Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den,chtěla bych se zeptat. Je mi 16-náct let antikoncepci užívám pravidelně čtvrtý měsíc…Měla jsem s přítelem styk bez ochrany až dokonce..Nepřemýšlela jsem a teď mam hrozný strach že budu mít miminko a na to v mém věku nejsem připravená…Prosím poraďte mi jestli máte stejnou zkušenost..
Ahojda,
tak samozřejmě že prášky jako kazdá jiná intikoncepce nejsou 100%…ale tehotná by jsi být nemela =) bereš je zodpovědně a pravidelně, pro klid bych klidně pouzivala i kondom. Přiteli bych se svěřila se svoji obavou a on to určitě pochopí
( ja měla a mívam uplně stejné pocity a to jsem starší
)
Příště kondom určitě použijeme,mám teď hrozné obavy a bojím se že štěstíčko při mně nebude stát…:( Jestli bude všecko v pořádku už to nechci opakovat,udělala jsem pitomost.. Děkuju za tvou reakci
To by byla veliká náhoda, a běhalo by světě těhotných =) hlavne klid ono pak z rozrušení a tak se muze opozdit i to tak očekávané a jsou to zbytečné nervy navíc…a ty to beres odpovedne znam holčiny co prasek jednou berou pak zapomenou atd..z toho bych ja byla uplne vynervovaná
njn pak jsou tu poctivky jako my a stejne se bojíme to je paradox ![]()
jste strašně hodná a moc jste mě uklidnila,ale pořád tam to ryziko je a já na nic jiného nemyslím… Musím se uklidnit,snad to bude ok.. Už nikdy více! ![]()
neboj, pokud užíváš pravidelně (nezvracela jsi, neměla antibiotika..) tak nemusíš mít obavu, pravděpodobnost je 0,0…%
Ahoj, buď hlavně v klidu. Já používala HA 10 let, občas samozřejmě i zapomněla
a těhotná jsem nikdy nebyla, teda byla, ale až když jsem chtěla. Myslím, že to bude určitě OK, neboj ![]()
antibiotika jsem měla první měsíc antikoncepce,ale to snad už na to vliv nemá že ne?
Mám v hlavě spoustu myšlenek,co když prášky nefugují tak jak mají atd.. Děkuju moc
Ale nejsem, jen vím jam by mi v 16 bylo =) a klíííd to ja bych byla už těchotná x krát!(a spousta dalších žen) ![]()
A atibiotika učinnost HA snižuju to jo ale jestli to bylo první měsic tak uz by to melo být uplne v poradku vetsinou se má prý cekat tak 14 dní až 3 týdny
co mám info =)
nejvíc mě odrazují ty články kdy sem ty ženy píší jak jim antikoncepce selhala a teď z toho mají mimčo apod.. Děkuju moc všem je to strašně uklidňující..!
Buď v klidu ![]()
Jo a trocha statistiky, nevím teď z hlavy přesná čísla, ale HA je několikanásobně bezpečnější z hlediska otěhotnění než kondom… použitím obojího samozřejmě nic nezkazíš, ale já brala HA skoro 15 let a nic. A to jsem byla na pravidelné braní hodně velký lajdák.
tak to jsem moc ráda..Ale zase si říkám,jestli je možné že mi ta antikoncepce třeba nesedne a prostě selže,nebo na mě nepůsobí,mylsíte že je to možné? Každopádně se těším na příští týden až dostanu měsíčky a budu klidnější.. ![]()
Ahoj,
nemusíš se vůbec ničeho bát! Antikoncepce účinkuje, a jestliže ji bereš ve stejnou dobu, tak je téměř 100%
Používání kondomu je zbytečné, pokud bereš HA! Já jsem začínala v 17 letech a pamatuji, že jsem byla strašně klidná, že ji beru, že nemůžu otěhotnět. Takže klid, zvykneš si na ni. Případy, kdy selhala… bývá to nepravidelným užíváním většinou. A antibiotika… stačí, když se chráníš dva týdny ještě kondomem (pro větší klid do konce platíčka) a navíc ne všechna antibiotika HA ovlivňují. ![]()
Příspěvek upraven 30.05.11 v 20:28
A kdyby ti antikoncepce „nesedla“, myslím, že bys to poznala. Bylo by ti nevolno, špinění, bolesti prsou apod. A i přesto by ti fungovala.