Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Přijde mi to zbytečný, stejně nejspíš nezabere.. jinak už jsi v termínu, brzy to je i není ![]()
Já teda s hmatem zkušenost nemám, ale je to vaše volba, jestli jo nebo ne…tak či onak, pokud máte odhad velkého miminka a sama neporodíte, tak si myslím, že Vás přenášet nenechají…jinak ten hmat může a nemusí pomoct…pokud není tělo na porod ještě připravený, tak nepomůže ani páčidlo…já jsem 40+2 a zatím nepomohlo nic ![]()
@martina.se No mě právě zarazilo, že už mi ho chtěla udělat dnes, úplně jsem se tam rozklepala
Nakonec mi stejně řekla, že odhad váhy nemůžeme brát přesně, že může být menší, ale klidně i větší a že by byla radši, abych to už měla za sebou a nerodila nějakého obříka. A ty s tím Hamiltonem nemáš zkušenost? ![]()
Přijde mi to brzo. Proč vyhánět ven zdravé dítě? Stejně jestli nebudeš otevřená, ani dr nenadělá nic
Proč vyvolání? Pokud jsi zdravá a nemáš komplikace, normální těhotenství trvá až 42 týdnů. Nenench si rejpat do porodu, mohl by dopadnout špatně.
@Anonymní píše:
@martina.se No mě právě zarazilo, že už mi ho chtěla udělat dnes, úplně jsem se tam rozklepalaNakonec mi stejně řekla, že odhad váhy nemůžeme brát přesně, že může být menší, ale klidně i větší a že by byla radši, abych to už měla za sebou a nerodila nějakého obříka. A ty s tím Hamiltonem nemáš zkušenost?
mi ho dělali 2× - naprosto marné, akorát zbytečná bolest. Jenže jednou 40+5, podruhé 41+2 tt… mladý narozen vyvolávaně 41+5 tt ![]()
I na příští kontrole bys s tím musela souhlasit. Nějaké „Na příští kontrole vám ho udělám…“ bez tvého souhlasu nebude fungovat.
Já měla hmat dvakrát - ve 39 tt - zabral - rodila jsem druhý den po tom druhém… Byla jsem ráda - jinak vyvolávání kvůli těhotenské cukrovce… Kdyby mi nehrozilo vyvolávání, tak ho nechci ![]()
Porod naprosto dokonalý
![]()
Taky mě u staršího strašili velikostí, taky jsem drobná, on se tedy rozhodl sám asi za týden po utz v 38 plus 6 tt a měl 3770g. Jen kvůli velikosti bych teda do toho nešla, vyvolání určitě ne, možná ten Hamilton po termínu. Já prostě nevěřím tomu, že příroda dovolí, aby dítě bylo tak velké, aby ho matka neporodila. Myslím, že pak ty sekce pro údajně velké dítě jsou způsobené v drtivé většině nevhodnými zásahy, případně vyvoláváním porodu v době, kdy dítě není připravené. Něco jiného jsou skutečně úzké pánve zjištěné na základě vyšetření v těhotenství, ale ne to, že doktorce se zdá někdo drobný.
