Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky🙏🏽 včera mi do ruky dali tyto výsledky se slovami, že to není úplně nejlepší výsledek.. prý budu mít pozvánku ve 13tt a i v 16tt 🙏🏽 prosím prosím, mám tu někoho kdo by mi to vysvětlil co miminku hrozí? Sestra mi to nevysvětlila🥺
Ps.. po 2,5 letech jsem konečně otěhotněla 🙏🏽
Jsem hlídaná na Imunologii.. (beru 1× týdně Cuvitru a každý den píchám clexane)
@Eliška Ol Ahoj, v první řadě je sestra pěkná kráva, výsledky se sdělují až s výsledky UTZ a rozhodně je nemá říkat sestra, ale vysvětlit lékař.
Máš vyšší PAAP než je běžné, ale to je vlastně dobře, průšvih je vysoké HCG a nízké PAAp..
Pozvou si tě asi na tripple testy a výsledky pak vyhodnotí dohromady - integrovaný screening. Měla jsem to stejně, také kvůli vysoké hodnotě paap a i hcg.
Jsem ve 24TT a miminko je podle všech vyšetření v pořádku. Pokud by byl nějaký problém, tak by Tě hned hnali na odběr klků nebo třeba NIPT test
@Malvína86 píše: Více
@Malvína86
Moc děkuju za komentář🙏🏽 🥺 dle ultrazvuku mi lékař minulý týden sdělil, že na 80% je mimi zdravé, teď po týdnu přišly výsledky které mi sdělila jen sestra.. fakt mě vyděsila a od včera to mám v hlavě.. Achjo.. genetiku máme za sebou z Caru a z genetiky nám s přítelem nic špatného nevyšlo.. tak nevím co to může být. 🙈 😭 příští čtvrtek jdu na ultrazvuk Astraia a to je prý nějaký lepší ultrazvuk.. ale už tam jdu s tím, že je něco špatně 🙈
Jinak jsem moc ráda že jste s mimi v pořádku 😍 není nic víc než když vše dopadne skvěle❤️ 🥺 :smiling_face_with3_hearts: 🌸
@Eliška Ol nevím kam chodíte k lékaři, ale tohle je postup úplně mimo logiku.
Při screeningu se odebere krev a cca za 14 dní je UTZ, kde vyhodnotí výsledky krve a výsledky UTZ, to celé dá dohromady výsledek.
Při UTZ budou koukat zda je přítomna nosní kůstka, jak velké je šíjové projasnění a na průtok krve srdíčkem.
@Malvína86 někde se to dělá běžně naráz a pořád je ten postup v pořádku. Ovšem zde byl plod na ultrazvuk evidentně malý.
@Velryba černá ano, ale nikdy se neříká jakýkoliv závěr jen z hodnot krve…
@Malvína86 od tý doby, co na gynekologii vzali novou sestru, tak tam jdu nerada, je nepříjemná a citim z ni vuci me nejakou zasedlost, jako kdyz učitelka na ZŠ nebo SŠ si na vas zasedne 😀 mluvi semnou jak s 😂…, neni vubec empaticka, jen ji slyšíte kricet i na ostatni ženy co tam jdou, hrůza👍🏼 uz jsem premyslela o změně gynekologa.. no co vam budu.. včera si me vychutnala a chtela mi ocividne zpříjemnit den. 🤦🏼♀️
Moc jste me uklidnila.. ❤️ děkuju 🫶🏼 😭 :smiling_face_with3_hearts: pristi ctvrtek budu tedy chytrejsi az pujdu na ten ultrazvuk a porovnaji vse pospolu a ne jen hodnoty 🙏🏽
@Eliška Ol sestry někdy potřebují být důležité..
Ve čtvrtek se vyhodnotí UTZ a krev a uvidíte, co vám pan doktor navrhne dál.
@Eliška Ol mám dojem, že ten ultrazvuk se má dělat až od stáří plodu 11+ něco. Teď nevím, zda plus tři nebo čtyři.
@Eliška Ol být tebou, jdu někam znovu na celý prvotrimestrální screening, komplet krev i podrobný ultrazvuk.
@Velryba černá to jsem si také četla na netu kdy se chodí a zarazilo mě, že jdu v 10+4 nebo 10+6
@Eliška Ol prostě bych se na tvém místě fakt objednala jinam na celý screening, tohle je celé dost divné.
@Velryba černá muj bože🙈 to je taky dobrý.. co😀 pro mimi udělám cokoliv 🙏🏽 11.7. Jsem objednaná do nemocnice na další ultrazvuk ale to “už” přesáhnu tu hranici kdy se chodí na 1.screening protože budu 13+2 zda se nepletu
Takze by to chtelo stihnout jeste teď někde udělat ten screening