Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahoj ,osobně nevím ale zrovna včera u nas byla kamarádka a mě vyprávěla že třetí dítě měla přes tělísko ,která jí teda nechali celé těhu s tím že při porodu odejde a ted po třech letech na gyndě zjistili že ho tam má furt .Samozřejmě měla nárok na potrat zadarmo ale to nechtěla .
no to snad nééé!!! nestrašte! mě dr říkala že je to stejně spolehlivé jak HA, leda že by tam bylo dýl než 5 let
proč mi kecala?
Možné to je, znám dokonce 2 případy. Jedná se o hodně spolehlivou metodu, ale nic není 100%. Pokud se jedná o hormonální tělísko (Mirena), tak u té jsem o selhání ještě neslyšela.
Miriamm píše:
Ahoj,
já otěhotněla přes nehormonální tělísko,jde to.
Ahoj,
Mudra mi těhotenství povrdila zeptala se mě jestli si chci mimíska nechat,nebo ne,že by ukončení těhotenství bylo zdarma. Řekla jsem jí že si ho chci nechat a ona mi tělísko vytáhla a předepsala léky Dufaston pro lepší uhnízdění a seznámila mě s tím že můžu o mimi ještě přijít,že jak vytahovala tělísko,že mohla s embryem pohnout a to by mohol samovolně odejít.
Takže klid na lůžku,léky a mimís se mi udržel.
Miriam děkuji ti sice to ještě nemám Dr potvrzené ale podle testů je to jednoznačné vím že je velké procento že to bude mimoděložní tak se ptám abych věděla co se asi bude dík a děkuji za odpověd.
Já teda kolem sebe mám hodně telískáčků
a tělísko se nechává, pže většina z nich má razítko
a nejvíc býva na krčku ![]()
No, já jsem si chtěla nechat po druhém porodu dát tělísko, ale jak to tu tak čtu, tak to riskovat nebudu. ![]()
Taky mám známou co s ním otěhotněla a vše v poho, až na to že její kluci jsou od sebe 14 měsíců a to teda takhle brzo neplánovala. Vážně jsem nevěděla, že je tak moc případů. ![]()
Ahoj!
Já přes tělísko/nehormonální/ otěhotněla,ale Mudra mě ho vytáhla a neříkala že by se vytahovat nemělo.
Také se mi to stalo, ale těhotenství zamklo. Pochopila jsem, že tělísko by mi nevyndavali, dr. v Motole říkal, že dítko by ho mělo akorát někdo obtisklé, třeba na čele, jinak je to poměrně běžné. Bohužel jaká vyšetření se dál dělají nevím, v mém případě jsem musela na revizi.
Ahoj holky potřebuji poradit mám už druhý měsíc zavedené nehormonální tělísko a dnes jsem si udělala test a byl pozitivní má s tím někdo zkušenosti? Stalo se to některé z vás?
Potřebuji poradit od těch z vás, která jste otěhotněly přes tělísko, hlavně to co se dělo dál - návštěvy lékaře vyšetření atd mockrát děkuji za odpovědi.