Já se právě toho vyvolávání bojím, rodila jsem tak první dceru a žádná sláva to teda nebyla..strašně zdlouhavé a bolesti nesnesitelné, tak bych byla radši kdyby to přišlo samo. Jinak první dcerku jsem rodila ve 39+4tt a měla 4,05Kg.No nejlepší by bylo, kdyby to přišlo do středy samo, protože mám z toho opravdu strach ![]()
Ale děkuji holky za rady..do příští středy ještě daleko, tak uvidíme, třeba se nám mimi umoudří a půjde to samo
jinak uvidím čím mě na ko zase vystraší, ale spíš do toho teda asi nepújdu..přijde mi to takově napřirozené ![]()
@Anonymní píše:
Já se právě toho vyvolávání bojím, rodila jsem tak první dceru a žádná sláva to teda nebyla..strašně zdlouhavé a bolesti nesnesitelné, tak bych byla radši kdyby to přišlo samo. Jinak první dcerku jsem rodila ve 39+4tt a měla 4,05Kg.No nejlepší by bylo, kdyby to přišlo do středy samo, protože mám z toho opravdu strach
No tak kdyz jsi druhorodicka, tak bvych tuplem neresila nejakeho hamiltona pred terminem, kdyz prolezlo 4kg dite, proleze i treba o kousek vetsi a mozna lip ![]()
Delali mi ho 3× a stejne sla mala vyvolavane 41+1
a maly taky vyvolavane, mym detem se nechtelo ![]()
Mně ho „asi“ udělali pět nebo šest dnů na kontrole v nemocnici, kde jsem byla pro podezření na odtok plodovky, doktor se tam tak jako pošťoural, žádná extra bolest (proti porodu
), pak jsem po prvé po jakémkoli vyšetření krvácela no a myslím že druhý den na to večer jsem začala rodit… bylo to teda všechno už dost připravené. Jsem ráda, že to možná uspíšili, porod se dal zvládnout, šlo to.
inak si myslím, že ve 39+3 tt fakt brzo není, mně to přijde pak spíš o strach, mimča jsou většinou už velká, je lepší je mít venku pořádně pod kontrolou ![]()
@Anonymní píše:
Ahojkydnes jsem 38+3tt a byla jsem na kontrole.Dr. mi sdělila, že naše maličká už má odhad váhy 3,7Kg a že by bylo dobré, abych už porodila, naboť jsem hodně drobná, tak abych ten porod zvládla. Chtěla mi dnes udělat Hamiltonův hmat, ale já jsem ho odmítla, přijde mi to brzy a navíc jsem dostala hrozný strach. Nakonec mi tedy řekla, že pokuď neporodím do příští kontroly ( to budu 39+3tt ), tak mi ho udělá. Nepřijde Vám to brzy? A co mám od toho očekávat? Prosím o zkušenosti. Zajímalo by mě, jak to probíhá a co se potom děje. Řekla mi, že je to určitě lepší, než abych šla rovnou na vyvolávačku. Díky moc všem, který přispějí svojí zkušeností
Možná jsem asi plašan, ale dostala jsem najednou strašný strach z toho, co se bude dít.
Já měla taky velký děti vždycky a hrozilo, že i poslední bude velký, tak jsme dostala nabídku na hamiltona, ale řekla jsem, že ještě počkáme a stejně mi ho pak udělali, protože jsem přenášela a melej měl 4 a čtvrt kg. Kdybych souhlasila dřív, byl by menší. Takže já bych do toho už nyní šla. Ono to zabrat může a nemusí. Mě to zabralo, začala jsem mít kontrakce, které jsem měla celou noc a ráno mi přidali tabletky, aby se to zrychlilo. Nic to není, jen se strčí ruka dovnitř a odtrhnou se blanky, aby se to uvolnilo. Není to příjemné, ale že by to extra moc bolelo, to nee. Takže za mě bych šla raději do toho, aby bylo mimčo menší, líp pak leze ven.
Ahojky
dnes jsem 38+3tt a byla jsem na kontrole.Dr. mi sdělila, že naše maličká už má odhad váhy 3,7Kg a že by bylo dobré, abych už porodila, naboť jsem hodně drobná, tak abych ten porod zvládla. Chtěla mi dnes udělat Hamiltonův hmat, ale já jsem ho odmítla, přijde mi to brzy a navíc jsem dostala hrozný strach. Nakonec mi tedy řekla, že pokuď neporodím do příští kontroly ( to budu 39+3tt ), tak mi ho udělá. Nepřijde Vám to brzy? A co mám od toho očekávat? Prosím o zkušenosti. Zajímalo by mě, jak to probíhá a co se potom děje. Řekla mi, že je to určitě lepší, než abych šla rovnou na vyvolávačku. Díky moc všem, který přispějí svojí zkušeností
Možná jsem asi plašan, ale dostala jsem najednou strašný strach z toho, co se bude dít.