Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky,
potrebuju radu prosim.
Jsem 41+2 a zitra rano jdu do podoli na vyvolani porodu. V patek pri kontrole dra zkousela hamiltona a nic, krome spineni. Co mne trochu desi, to spineni neprestava a prijde mi i silnejsi. Skoro se bojim jestli to treba neni nejaky problem. ![]()
Takze jak bylo po tom slavnym chvatu hmatu vam? Diky za reakce
On je to hmat
Ale někdy nemá od chvatu daleko
![]()
Mě ho nedělali, ale teď mám sto chutí o to požádat dr. v úterý na kontrole. Jestli špiníš víc a nelíbí se ti to, tak bych asi raděj zajela na kontrolu … I když jedeš už ráno
No nevím, zase lepší je jet 1OOx zbytečně než 1× pozdě. Ono to špinění bude zřejmě od čípku. Může se ti uvolňovat i hlen, kterým byl čípek „ucpán“ - hlenová zátka ![]()
Jinak teda strašně moc ti přeji klidný a rychlý porod, zdravé miminko a zááávidím ti, že už se aspoň něco bude dít ![]()
Já snad budu přenášet i dvojčata ![]()
Ahoj,
mně doktor udělal hamiltona v 40+1 tt a také jsem hned žačla špinit.Ale přestalo to asi do 2 hodin.Dělal mi ho okolo 15 h a ještě tu noc jsem jela do porodnice,malá se narodila v 7.30.Určitě si někde zavolej,bála bych se a jistota je jistota.Také ti přeji rychlý a pohodový porod.A hlavně krásné zdravé miminko
.
Fakt to může být hlenová zátka. Máš i nějaký kontrakce? Co miminko, hýbe se tak, jak si zvyklá?
Pokud máš jakýkoliv pochybnosti, něco se ti nezdá, bojíš se, opravdu je líp jet do porodnice zbytečně, ale přesvědčit se, že je miminko v pořádku, než pak přijet pozdě…
Takže raději jeď, jo. A dej vědět. Papa.
ahoj,
tak nakonec je vse ok. Pri prohlidce doktor rekl, ze spineni, i kdyz delsi, je normalni. Monitor fajn a stale jsem zavrena, nic neukazuje na blizici se porod. Misto dnes se bude vyvolavat ve stredu, uz aby to bylo. Myslim, ze hlavne proto, ze nas tam bylo prenasejicich objednanych snad 7. Ty otekle nohy, hemoroidy apod. jsou ale unavny…
Moc diky za reakce, byla jsem vyplasena. Budu rodit poprve a je toho na mne nekdy trochu moc. Krome jineho i proto, ze jsme bez tatinka. Ale mam tu nejlepsi maminu na svete a kamaradky, i kdy vetsinou zatim bezdetne, mne taky drzi nad vodou. ![]()
Tak fajn, že je mimčo v pořádku. Držím palce na porod.
Sranda to nebude, s tím určitě nepočítáš, ale přežít se to dá - co dá - MUSÍ, to uzvládneš, neboj.
a odměna bude ta největší a nejkrásnější - zdravé, červené, uřvané a posléze i voňavé a vrnící TVOJE miminko.
Je dobře, že máš kolem sebe spřízněné duše, ty jsou potřeba, hormóny s tělem zamávají.
ať už je to s tatínkem jakkoliv.
