Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj,
slyšela jsem názor, že je lepší porodit v sedmém měsíci než v osmém. Mně to nejde do hlavy. Tak jsem se chtěla zeptat, jak to je? Jestli je to opravdu tak a proč?
Díky
Ten názor je nesmysl. Každý den navíc v bříšku dítěti jen a jen prospěje.
samozřejmě je to blbost .Prakticky se bojuje o každej den navíc ,který dítě může strávit v matčině břichu.
přesně jak píšou holky…to je nějaká pověra z dřívějška…taky jsem to slyšela…
každej den dobrej!!!
je to kvůli tomu, že v 8 měsíci se začínaj dokončovat plíce. Zatim co v 7 měsící tomu pomůžou lékama a plíce se normálně dotvořej tak v 8 už je to horší a může být problém
Souhlasím, je to pověra, každej den navíc strávený v bříšku se počítá ![]()
Já sama jsem se narodila v sedmém měsíci a doktoři mamině řekli, že je dobře že jsem se narodila takhle než v osmém
Podle mě to byl zase výmysl z dob dávno minulých, oni měli kdysi všemožně blbé názory ![]()
Já jsem stejný názor taky slyšela z dřívějška od mamky já jsem se totiž narodila taky předčasně, ale myslím, že je to spíš pověra zaviněná tím, že dřív nebylo zdravotnictví a péče o miminka na tak dobré úrovni a ani doktoři nevěděli všechno a možná tím způsobem se snažili maminky i uklidnit.
v moudrých knihách píšou,že je to blbost, já jsem ráda, že jsem rodila v 8. měsíci a ne v 7.- plíce jsou jedna věc, ale i ty jsou vyvinutější v tom 8. měsíci, a co to teprve to ostatní…(zrak, sluch, vnitřní orgány…)
Říkal mi to přímo porodník, že je to nesmysl. V 8. měsíci je dítě daleko vyvinutější než v 7., takže riziko poporodních komplikací je mnohem menší.
Ahooj,
tak já také slyšela, že je lepší v osmém než v sedmém a to prý kvůli plicím, které se v osmém měsíci vyvíjí a porodem se mohou porušit, nebo tak něco … Ale co je na tom pravdy fakt nevim… Ale slýchám to často
pověra z dávných dob, i když ne až tak dávných..
dneska platí, čím později, tím lépe. plicím se kortikoidy včas podanými dá pomoci vždy, dřívěji narozené děti můžou mít častější problémy se zrakem, s mozkem apod.
Ale pozor, dle mého okolí by narození v 8mém měsíci vadilo jen holce, kluci jsou imunní ![]()
Nedokázala jsem jim to vysvětlit ![]()
(Jo, ta holka by takhle narozená rovnou umřela, žádné menší komplikace se nepřipouští)
lovelytelle píše:
je to kvůli tomu, že v 8 měsíci se začínaj dokončovat plíce. Zatim co v 7 měsící tomu pomůžou lékama a plíce se normálně dotvořej tak v 8 už je to horší a může být problém
naprosta kravina, cim dele v brisku, tim lepe…
ja jsem taky jen slysela(jsem zdrav sestra) ale v 7 mesici jeste nejsou temer vyvinuty plíce a miminka pak dostavají nejaky lék ktery podporuje tento vývin v 8 mesici uz jsou vyvinute alespon na nejake urovni a uz se tento lek,nevim z jakeho duvodu nesmi podavat,tak ze musi pak mimi bojovat samo,ale nevim jestli je to tak uplne jak to pisu,ale zalezi asi taky zda rodis na konci ci zacatku8 mesice.