Porodní plán

209
14.5.10 13:19

Porodní plán

Ahoj holky,
psaly jste si před příchodem do porodnice porodní plán?
Pokud ano, co je potreba nezapomenout do neho poznamenat?

Predem Vam moc diky za jakekoliv rady a napady.

Mejte se!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7887
14.5.10 13:23

ahoj, abych pravdu rekla, muj manzel chtel abych si napsala porodni plan, jenze tak trosku jsem nepochopila jak by to melo vypadat, takze jsem ho nemela a prezila jsem porod. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ish
5353
14.5.10 13:29

Trochu jsem zagooglovala - třeba tady: http://www.ds-soft.info/mimino/view.php?…

Podle mě je to dobrá věc, ale je třeba se připravit i na možnost, že to všechno půjde úplně jinak :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3011
14.5.10 13:35

Ivonetoo, já ho měla, a byl mi tzv. na prd, Dr. se jen usmál a dal ho bokem :nevim: . Nemyslím, že je to zas až tak podstatné,a hlavně nakonec je stejně všechno jinak než na papíře :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
209
14.5.10 13:39

Ahoj Isho, díky moc za odkaz.
Docela bych byla ráda, kdyby to byla taková rychlovka, že se do toho nikdo nestihne ani podívat :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
14.5.10 13:40

Ahojky,
já jsem měla v PP snad vše od toho že nechci Epidural až po to, aby malou nekoupali až přijde na svět.
Nakonec bylo vše jinak… Dlouhý vyvolávaný porod, zakončený Vexem… Dotoho PA, která mi dala pěkně sežrat, že jsem si dovolila mít PP…
Určitě je to dobrá věc v případě „pohodového“ porodu a dobré PA.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
209
14.5.10 13:40

Ahoj Katrinko, a kde jsi rodila?
V Tvé porodnici ho neuznávali nebo prostě nebyl čas?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
14.5.10 13:42

Ahoj, ja ho mela pripraveny, dukladne nastudovane z netu + upravene pro me :wink:
V Podoli mi ho zalozili do karty, nevim, jestli na nej vubec nekdo koukal :oops: Porod byl taky rychlovka, takze jsem si na plan ani nevzpomnela..
Mela jsem ho pripraveny uz 1,5 mesice pred porodem, stejne jako tasku 8-)
No a ted ho nemam, porad si rikam, ze si ho udelam, ale asi se na nej vyprdnu..
Pro tvuj dobry pocit - proc si ho neudelat, stravis nad tim chvilku casu a pak ho treba doopravdy vyuzijes nebo ne..... :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
209
14.5.10 13:44

Niki,
předpokládám, že PA si nevybíráš… Záleží na službě, to leda, že by měl asi človek u sebe svojí dulu, že?
Na porodním sále nemáš asi ani kapku síly se nějak doprošovat svých práv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3011
14.5.10 13:50

:lol: Rodila jsem ve Frýdku-Místku. Spíš nebyl čas, 1.porod komplikovaný,syn měl omotanou pupeční šňůru a byla jsem hodně vyčerpaná, že jsem skončila na kapačkách a 2.porod byl tak rychlý, že jsem na PP ani nepomyslela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17026
14.5.10 14:26

Myslim,ze je dulezite vedet,jak ve vybrane porodnici to funguje.Pokud jinak,nez si predstavuju,tak je plan vhodny.
Ja byla zrovna v utery v te me vybrane a potvrdilo se mi to.Sama PA rikala(taky maminka),ze s PP pracuji,pokud je vsak vse v normalu,pristupuji „alternatvne“ i bez PP,pokud jsou komplikace na PP se neohlizeji.
Rodila jsem tam temer pred sesti lety a prvni porod probehl bez komplikaci,tak to muzu potvrdit,ze bylo vlastne vse,jak jsem si prala(vybrat polohu,mimco na brisko,nikdo mi ho nikam nebral,vcasne prilozeni apod)
Takze zjistit jak to chodi,kdyz je tam neco,co se mi nelibi,tak bud to rikat a nebo kdo ma jistotu v napsanem, tak sepsat plan.
Osobne za sebe si ho psat nebudu.

