Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky, příští týden nás čeká plánovaný SC. Bojím se, že když mě oholí sestra před operací, udělají se mi takové ty hnuso pupínky
Tak jsem si říkala, že bych se raděj oholila sama předem a hezky namazala, jak jsem zvyklá… (jo - u císaře asi všechno pryč, že?) Udělala jste to některá takhle? A prošlo to? ![]()
no lepší bude ,když se oholíš sama sestra ti tam nejspíš žádný holicí krém nedá .celá se holit nemusíš stačí nahoře ,kde povede řez .
Ahoj, ze stejnýho důvodu mě den před oholil manžel, pro jistotu vše pryč, nesnesla bych, kdyby mě měla sestra doholovat.
pavlak5 - děkuju moc za rychlou reakci. Ještě doplňující přihlouplý dotaz - „nahoře“ znamená prostě vše, co vidím v zrcedle, když stojím?
Jakože ani čárku tam nenechat, že? ![]()
dornicko, všechno bude ok, nenervuj se a nad tímhle nepřemýšlej
Ohol se doma, a kdyby se to sestře nelíbilo, nedej se ![]()
Budu ti držet palečky a až bude mimísek na světě, tak se určitě ozvi
Amynka píše:
Ahoj, ze stejnýho důvodu mě den před oholil manžel, pro jistotu vše pryč, nesnesla bych, kdyby mě měla sestra doholovat.Děkuju Amynko.
Tak to taky asi vezmu šmahem všechno, pro jistotu…
Taky jsem nastupovala „připravená“
.A přišlo mi,že sestry se sice ptají,ale víceméně jen pro pořádek..že spíš počítají s tím,že většinou maminy přijdou oholené.
Renata.H píše:
dornicko, všechno bude ok, nenervuj se a nad tímhle nepřemýšlejOhol se doma, a kdyby se to sestře nelíbilo, nedej se
Budu ti držet palečky a až bude mimísek na světě, tak se určitě ozvi
Děkuju Renčo, to víš, nevím, do čeho jdeme, tak plaším i s prkotinama… To jsem měla přirozený porod teoreticky krásně našprtaný
Termín na SC máme 20.5…
Dorničko, právě že kvůli císaři je důležité oholit ten vrch, takže prostě to vem všechno, to je nejjistější.
Mě holili až v nemocnici a dokonce použili i nějakou pěnu. No a pupínky bylo to poslední co mě po operaci trápilo. Jinak holila mě všude.
Zizalka píše:
Dorničko, právě že kvůli císaři je důležité oholit ten vrch, takže prostě to vem všechno, to je nejjistější.
Vezmu to šmahem
, myslím, že ostatní nutné procedury před SC mi budou stačit ![]()
Holky moc děkuju za rady! Jste zlaté! ![]()
dornicko ohol úplně všechno. Mě ještě v porodnici oholili přímo na sále podbřišek (ale chlupy tam nemám, jen klasický chloupečky, jako má každý člověk na těle) a namazali desinfekcí (takovou žlutou vodou) ale taky jsem se oholila doma sama. Teda, manžel mi pomáhal, měla jsem obrovský břicho. A v porodnici byla sestřička ráda, že mají o starost míň a jen mě nacévkovali.
no vertikálně žádnou čárku rozhodně nenechávej
asi nejlepší bude když oholíš vše co vidíš v zrcadle.Ono by sice stačilo tak 5cm od horního okraje ochlupení (mě to tak dělali-akutní císař),ale to pak vypadá dost „srandovně“.
,když to dorůstá .řez se vede v bikiny -linii takže pokud by tě sestra prudila s nějakým holením a doholováním všude,je to zbytečná buzerace-holí se tam ,kde se řeže.A stejně ti to pak ještě polijí nějakým jodovým roztokem -aspon mě to neminulo,ale dobrá zpráva je ,že to neštípe. ![]()
lleennttiillkkaa píše:
Mě holili až v nemocnici a dokonce použili i nějakou pěnu. No a pupínky bylo to poslední co mě po operaci trápilo. Jinak holila mě všude.
Lentilko, to jsi statečná, já ty pupence nesnáším - ani ne esteticky, to by mi asi bylo fuk, ale jak to lechtá, fujfuj - proto jim chci předejít ![]()