Vyvolaný porod

88
10.5.10 14:23

vyvolany porod

ahoj holky,tak se naplnilo co jsem si myslela,ale doufala ze to bude jinak.dnes jsem byla na kontrole,a v patek mam jit na vyvolani porodu.malej ma uz 4kg,tak mam strach.vubec nevim co me ceka,a hlavne vsude pisou ze je bolestivejsi.nechci byt histerka,celou dobu cekam az to prijde a ted kdyz je to hotova vec tak panikarim. :nevim: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
578
10.5.10 14:37

Já měla dva porody klasické,třetí vyvolávaný.Nemohu říct jestli byl bolestivější ,ale každopádně intenzivnější.Záleží asi také na tom, zda jste již rodila.Pokud budete chtít něco vědět tak klidně napište.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22011
10.5.10 14:44

Helenka se narodila rádoby přirozeně, bez vyvolání, porod trval 4 hodiny, skončil kleštěmi, oživováním miminka, neurologií do dvou let a mým zotavováním trvajícím přes půl roku…

Mareček byl vyvolávaný, porod trval 4,5 hod, bolel o hooodně víc, ale skončil bez kleští, miminko i já naprosto v pohodě, bez nejmenších problémů, prakticky od prvního dne doma jsme normálně fungovali, jako by to bylo odjakživa…

Ať si říká, kdo chce, co chce, ale pro mne „přirozený“ začátek porodu není to rozhodující…

Tak se drž, hlavně zůstaň v klidu a v pohodě a mysli jen na to, že už budeš mít mimčo brzo u sebe!!! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
10.5.10 14:46

Ahoj, já nemám s čím porovnávat ale mě porod vyvolávali.

Dali mi gel, za půl hodiny začaly kontrakce po 3 minutách (daly se vydržet) a tak mě nechali až do rána druhého dne (nechápu proč) a druhý den ráno mi zavedli tabletu a to už se teda rozjely bolesti nesnesitelný.
Já si teda ale řekla o epidurál a po něm už jsem necítíla absolutně nic a jen ležela na sále, povídala a vtipkovala s manželem a čekala až se otevřu natolik abych mohla začít tlačit :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10052
10.5.10 14:48

Ahojky taky jsem měla indukci porodu, doktoři mě taky strašily, že malá bude mít určitě přes 4 kila nakonec měla 3710g, tady ti pošlu odkaz na můj deníček, kam jsem psala porod, docela podrobně, určitě strach neměj, vyvolávaný porody jsou rychlejší, takže to budeš mít za chvilku za sebou, sice ti nastoupí kontrakce okmažitě po dvou třech minutách ale za chvilku to budeš mít za sebou, držím palce

https://www.emimino.cz/…umlove-6797/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
555
10.5.10 14:49

Taky jsem panikařila když mi řekli : Zítra porodíme, a nemám s čím srovnávat - bylo to moje první, ale byl to veskrze pozitivní zážitek. Bolí to, to jo, ale člověk to při porodu nějak dobře snáší - těšila jsem se na malou a manžel byl se mnou. Klidně bych do něj šla znovu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22011
10.5.10 14:53
zuzka.mamka píše:
sice ti nastoupí kontrakce okmažitě po dvou třech minutách ale za chvilku to budeš mít za sebou, držím palce

To rozhodně nemusí pravda!!! Mně třeba nastoupily úplně normálně, cca po patnácti minutách a pak se zkracovaly, jako u neindukovaného porodu…
Každý je jiný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10052
10.5.10 14:54

to budeš asi vyjímka, co znám, vždycky nastoupily okamžitě silné kontrakce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22011
10.5.10 15:03

Vidíš, a já znám zase několik děvčat, kterým to šlo pomaleji, stejně jako mně…

Prostě fakt je každý jiný, každé tělo reaguje jinak a jak to bude zrovna u zakladatelky, to se absolutně nedá předvídat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
10.5.10 15:09
BohunkaP píše:
zuzka.mamka píše:
sice ti nastoupí kontrakce okmažitě po dvou třech minutách ale za chvilku to budeš mít za sebou, držím palce
To rozhodně nemusí pravda!!! Mně třeba nastoupily úplně normálně, cca po patnácti minutách a pak se zkracovaly, jako u neindukovaného porodu…
Každý je jiný…

mě sice nastoupily po 3 minutách ale dohromady porod trval 32 hodin, takže ani rychlé to nemusí být :-D

u mě to teda bylo ale hlavně tím, že druhou tabletu jsem dostala až ten druhý den no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3337
10.5.10 15:23

Ahoj! Já jsem měla taky vyvolávaný porod a malý měl 4050g - na první porod docela záhul. Ale nemůžu si stěžovat. Tabletu jsem dostala ránoí v 7, kontrakce byly, ale ustali, takže mně v 15 hod dali zpět na pokoj, že to druhý dn zkusíme znova. Bylo to 7 dní po termínu. Večer jsem si vyšla 4 patra schodů svižnou chůzí a ve 23 hod mi praskla voda. Malej se narodil v 6.35 ráno. Na to, že byl porod vyvolaný bylo všechno v pohodě. Teď jsem v 37tt a byla bych raději, kdybych zase přenášela a bylo to jako u prvního :lol:
Ale to mi asi nedopadne :-D
Myslím, že se nemáš čeho bát. Předem stejně nic vědět nebudeš - každý to má bohužel (nebo bohudík ? ) jinak. DRŽÍM PĚSTI!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
10.5.10 15:28

Taky jsem rodila indukcí týden po termínu. Jestli byl porod bolestivější, než nevyvolaný nevím, rodila jsem poprvé. Každopádně pro mě, jakožto notorickou plánovačku bylo výhodou, že jsem věděla, kdy to bude. Celý porod trval devět hodin se vším všudy (po dvou tabletách) a vzpomínám na něj jako na moooc krásný zážitek. I když samozřejmě v tu chvíli jsem si mylsela něco jiného… :-D
Jinak neproběhly ani kleště ani oživování, jen jsem dostávala kyslík, protože malý vynechával při kontrakcích a jak byl pořád vysoko, musela jsem tlačit víc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21899
10.5.10 15:30

Do me cpali tablety dva dny,nez se porod rozjel :roll: a kontrakce normos pozvolna,nejdriv asi po 7 minutach a tak,zadna rychlost blesku se nekonala.Cele to trvalo osm hodin

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3337
10.5.10 15:32
Eemii píše:
Do me cpali tablety dva dny,nez se porod rozjel :roll: a kontrakce normos pozvolna,nejdriv asi po 7 minutach a tak,zadna rychlost blesku se nekonala.Cele to trvalo osm hodin

U mně taky pozvolna - po 10, pak po 7, po 5 a pak už po 2minutách

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
10.5.10 15:50

vyvolany porod

diky za prispevky,aspon jsem trochu v obraze. :dance: jedine co me drzi je ze si pochovam konecne to male stvorenicko.cekala jsem na nej hodne dlouho.(3 potraty).tak se necham prekvapit,a budu doufat ze to bude rychli. :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí