Hádka po potratu

Anonymní
4.7.24 16:00

Hádka po potratu

Je to už dva týdny, co jsem potratila. Miminko bylo vytoužené. Před pár dny jsme se s mužem docela dost pohádali po tom, co si ve společné skupinové konverzaci na mobilu dopisoval o probíhajícím těhotenství našich známých. Mě se to dotklo a cítím se zraněná. Samozřejmě známým to přeju, ale moc nechápu, proč to muž musí dělat přede mnou, když ví, že to taky čtu. Připadá mi to neempatické a nevím, jestli jsou takové pocity normální. Stalo se vám taky něco podobného, že vám tyto situace dělaly vyloženě zle? S mužem jsem se o tom bavila, říkala jsem, že to mohl s nimi řešit mimo naší konverzaci, ale nepřijde mi, že by to nějak blíže chápal…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20899
4.7.24 16:02

No já to nechápu stejně jako on. Tu konverzaci nemusíš číst nebo v ní ani být. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
185
4.7.24 16:03

Co si dopisoval, ze se te to dotklo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.7.24 16:08

@Kachlicka111 já přesně celý obsah nevím, protože mi to začalo skákat na mobil jedna zpráva za druhou. Prostě o kontrolách v těhotenství, jake mají výsledky atd a psal i jakoby za mě, že my si myslíme, že my děláme… Atd… To mi bylo extra nepříjemné. Jde mi o to, že jsem muži hned po potratu říkala že mi je nepříjemné, aby se o cizích tehotenstvich přede mnou bavil a poprosila ho, ať to třeba přesune do svých soukromých s těmi lidmi.

• Citovat
  • Upravit
3351
4.7.24 16:17

Asi som nepochopil pointu. To im mal akoze napisat ze im praje aby potratili a najlepsie tak aby uz nikdy nemohli mat deti alebo ako si to predstavujes?

Si absolutne mimo realitu. Chapem ze to co sa ti stalo nieje ziadna radost, ale to predsa neznamena ze nikto ostatny nema narok na stastie a radost.

Bud este trpis hormonalnou nerovnovahou, alebo si neskutocne zavistliva/sebecka. Tazko povedat z popisu, ale tvoje spravanie hodnotim ako nevhodne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
185
4.7.24 16:17

Hmm, tak na tohle jsem alergicka zase ja. Jakize me se stalo neco spatneho, tak ostatnim nepreju/nejsem jim oporou? Jednou mi takhle odrekla kamoska kazdorocni seslost, ze nejde, protoze vsechny ostatni mame pritele a ona ne. Ze to nebude poslouchat, jak jsme spoko. Pritom nikdo nerekl, ze nemame jine problemy. To ze je tehotna a vse je ok bys 1. mela prat a za 2. Muze se dit v jejich zivote neco jineho, vyznamneho, neveseleho a ty nebudes ani vedet. To je nejlepsi cesta jak prijit o pratele. Vsichni asi vi, zes potratila, ale kvuli tomu svet a zivot ostatnich nekonci. A druha vec je ta, ze tvuj potrat mel duvod. Chtela bys radsi, aby bylo dite postizene/nevyvinute atd.? Trochu nadhled by to chtelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
4.7.24 16:23

Na jednu stranu chápu tvoji bolest. Ale to je vše.
Prostě si to můžeš zablokovat, nebo vůbec necist atd.
On píše množném čísle asi ze slušnosti nebo prostě že jste pár.
Nechce psát např. Baru to nezajímá, tak musím psát jen za sebe. To by se ti asi nelíbilo také, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.7.24 16:25

@Kachlicka111 Holky, už v úvodu píšu, že to známým přeju, tak ze mě nedělejte nějakou jeblinu. Proboha… Já jim nezávidím nebo tak, to vůbec. Ptala jsem se tady jen ostatních, jestli má taky někdo zkušenost s tím, že jim ta miminkovska témata vadily nějakou dobu. A že nechápu, proč se to teď přede mnou řeší, když jsem požádala o opak. Je to čerstvé pro mě ještě. @IcePlanet7

• Citovat
  • Upravit
1577
4.7.24 16:26

Neempatické je to i od tvých známých, pokud vědí, čím jste si prošli..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.7.24 16:27

@Ťarbík01 já jsem z toho hodně špatná, protože už proběhlo oznámení rodině, prazelum atd. Bylo to teď 14tt. Takže i ví, že se nám to stalo, proto nechápu po mém poproseni, proč se to teď řeší přede mnou… Proto mi to přišlo neempaticke

• Citovat
  • Upravit
76737
4.7.24 16:30
@IcePlanet7 píše: Více

no tak já nevím, muž, který si s cizími lidmi píše o cizím těhotenství, těhotenských kontrolách a podobně, mi přijde dost ujetý - není to normální, nevhodné je jeho chování

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76737
4.7.24 16:30
@Anonymní píše: Více

je to neempatické od tvých známých i od tvého muže, vůbec nechápu jeho chování

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76737
4.7.24 16:33
@Kachlicka111 píše: Více

proč by jim ona měla být oporou? a její muž? ten už vůbec ne, rodina zakladatelky utrpěla ztrátu a oporu mají dostat oni, teda primárně ona,
aby ona byla zrovna teď empatická k cizímu těhotenství, to snad nemyslíš vážně???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3351
4.7.24 16:33
@Anonymní píše: Více

Tak mozes do toho chatu kludne napisat ze s tym co pise tvoj partner nesuhlasis, neprajes si aby pisal za teba a ze si teraz z toho vsetkeho rozhodena.

Asi mas tolerantnejsieho partnera, ja by som im kludne napisal ze partnerka visiluje a teraz s nou nieje ziadna rozumna debata, tak im musim zacat pisat v jednotnom cisle, inak budem mat doma peklo. Asi by sa dobre pobavili :-)

@Malvína86 Preco je to od znamych neempaticke? Neempaticke by bolo keby sa im vysmievali, ale to ze sa normalne spolu bavia je podla mna ok. Oni predsa za ten potrat nemozu a ani ja by som nepredstieral ze ‚tehotny niesme‘ iba koli tomu ze kamaratova partnerka sa nedokaze ovladat.

Myslim si pravy opak, najlepsia liecba je vratit sa do bezneho zivota. Byt zavrety vo svojej bubline iba podporuje vznik psychoz pripadne inych psychickych problemov.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3351
4.7.24 16:39

@stinga „muž, který si s cizími lidmi píše o cizím těhotenství“ - Necitala si pozorne, muz si pise zo znamymi o tehotenstve znamych. Mne tiez kamarat pisal o tehotenstve, posielal obrazky (teda pre mna to bola vzdy seda skvrna bez ohladu na to co tvrdil ze tam je :-) ) a neprislo mi to ujety ani na chvilu. Sme kamarati/znamy tak ma predstierat ze zrazu nevie co je tehotenstvo alebo ako si to ty predstavujes?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí