Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Tak měl byl včera udělán HH (vůbec mě nebolel) byla jsem 40+0. A asi to má opačný efekt
přestala jsem mít bolestivé poslíčky, žádné krvácení ani špinění, břicho mě bolelo jen chvíli, malý naopak už tolik nekope a dokonce jsem se i v noci hezky vyspala.
Myslíte, že by ještě něco mohlo přijít? Otevřená na 1,5cm a CS6
@Nonameeee1 no, porodíš stoprocentně, otázka je, kdy
Mně se kontrakce rozjely cca 8 hodin po hamiltonu.
Me u dcery delali hamiltona v poledne, tak 2 hodky predtim me pobolivalo bricho a na 1cm jsem se otevrela, v kolone cestou do nemocnice
takze na zaklade vnitrniho vysetreni ho zkusili. A ve 3 v noci mi praskla voda. Vecer jeste predtim podpora vanou a svarakem
V 39+3 hamilton, 39+4 mala na svete. Diky bohu za nej, o par dni pozdeji uz bych sla nejspis cisarem kvuli velikosti
@Nonameeee1 já porodila po hamiltonu ani ne do 24 hodin
a kontrakce jsem měla skoro hned, pak byl klid..odpolední spanek..opět nic..horká sprcha večer a v cca 1:30 přišly kontrakce..a v 11.36 se narodila malá ![]()
@Nonameeee1 Ráno v půl 8 jsem si nechala udělat hamiltona. Ihned začali poslíčci. Pravé kontrakce začaly kolem půl 5. ráno druhý den a malý se narodil v 7.35. takže asi 24h po hmatu.
Pokud Hamilton nezabere, tak proste telo jeste neni pripravene
.
Jeste je brzo, vyckej.
Me ho udelali a odesla jen hlenova zatka, rodila jsem az za 14 dni nekdy ![]()
U prvního syna mi nepomohl. U druhého syna hmat udělala doktorka ráno a večer praskla voda. ![]()
Já si nechala hamiltona udělat na kontrole den před termínem porodu. Provedli mi ho někdy kolem 10 dopoledne. První kontrakce v půl 8 večer a v 0:32 byla malá na světě. Byla jsem před ním už 14 dní otevřená na 2 cm, porodni cesty připavený. Asi i díky tomu jsem ho prakticky necítila a absolutně nebolel.
Ano, mě pomohl… 2 dny po TP my ho doktor dělal na kontrole kolem 10 hodině dopoledne, téměř hned jsem začínala mit bolesti… Ve 2 odpoledne kontrakce po 4 minutách a malý se narodil v půl čtvrté odpoledne (takže hodina a půl)… Bylo to rychle…
Tak nakonec mi během dopoledne začala odcházet hlenová Zátka, sem tam nějaká křeč v podbřišku jako při MS. Tak budu doufat, že se během večera nebo noci může něco změnit ![]()
Mně bohužel ne, dělali mi ho 2×. Holt tělo nebylo prostě připravené…