Porodit v 7. nebo 8. měsíci?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2203
20.5.10 10:40

Mě když hrozil předčasný porod tak mi léky na vývoj plic dávali a nemusí se dávat přímo miminku a taky se snažili, aby vydržel prcek co nejdýl. Nakonec byl jen 13 dní před termínem a úplně v pořádku až na žloutenku, ale tu mají i děti narozené normálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3138
20.5.10 10:41
lovelytelle píše:
je to kvůli tomu, že v 8 měsíci se začínaj dokončovat plíce. Zatim co v 7 měsící tomu pomůžou lékama a plíce se normálně dotvořej tak v 8 už je to horší a může být problém
Hanka1 píše:
lovelytelle píše:
je to kvůli tomu, že v 8 měsíci se začínaj dokončovat plíce. Zatim co v 7 měsící tomu pomůžou lékama a plíce se normálně dotvořej tak v 8 už je to horší a může být problém
naprosta kravina, cim dele v brisku, tim lepe…

NENI TO KRAVINA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!TED JSEM SE UJISTILA ZE TO TAK JE DIKY lovelytelle
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3138
20.5.10 10:44
Ijajeki píše:
Mě když hrozil předčasný porod tak mi léky na vývoj plic dávali a nemusí se dávat přímo miminku a taky se snažili, aby vydržel prcek co nejdýl. Nakonec byl jen 13 dní před termínem a úplně v pořádku až na žloutenku, ale tu mají i děti narozené normálně.

TO JE PRAVDA,ALE POKUD JDE O PREKOTNY POROD,TAK SE OPRAVDU RIKA ZE JE LEPSI V 7 NEZ V 8 POKUD TO JDE NEJAKY ZPUSOBEM UDRZET TAK JE SAMOZREJME LEPSI DITE DONOSIT DO 9 MESICE.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3588
20.5.10 10:47

katty: nemáš zač, já to vím od bráchovy přítelkyně ležela v nemocnici a hrozil ji předčasný porod a dávali ji ty kortykoidy,ale nakonec ješte 3 dny přenášela, kravina to opravdu neni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21773
20.5.10 10:52

tak přesně na tohle jsem se ptala v Podolí doktorů, když jsem tam ve 32tt ležela s Klárkou na rizikovým a hrozil předčasný porod. Důležitý je každý den navíc a o tom 7. měsíci to je zastaralá pověra.
Plíce dozrávají ve 34tt, do té doby píchají mámě kortikoidy (dělá se v normální nebo zrychlené kůře), aby plíce dozrály.
ale i tak ty prcky radši přesvědčme, aby vydrželi aspoň do 38tt ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
20.5.10 10:53

Souhlasím s holkama, že v 8.měsíci je to riziko, protože nikdo neví v jaké fázi vývinu ty plíce jsou. Varoval mě před tím gynekolog.
Rozhodně souhlasím s tím,že nejlépe je donosit do 9. měsíce a udělat pro to maximum. Spoléhat se na „dopečení v ikubátoru“ je podle mě kravina. Někde to pak určitě „chybí“. :think:
Na druhou stranu je dobře, že věda tak postoupila a možnosti jak pomoci nedonošeňátku jsou. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
20.5.10 11:49

tak vydím ,že tato blbá pověra stále přežívá -to je opravdu hodně smutné .Je fakt ,že mimi co jdou příliš brzy dostanou kortikoidy přes matku(ale jen pokud se to stihne -je potřeba min.24 hodin působení),poté ,když se dítě narodí může dostat Surfaktant do plic ,pokud se mu dýchání nedaří .Ale i tak se dá pomáhat dýchání v průběhu hospitalizace dítěte podáváním kofeinu.To dýchání je problematické u všech nedonošených nicméně je to jen jedno z mnoma ,menší děti mívají problémy se střevy a přijímáním potravy,mají víc nedozrálý imunitní systém … .Prostě čím později se dítě narodí tím větší šanci má na život bez následků.+holčičky jsou většinou odolnější než kluci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24016
20.5.10 17:45

Je to zastaralá pověra, řeklo mi to na sobě pár nezávislých porodníků a pediatrů. Každý den v břichu se počítá, ať s léky či bez nich. Možná v tom 8 měsíci je to nějak rizikovější(což si nemyslím), ale zase jsou víc vyvinutý ostatní orgány…
Proto se taky všichni snaží hrozící předčasný porod oddálit a nenechají tu těhuli hend v 7měsíci porodit, když mimino žene ven!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31502
21.5.10 11:51
lovelytelle píše:

Přesně ta jsem to slyšla i já…je to kvůli nějakým orgánům asi teda plícím…když už se vyvíjejí plíce a porodíš tak je to horší pak už seto právě v tom 8 měsíci snaží udržet co nejdýl ale v tom 7 by tomu mohly pomoc doktoři přesně jak píšeš moc otom nevím. Ale fakt jsem to takhle slyšela…víc by řekl odborník

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
21.5.10 12:40

vždycky když hrozí porod před 36tt(kdy se už dítě považuje za donošené ) se to snaží lékaři udržet ,co nejdýl..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
21.5.10 14:44
pavlak5 píše:
vždycky když hrozí porod před 36tt(kdy se už dítě považuje za donošené ) se to snaží lékaři udržet ,co nejdýl..

No tak to je jasné, že ho nebudou kvůli strachu z plic vvolávat v 7. měsíci záměrně. Ale budou se snažit udržet to co nejdýl. To mi přijde logické. ALe to nevylučuje fakt, o kterém píší holky - o těch plicích :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
magg
21.5.10 15:04
  • Citovat
  • Upravit
1853
21.5.10 15:25

*****Magg:velmi děkuji za tvůj příspěvek***
Z vlastní zkušenosti můžu jen doplnit ,že přesto ,že do mě i do malého napíchali ,co se dalo na uzrání plic-k žádnému zázračnému „dorostení“ nedošlo .Pomohlo to k tomu ,že malej nemusel být na ventilátoru ,ale stačil mu CPAP.Takže pokud někdo trpí představou,že matce píchnou injekci a narodí se dítě (sice miniaturní),ale dýchá v „pohode“ je to představa milná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
21.5.10 17:36

Jelikoz jsem s obema myma odborniky-porodniky Doc. Parizkem a dr. Kouckym od Apolinare se na toto ptala v souvislosti s mym prenasenim a jelikoz muj porodnik Parizek ma sverazny smysl pro humor, tak mi prave doslova rekl, ze je to kravina :lol:

A dost komicke to bylo prave z ust docenta :-) ve fakultni porodnici se spickovou neonatologickou jednotkou U Apolinare. Prvni dcera se mi narodila ve 42+00tt a druha ve 41+5tt, mimochodem kolegyni tu vypiplali dvojcata s porodni vahou cca 1600 g a 1700g, porozenych predcasne prave v sedmem mesici 8-o

tady kopiruji odstavec z clanku porodnice.cz

Stará babská pověra, že je lepší porodit dítě v sedmém měsíci než v osmém, je skutečně jen babskou pověrou, která nemá se skutečností nic společného. Pravda je totiž taková: čím déle dítě v děloze matky vydrží, tím je pro ně lépe.

Odkaz uz tu je, tak kdyby ho nekdo prehlidl:
http://www.porodnice.cz/…dcasny-porod

• Citovat
  • Upravit
11822
21.5.10 21:31

Pavlak5, já ti zas můžu uvést opačný případ, taky jsem dostala kortikoidy na zrání plic, malá se narodila a dýchala v pohodě úplně sama :nevim: Ale je zas fakt, že na dozrávání měla ještě nějakou dobu čas, než musela na svět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí