Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojky,potřebovala bych poradit.Dnes máme jet k přítelově tetě a to jsou 2 hodky cesty a v útery sem byla u dr. a ten mi řekl že mám čípek 1,5 cm a že do dvou týdnu mám rodit a já nevím jestli mám jet k té tetě abych neporodila tam nebo během cesty.Prosím poradte ![]()
A v kolikátém tt jsi? Je to tvoje první těhotenství?
Pokud dr nařídil klidový režim, tak bych ležela jak placka a nikam nejela.
V neděli začínám 36tt a je to mé první.Sestřička mi říkala at radši nikam nejezdím ale já nechci zklamat přítele
Nezlob se, ale co to jsou za řeči, že nechceš zklamat přítele? Snad on by neměl zklamat tebe a měli byste zůstat doma když ti to řekli u dr., že můžeš předčasně porodit. Vždyť máš přece svůj rozum. Tak příteli řekni jaký máš nález a snad to pochopí.
Ahoj,
neriskuj, zůstaň doma, přítelova teta počká
Jde o tebe a mimčo, jakýpak zklamat přítele ![]()
On to ví,ale tváří se ublíženě když mu říkám že se bojím jet a pak se mi na něj špatně kouká ![]()
Tak u mě to naopak na porod vůbec nevypadalo při poslední kontrole, což bylo ve čtvrtek. V neděli jsem se cítila naprosto fajn, žádný náznak, že by se porod blížil, tak jsem jezdila autem po nákupech apod. No a večer mi praskla voda a bylo to tady
Byla jsem 37+3tt.
Takže já už bych si takovou dlouhou cestu být tebou rozmyslela ![]()
Díky moc,zkusím mu to ještě nějak vysvětlit až příjde z práce,doufám že to pochopí
Taky nějak nechápu, vždyť on by měl být ten, který má mít především pochopení pro tvůj mmt. stav
a netrvat na dlouhém cestování…
Přítel by se měl začít učit, že miminko je vždy na prvním místě. A že se teď věci budou řídit podle miminka a ne podle přítele. Já takto ještě po narození Matese poslušně šla tam a onam, večer, Mates tam řval, chtěl spát… Teprve pak jsem se uschopnila vzbouřit. Takže v zájmu mimina, začni už teď.
Asi bych mu dost sugestivně vylíčila, že nad inkubátorem, brečící, že si ho ani nemůžeš pochovat, opravdu stát nehodláš.
Kdyby sme zůstali doma tak musí svému tatkovi pomoct dodělat podkrovní pokoj pro jeho sestru která se stěhuje k nám a jelikož mi je pořád slabo tak sem k té tetě chtěla jet abych si odpočinula a nemusela dva dny nic dělat a hlavně by se o jeho dceru starala jeho teta ty dva dny,bo mě malá jen zlobí a neposlouchá a jen se s ní rozčiluju a pak mě bolí břiško.Si tady připadám jako kdybych tady byla místo služky a jen se starala o malou na mě nikdo ohledy nebere.A ani když sem byla minulý týden dva dny s mimiskem v nemocnici ![]()
malekote21 píše:
Díky moc,zkusím mu to ještě nějak vysvětlit až příjde z práce,doufám že to pochopí
Jaký vysvětlit proboha?Určitě nikam nejezdi jeslti je normální tka mu snad je jasné co se může stát!Prostě mu řekni že teta musí počkat že jde o zdraví miminka a je to a jeslti to nechápe at si trhne!Ublíženě by ses měla tvářit ty že je takový tulpas a nechápe
Tak si bude muset počka dvy týdny,to sem jeho teta chce přijet
Děkuju moc za rady,moc ste mi pomohly
nějak mi není dobře tak si půjdu lehnout.Zatím ahojky