Any

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5162
14.5.10 15:34

měla jsem ten z odkazu, upravený pro sebe, vynechané některé body, něco jsem si přidala.
V úvodu jsem měla info o mně a manželovi, ptají se nejen na jména, RČ a bydliště, pojišťovnu, ale i zaměstnání, telefon a tak.
dala jsem tam TP, jméno pro miminko, info že jsem druhorodička.
A pak jen v bodech to, co mi přišlo důležité - např. že nechci u porodu studenty a nebo že chci darovat pupečníkovou krev - na to jsem totiž při prvním zapomněla a pak už ji darovat nešlo.
Psala jsem to podle mě vstřícně - např. u nástřihu - nejraději bez, ale v případě nutnosti chci být informována předem. (teď se tomu směju, neb když se PA optala, jestli může nastřihnout, řvala jsem jako o život „stříhejté, stříhejtééééé“ :lol: )
U mě byl druhý porod rychlovka a je fakt, že na tu pupečníkovou krev bych si asi zase nevzpomněla - ale s porodním plánem to klaplo - takže když pro nic jinýho, tohle stálo za to :wink:

musím teda dodat, že PA si plán přečetla (měla jsem ho fakt stručný se vším všudy na stránku 12kou písmem a mezi jednotlivými body mezeru. Doktorka se na PP ušklíbla a ptala se mě schválně na všechno, co vyčetla z plánu. Ale to je fuk, hlavně že se malý narodil v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3226
15.5.10 20:41

Ahojky, já mám rodit každým dnem a když jsme si byli s manželem prohlídnout porodnici, byli jsme PA vyloženě vyzváni k tomu, abychom si porodní plán sepsali. Už při té návštěvě jsem se ale na všechny pro mne důležité body ptala a nebyl problém takže jsem to prostě včera sepsala a je to. Při příjmu to prý semnou probere PA která se o mě bude starat a ta bude také informovat sloužícího lékaře. Řekla bych, že jsem dost nenáročná a důležité pro mě je, aby u porodu nebyly studenti, Kleště jen v nejnutnějším případě, dále chci darovat pupečníkovou krev a po přestřižení pupečníku chci přiložit dítě na břicho ještě neumyté jo a vlastně zkusit zda se přisaje k prsu do 30 min. po porodu.

Tohle by prý vůbec neměl být problém (slova PA) tak jsem zvědavá. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
209
18.5.10 18:33

Holky,
moc Vám děkuju za Vaše odpovědi.
Rodim za měsíc, tak si to necham projít hlavou. Zda se, že až tak nutný PP není…
Všem maminkám přeju hodně pohody s miminkama a teprve těhotným, ať nám vše vyjde a miminka jsou zdravá…

Mějte se hezky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
18.5.10 19:43

Prodni plan jsem mela, nestihla predat, byla to desna rychlost :lol:

Nicmene mela by tam byt nejaka uvodni veta, ze chces byt o vsem jasne a srozumitelne informovana, ze si neprejes zasahy, ktere s tebou predem nekonzultuji.
Pak by to melo byt strucne a strukturovane, napriklad podle dob porodnich, dobre je zyraznit barevne nebo tucne jednotlive veci, o kterych se ve vete pise, treba neprejes si pichnout vodu, tak dirupce plodovych obalu napises tucne.

S porodnim planem dopodrobna seznam i partnera, pokud bude u porodu, aby se mohl za tebe prat, kdyz ty budes mit „praci“ :wink:

U porodu muze byt sice vsechno jinak, ale to preci neni duvod to vsechno vzdat a vykaslat se na to. Ja mela porod presne tak, jak jsem si ho v duchu predstavoala, rychly, bezbolestny, jen ta doktorka mi tam ponekud vadila :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí