Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojky, chtela bych se zeptat jseli mate nekdo zkusenost s uzivanim homeopatie po porodu na urychleni hojeni a tak…
Po prvnim porodu jsem asi 10 dni sedela na kruhu a na to se ted fakt netesim ![]()
Já jsem užívala homeo k porodu (Caulophyllum thalictroides 9ch) 5 globulí každou půlhodinu od začátku kontrakcí. A potom homeo na hojení (arnica montana) 5 globulí 2× denně a mám pocit, že to pomohlo. Šití mě bolelo míň už v porodnici. Ale nevím, jestli to bylo homeopatikama, ale za pokus to stojí ![]()
Nějaký mi zbyly, kdybys měla zájem, jsou v albu na MMB - v mým podpisu ![]()
neco mi davali na otevreni, nepomohlo to, nakonec me rizli - ale ja homeo apriori neverim a existuje i negativni placebo efekt.
ahojky 14 dní pred porodem jsem zacala brat homeopatika pro snadnejsi porod a po porodu take, dopadlo to tak, ze porod za 20 minut hotovka a po porodu jsem se vratila rychleji do formy
Zebro diky moc. Presne o te arnice montane premyslim. K porodu to nejak neresim (jsem 37tt), ale to asi diky tomu, ze prvni porod byl rychlovka
Ale to hojeni… myslim, ze to prubnu, minimalne pro ten pocit
Diky
Arnica je super, tu si určitě dávej. Pak ještě Engystol od fy. Heel je na zmírňování otoků, 2× denně 1/2 tablety. Měla jsem po operaci i porodech a dobrý.
idule píše:
Zebro diky moc. Presne o te arnice montane premyslim. K porodu to nejak neresim (jsem 37tt), ale to asi diky tomu, ze prvni porod byl rychlovkaAle to hojeni… myslim, ze to prubnu, minimalne pro ten pocit
Diky
Není zač
Já jsem právě měla první porod děsnej - celej den bolesti a nakonec císař
, takže jsem doufala, že to podruhé půjde normálně a šlo
Možná tomu ty homeo pomohly
![]()