vlak. V tom samém momentě vyjede z města B do města A jiný osobní vlak. První vlak jeden rychlostí 60 kilometrů v hodině, druhý rychlostí 50 kilometrů v hodině. Bohužel v okamžiku míjení dojde ke srážce, vlaky se totiž dostaly na stejnou kolej… Otázka zní: Který vlak je v okamžiku srážky blíž k městu B?
Tak přesně na tyhle slovní úlohy ve škole jsem byla úplně alergická!!!!!
![]()
Az kvíz je dobrej,ale ne pro blbce jako jsem já. ![]()
Na ty folkaře asi nepřijdu ono jich bylo hodně co vycházeli z písniček Boba Dylena.
No a ty gripeny-není to deltakorpus nebo deltakokpit.
Spíš by to chtělo rébusy pro děti trochu bych je potrápila ať si lámou makovičky.
Jo rébusy pro děti???
„Je to vnuk tvého dědečka, je to taky syn tvojí maminky - ale tvůj bráška to není.“ Kdo je to?
S těma vlakama je to úplně logické: protože došlo k čelní srážce, tak nemohl vlak z města A přejet za čelo vlaku z města B. Takže blíž k městu B bude ten vlak, který vyjel z města B.
Měla babka čtyři jabka a dědoušek jen dvě. Dej mi babko jedno jabko, budeme mít stejně…
Kolik jich měl potom každý? Schválně jestli na to děcka přijdou.
Je soudeček, v tom soudečku dvojí voda - a přece se nesmíchá… Co je to? No přece vajíčko.
A ještě jsme v pubertě říkávali: sedí to vysoko, je to černé a jde z toho strach. Co je to? přece vrána s kalašnikovem. Jeden vtipálek taky tehdy řekl: esesák na rozhledně… ![]()
Moc pěkné s tou vránou ![]()
Začíná mi to připomínat kolik má noha židlí? Šli dva,Šlitří-kolik jich šlo?
Příspěvek upraven 24.07.10 v 21:08
Ještě jedna taková: představ si, že jsi pilot dopravního letadla. Letíš z Prahy do Košic. V Praze nastoupí devatenáct cestujícíh. V Brně pět vystoupí a dva nastoupí. V Bratislavě čtyři vystoupí a nikdo nenastupuje… a letíme do Košic. Otázka zní: kolik roků má pilot?
A ještě jedna: šly husy v zástupu - pěkně jedna za druhou. Kolik jich v tom zástupu šlo?
Pokud vím, tak šli jenom dva - byli to nositelé příjmení Šlitr…
Jeden nápor na logiku:
Jsi plavčíkem na záoceánské lodi. Kotvíte v přístavu a ty máš natírat trup lodi. Začínáš u hladiny, stojíš na provazovém žebříku. V momentě, kdy začínáš natírat, začne příliv. Za hodinu vystoupí voda o 120 centimetrů. O kolik příček na žebříku musíš vylézt nahoru, když vzdálenost příček od sebe je 25 centimetrů?