Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojky zkušenost zatím nemám,první porod normálně a uvidíme jak dopadne tenhle.Ale určitě být tebou bych se zašla poptat do porodnice kde chceš rodit a zeptat se tam jak se staví k porodům KP jestli nechávají rodit normálně nebo radši přistupují k císaři.Tam ti nejlépe řeknou co a jak…myslím že pokud je vše ok a mimiko nemá velkou odhadní váhu tak si myslím že tě mohli nechat rodit normálně.Osobně mám z císaře taky strach a jen doufám že mě nepotká.
Já se narodila koncem pánevním a bez porodu, asi proto že sem vážila jen 2,2kg.
Skoro před 3 roky jsem rodina císařem, a na bolesti po něm si nemůžu stěžovat, asi to záleží na každé ženě, jak prožívá bolest, ale si v pohodě na druhý den zašla na záchod, ani mě nic nebolelo (jako ta jizva), takže v pohodě. Jsem zvědavá jak budu rodit za 2 měsíce
Ahoj, rodila jsem KP vloni v září v HK a bylo to dobrý. Hrozně záleží na velikosti mimi a je pravda, že i na mudrech. Ale problém by to být neměl.
Eliška byla venku za 4h od prasknutí vody a první kontrakce a měla jsem jen 2 miniaturní stehy vevnitř.
Držím ti palce, aby se přirozený porod podařil - stojí to za to.
No ja jsme prvni ditko rodila KP - puvodne mi rekli, ze to je jasne cisar, pri dalsi kontrole, ze uvidime dle vleikosti to uz jsem zacala zvazovat planovaneho cisare, ale bylo mi receno, ze k nemu neni duvod, ze bezne se to v teto porodnici takto nedela.
Nakonec jsme rodila prizorene a tak tak rychle, ze by se cisar ani nestihl
Ani nestacili udelat utz, aby videli, jak je tam maly ulozeny ![]()
Porod v poho jen jsme byla vic nastrizena a pak se to dele hojilo.
Tady je jeden priklad, ze to jde i bez obr nastrihu a ponekud vetsi ditko ![]()
čičinka píše:
Tady je jeden priklad, ze to jde i bez obr nastrihu a ponekud vetsi ditkohttp://www.baby-cafe.cz/modules.php?…
Me hlavne logicky uspokojuje nazor te PA, ze rodit dite KP v leze je nesmysl. Gravitace tady jasne ulehcuje praci a urychluje prirozene to, co by se jinak nahanelo nastrihem a lekarsky vedenym porodem.
Ale jak pisou dole v diskuzi, napriklad v Praze prakticky nemozne ![]()
Sice si ale moc nedokážu představit, že bych rodila zavěšená na žebřinách..
![]()
tak holky diky za odkaz na článek. Mám bez ohledu na polohu dítěte vybranou stejnou porodnici, a protože je mimčo už víc jak měsíc KP a odmítá se hnout, byla jsme z toho lehce nervní - článek mne dost uklidnil - a to i přesto, že dobrou pověst porodnice znám a neměla bych se strachovat ani bez článku ![]()
har.
PS: a jestli se mrně uráčí a otočí se, tak si užiju uplně přepychovej porod ![]()
sieto.m - bohužel toto je vyhlášená porodnice s výborným přístupem k porodům - jak k miminkům tak k rodičkám. takže u jiných porodnic bych si hoooodně zjistovala jak se na KP tvářej - u nás ve městě ani omylem - prostě nedělaj - a vynucovat si to na nich by bylo hazardování, protože oni jak to nedělaj, tak to bratři taky už dávno neuměj ![]()
No tozaveseni proto, ze se uplne uvolni svaly panevniho dna a pusti ditko ven. V zadnem podrepu ani jine poloze se ty svaly tak dokonale neuvolni, jako prave pri zaveseni (ale dost dobre se uvolnuji na zachode, to ma clovek nacvicene, ze tam muze
)
Ahoj, já jsem rodila císařem pro polohu KP, naopak jsem měla hrůzu z klasického porodu (i ne KP). Porod císařem byla sranda
Ne fakt, měla jsem celkovou narkozu (na moje přání), na JIP mi malého donesli ten den asi 4 hodiny po porodu a pak vždy každé 3 hodiny na „kojení“. Druhý den jsem vstala, a pak jsem vlastně už chodila normálně. Vstát z postele nebyl med, ale dalo se to. Jiné holky zase nemohly sedět, to já jo
Každé asi bolí jinak, ale je to v pohodě. Podebraný palec bolí rozhodně víc
Není se čeho bát (což mi můžete tvrdit o klasickém porodu a nebudu věřit
)
Náš malý byl KP a můj gynekolog řekl, že císaře plánovat nebudeme, že se jednak může miminko otočit na poslední chvíli a navíc, že pokud bude miminko malinký, tak by to šlo normálně. Při příjmu na porodnici se mě lékařka ptala jestli to chci zkusit normálně, ale já, ač jsem byla proti císaři, souhlasila a dodneška děkuju bohu, že jsem se tak rozhodla. Malej měl hlavu k poměru k tělíčku dost velikou, takže by nemusela projít, měl pupeční šňůru natřikrát kolem krčku a jednou kolem nožičky a museli ho oživovat. Císaře jsem ořvala, ale pokud další dítě bude zase KP tak se zase rozhodnu pro CŘ. Navíc při porodu KP u chlapčků se můžou poškodit varlátka a je to docela nebezpečný pro kyčle.
Prosím, máte zkušenosti s přirozeným porodem KP? Jsem 35.tt a malou mám KP, přesto bych,ale rodila ráda normálně, jak se k tomu staví porodníci? Můj Dr.problém nevidí, pokud dítě není velké,ale že to chce jiný přístup než u běžného porodu hlavičkou a má zkušenosti s těmihle porody, bohužel už k porodům nechodí a já nevím, jak se k tomu staví ostatní lékaři
Samozřejmě, že nebudu trvat na svém,ale nechám to na doktorech, přesto mám z císaře a následných bolestí větší strach než z porodu klasického..