Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojky maminky,
už jsem tu zakládala téma, „druhé dítě po císařském řezu“. Mám ještě jeden dotaz, pokud se mi nepodaří druhé mimčo porodit přirozenou cestou a budu muset jít na císařský řez, kde se provádí ten druhý řez? Ve srostlé jizvě po prvním cř nebo jinde? Doufám, že nemusím podstoupit příčný řez?
Mělo by to být ve stejné jizvě. Mně dr. říkal, že kdyby se mi jizva po prvním SC nezatáhla (na jedné straně se hojila pomaleji), tak při případném druhém SC by mi ji opravili
No - naštěstí druhý SC se nekonal a jizvu nikomu neukazuju, tak je mi jedno, že e pořád vidět.
ja slysela, ze sice vytnou jizvu, co je v kuzi po prvnim CS (tedy viditelna je jen jedna jizva), ale na deloze ji msi vest jinde a jizvy jsou dve - proto je pocet CS limitován… ale jen z doslechu, na to by se chtelo zeptat gynekologa)
Ve stejném místě, původní jizva byl šeredný tlustý keloid, ten vyřízli, druhá se zahojila o dost estetičtěji; na děloze nevím, nenechali mě se koukat.
Děkuju za odpovědi.
Já bych se po dvou císařích už bála mít další mimičo, takže je to v pohodě. Ani bych se nedivila, kdyby na děloze dělali řez jinde. Já mám jizvu po prvním dítku řekla bych hezkou, skoro bílou, ale jestli bude po druhém jiná, to je mi fuk. Není vidět ani v plavkách. Z jizvy od pupíků dolů bych asi nadšen nebyla, ale ten se prý provádí jen v akutních případech, kdy jde opravdu o život. Prý se lépe dostává k miminku
Ja mam po dvou cisarich a POKUD PUJDE VSE OK,budu se pokouset v jedne spratelene porodnici vest porod PRIROZENY ![]()
Ke Tve otazce:
Na brise je vzdy jizvy JEDNA,pokud je predchozi skareda,pri dalsim SC se vytne a udela se hezci:-)
Ale v deloze je jizev tolik,kolik mas rezu-ja mam ted dve a kdyby se porod nezdaril prirozene,mela bych holt TRI…Takze,Pudla ma pravdu ![]()
Misula.vdf píše:
Ještě, že existuje emimino…díky holky za odpovědi
![]()
At to zvladnes PRIROZENE ![]()
Ahoj, mně doktor říkal, že na břiše se vyřízne jizva původní a nahradí se novou. Na děloze nevím, ale zřejmě jak píšou holky - co řez, to jizva.
Jinak doktor mi taky říkal, že jizvy na děloze se sledujou v situaci, kdy má ženská víc dětí. Já jsem po CS a prý 2 další děti v pohodě, nervózní by trošku byl, kdybych chtěla mít ještě 5 dětí ![]()
farska ani nevíš jak bych si chtěla zažít tu pekelnou bolest, která u přirozeného porodu logicky je, i když nemám zkušenosti
. Císař byl můj negativní zážitek a zkušenost, ale chci druhý, tak uvidíme ![]()
no ja bych taky rada napodruhe porodila normalne, ale vydesili me, ze to co jsem mela (nepostupujici porod) se rado opakuje.
Ja taky mela nepostupujici porod-vyvolavany,kontrakce po minute ihned po zavedeni cipku a trvajici osm hodin,ovsem absolutne BEZ OTVIRANI!!!!
Ted jsem se do toho ( pri mem zrejme poslednim tehotenstvi) obula, zjistuju info ze vsech mozunych svetovych stran a tak uz vim,jaky retezec spusti vyvolavani porodu-a jak se v mnoha pripadech a u nekterych(mnoha) rodicek zablokuje vse tak,ze to skonci logicky opet SC.
Takze ted uz o vyvolani nechci ANI SLYSET a bud se to rozjede prirozene do 42.tt,nebo jdu dobrovolne pod nuz ![]()
To ti řekli doktoři? Já ti nevím…
U nás to byly nepříliš hezké ozvy miminka, malej velikej, na vyvolání porodu reagoval taky blbě… udělalo se to spíš pro jistotu
Misula.vdf píše:
To ti řekli doktoři? Já ti nevím…
U nás to byly nepříliš hezké ozvy miminka, malej velikej, na vyvolání porodu reagoval taky blbě… udělalo se to spíš pro jistotu
To bylo na mně?
Néééééééééééééééééééééé,tak doktori mi tohle URCITE NEREKLI ![]()
Ono staci si precist par knizek od lidi,co maji treba 30 letou praxi s porody a pak si dat dve a dve dokupy(napr.Ingeborg Stedelman),pochopila jsem,ze princip vyvolavaneho porodu je jako ‚pridavat plyn se zatazenou rucni brzdou‘ a ne vsechny deti jsou na tohle stavene( a maminky taktez) ![]()
tak ja mela zacatek uplne prirozeny … akorat jedna kontrakce velka, druha mala -do porodky jsem prijela s 2 cm a za 12 hodiny to bylo 3 cm a SC jsem privitala fakt s ulevou