Ahoj holky, obnovuji diskusi. Ve ct mi dr udelal hamiltona, po 4 h jsem mela kontrakce po pul h. Vlastne doted to vubec nepreslo. V so jsem mela i 90min po 5 minutach. V noci se budim bolestma, nespim. Dnes je to 20,15,10 a uz fakt nemuzu, ale pod 10mim to 3.den nejde. Co myslite, mam jet do porodky? Zitra mam termin, diky
Zdravim vsechny tehulky a maminky,
pisu sem prvne, i kdyz emimino a diskuze a denicky tady ctu cele tehu.. Vzdycky kdyz neco nevim nebo me neco zajima, tak hledam odpoved tady…:-) Dneska mi to nedalo a rada bych se na neco optala.. Jsem 39+2tt a cekame holcicku… Vcera jsem byla na kontrole v prenatalni poradne.. Krome toho, ze nam krasne vysel monitor, tak nam doktorka pri vysetreni rekla, ze jsme otevreny na jeden centimetr a hlavicka uz volne sestupuje dolu…pak udelala nakej hmat se slovy, ze ted se ji to asi nebude libit, ale ze to trochu popozenem, aby jsme neprenaseli… Pak jeste dodala, ze budu pravdepodobne trochu spinit, tak at se nelekam… Popravde nebylo to moc prijemne a spinim uz druhej den, i kdyz mene.. Zajimalo by me, jestli je mozne, ze udelala tzv. hamiltonuv hmat?? Cetla jsem, ze by meli predem upozornit, ze ho udelaji, coz nas nikdo neupozornil, ale zase vse ostatni tomu nasvedcuje… Co myslite? Jake jsou vase zkusenosti? A myslite si, ze to prijde brzy, kdyz jsme otevreny na 1cm.? Nemuzeme se dockat..predem dekuji za odpovedi.. ![]()
Já byla 39tt a hmat mi byl udělán 4×, otevřená na 3cm, hlavička dole, vše připraveno na porod a prd
rodila jsem 40+3 ![]()
Ahoj. Mně ho udělala dneska
neupozornila mě jen mi řekla, ze bude na mě ošklivá
a pak jsem si to přečetla že to bylo ono. Jsem 39+5. Nespinim ale už jsem asi 5 měla slabý bolesti pp 20 min. Tak uvidím. A připravena jsem už od minulého týdne a pořád nic. I dnes se divila, že jsem ještě neporodila
no uvidíme uvidíme ![]()
Mě udělal doktor hamiltona 38+5, s tím, že jestli je to k porodu tak to bude, a když ne, tak nic neuděla. špinit jsem začala, na to mě upozornil, ať se neděsím, kontrakce mi začaly cca za 2 hoďky a rovnou po 5 minutách, porodila jsem asi za 10 hodin po provedení hmatu, při druhém tomu pomohl 39+2 a to jsem porodila snad do 7 hodin po provedení hmatu, nástup kontrakcí byl stejný. Ale je faktem, že oba kluci už byli sestouplí a nachystaní
Prý se to moc nedělá, ale zas věřím, že můj doktor po 30 letech praxe ví co dělá ![]()
Mě zabral až na podruhy chtěli to vyvolat kvuli mému vysokému tlaku a snad za dvě hodky mi začali slabé kontrakce a porod byl velmi rychlej ![]()
To mně to dr taky udělal při první dcerce- ptal se mě "CHTETE DNESKA RODIT? jsem řekla že jo. bolelo to jak prasátko
no ale od něj jsem šla už s bolestma po 5ti minutách…ale byla jsem už trochu otevřená když jsem šla do poradny…šla jsem od něj v 11hodin a narodila se až ve 21hodin…
a u druhé dcerky to byl podobné. jen s tím rozdílem, že jsem tam byla ve čtvrtek udělal mi hamiltona a říkal to nebude tak rychlý- tak pátek- sobota…no a jela jsem ještě ten čt. odpol mě to chytlo a bylo to rychlý
takže až tě chytnou bolesti tak je to ono ![]()
@maja82 píše:
Mě udělal doktor hamiltona 38+5, s tím, že jestli je to k porodu tak to bude, a když ne, tak nic neuděla. špinit jsem začala, na to mě upozornil, ať se neděsím, kontrakce mi začaly cca za 2 hoďky a rovnou po 5 minutách, porodila jsem asi za 10 hodin po provedení hmatu, při druhém tomu pomohl 39+2 a to jsem porodila snad do 7 hodin po provedení hmatu, nástup kontrakcí byl stejný. Ale je faktem, že oba kluci už byli sestouplí a nachystaní
Prý se to moc nedělá, ale zas věřím, že můj doktor po 30 letech praxe ví co dělá
můj to taky dělá ale jak píšeš- musí to být už připravené ![]()
@Nikolajka hrele, to je strašně individuální, jak to komu zabere… ![]()
U prvního jsem byla 41+1 a nevypadalo to na porod a po Hamiltonu jsem druhý den porodila..
U druhého mi Hamiltona dělal ve 40+2( taky to vůbec nevapadalo na porod) a porodila jsem až za 2 dny… ![]()