Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Tak v první řadě gratuluji k potomkovi a je mi líto, že nejste v radostném opojení, jak by to mělo být!
To zda-li bylo všechno v pořádku Vám nebude schopna zodpovědět asi žádná z nás!
Je standartní, že u porodu jsou „jen“ porodní asistentky a na finální dobu dorazí lékař!
Bylo by dobré to zkonzultovat s lékaři na gynekologicko-porodnickém oddělení.
Na rovinu říct, že jste znepokojen průběhem porodu a rád by jste byl v obraze!
Alice
ahoj
nevim zda byl postup v poradku ale co ja si pamatuji tak na porodnim jsem zahledla take asi jen 3 sestry a pak asi 2-3PA.
To ze miminko nebylo po porodu dve hodky s vami je asi tim ze se narodilo s vodou v plicich a proto ho musela sestra/doktorka odnest na kojenecke na pozorovani.
Jinak moje mala se mnou take prvni noc nebyla,mela jsem ji az jsem byla schopna si vse udelat sama(jako dojit na wc,do sprchy atd).
Miminko bude urcite v poradku,mej radost at to vidi i tva partnerka(urcite ji to potesi a povzbudi).
A na veskere info se zeptat doktoru nebo sestricek. ![]()
dítě Vám většinou dají po očištění když je všechno v pořádku, a pokud jak píšeš měla vodu v plicích, určitě je dobře že si jí vezmou pod dohled, kdyby se cokoliv stalo můžou ihned zasáhnout
já osobně si myslím, že nemá cenu někam chodit a stěžovat si protože dcera už je narozená a nikdo s tím stejně nic neudělá, ale můžeš se třeba zeptat primáře proč to bylo tak a tak?
já když rodila, vedle v místnosti byly dvě sestřičky, a až ve chvíly když jsem byla tak otevřená že jsem mohla tlačit přišel doktor
gratuluji k holčičce, přeji hodně zdraví a at se má čile k světu ![]()
Ahoj, moc gratuluju k holcicce. Me popis porodu nijak zvlast vyjimecny neprijde, ke konci pravdepodobne nastaly nejake komplikace, proto ten zvon. To, ze u porodu neni vetsinu casu lekar, je docela normalni. Ja rodila velmi dlouho a lekar se na me jen obcas prisel mrknout, na konci byl pouze u sameho zaveru tlaceni (tzn. asi 2 minuty tlaceni z celkovych tri hodin
…). Miminka se casto rodi mirne pridusena a vetsina je v poradku. Jak presne je to s vasi holcickou vam samozrejme odsud nikdo neporadi. Co me zarazi, je nedostatek informaci, ktere mate. Jste rodice a mate pravo znat stav vaseho ditete a pokud si treba neni lekar jisty, tak mate prece pravo vedet i to. Zasla bych proto za doktorem a snazila se vyptavat, kdyz uz ty informace neposkytuji automaticky.
A take se snazte povzbudit svou zenu, porod je narocny nejen fyzicky, ale take psychicky a emocionalne, pokuste se byt optimisticky a byt ji oporou.
dekuju mnohokrat za odpovedi, preberu si z nich co potrebuji a podle toho se zaridim.. docela jste me uklidnily dekuji ![]()
Minimálně by ti měli říct, jaký měla malá Apgar skóre, dále přesně důvod, proč byl použit vakuumextraktor a zda malé hrozí nějaké následky. To, že začne žena tlačit dříve, než je dostatečně otevřená, může mít za následek potrhání porodních cest, ale že by kvůli tomu mohlo mít dítě vodu na plicích, to se mi nezdá, ale nejsem doktor.
Zažili jsme něco podobnýho. Dceru jsem rodila kleštěma. Nevím proč, nikdo se o tom semnou nechtěl moc bavit. Po porodu jsem jí viděla asi 10 sec. a pak až druhý den. Celý jsem si to představovala jinak a byla jsem z toho taky dost zklamaná a jsem vlastně do dneška, ale musí se to brát tak, že co se stalo stalo se a hlavně, aby bylo vše v pořádku! Držím palce!!!
Dekuju moc vsem za odpovedi, mala i maminka jsou v poradku… maly uz pije, pritelkyne chodi, pry stehy jsou oka.. tak jsem spokojeny
Zdravím všechny maminky, jsem přítel od jedné z holek, co sem dost často chodí, a mám dotaz na ty z Vás, které už porodily. Dnes ráno se mi narodila decera, vypadá to, že je v pořádku. Přítelkyně měla bolesti už v noci, ráno v osm telefon, že se porod rozjíždí. přijel jsem do porodnice, přítelkyně měla už slušné bolesti a co mě zarazilo kolem se ochomýtaly pouze tři sestřičky.. byla asi hodinu na monitoru, otevřená nejdřív na 4 pak na 5 až na 7 prstů to bylo asi půl desáté, otevírala se rychle tak jsme šli pod sprchu už u porodního sálu tam jí bolesti trochu ustaly pak už jí dali na porodní lehátko(omlouvám se všem za nevhodné výrazy nejsem v této tématice až tak sběhlý) kde se bolesti dál stupňovaly a pořád s námi byly jenom sestřičky a pak se přišla podívat paní doktorka s tím že porod probíhá dobře a zas odešla. plod sestupoval a tak sestřičky začaly s tím že už přítelkyně může tlačit.. tak asi 4× zatlačila a pak přišla starší zkušenější sestřiška a řekla, že je ještě moc brzo ať netlačí.. a tak musela kontrakce zas prodýchávat. nakonec pozvali i primáře, který provedl porod zvonem(byli tam 4 sestřičky porodní asistentka mladý dokrot - asi učeň, doktorka ve středních letech a starší primář), mě poslali pryč. miminko bylo mírně přidušené jen tak pobrekvávalo(prý mělo v plicích plodovku) ani jsem nemohl jít s ním zavoalli si mě až po pěti minutách… jinak malá se narodila o půl jedné v Pardubické nemocnici. otázka: Je tohle všeechno v pořádku? nebyla chyba sestřiček v tom že brzo říkaly tlačte a pak miminko sice již pripravené ale přítgelkyně ještě ne? mimochodem ji natřihli a ještě se dost natrhala.. bude miminko v pořádku? ani ji ho necheteji prvni noc dat pry musi odpocivat nebylo s nami ani ty dve hodiny po. další informace potřebné k dedukci vám dodám jsem rozrušený nevím co dřív.. ale něco tam nebylo v pořádku cítil jsem to už tam a ani nemám takovou radost jakou bych měl mít…