Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj maminky,je tady někdo kdo má doma na ledničce nebo někde viditelně nalepenej Denní harmonogram pro děti? Myslím opravdu od raního vstanutí do večerního usínání.
Funguje to a jak?
Chtěla bych to zkusit s mými dětmi jednomu je 8let a druhému 3roky. Osmiletému bych vytvořila klasický ať si ho čte a malému třeba s obrázky ![]()
Jen nevím kde se chytit na netu jsem hledala aspoň nějákej vzor aby to bylo fakt správně hlavně k věku,ale nic jsem nenašla
znáte nějáké odkazy?
Děkuji za rady,zkušenosti…
my mame takovehle zalaminovane karticky, ale na Tomika to bohuzel nefunguje. Petileta Emca beha po byte s kartickou a kontroluje si, co uz ma splneno…, ale trilety Tomik je porad uplne mimo a musim mu kazdou vec pripominat zvlast a pomahat, jinak se k bodu pohadka nedostane a hrozne se divi a pak breci. Tak nevim, jestli je to moc dobra inspirace
https://plus.google.com/…639260606546?…
máme chodím do práce na 5.30, manž. má jeden týden ranní-druhý odpol., takže když máme oba ranní, tak Eli vstává sama. Má tam napsáno vše, přesně s časem, aby to měla jako „berličku“. Od Dubna ji přibylo ještě ranní venčení Kessinky. Kluci (nyní už dospěláci 25,24 a 22.let) to měli taky tak vypsáno, sousedka se sice tomu smála, ale nám se to vyplatilo.
@Anulka @Handulinka holky,to slyším poprvé
Od kolika to děláte dětem?bych taky zkusila.Funguje to?Řídí se tím? Díky za odpovědi
@Anulka Myslím,že to je dobrá věc a přesně v tomhle smyslu jí chci zavézt
U školáka je to v pohodě u toho mladšího nevím no,ale budu se snažit
Už jsem něco vytvořila,ale nevím jak tady vložit dokument to asi nejde,tak to zkusím jinak a hodím to sem ![]()
mám ho to někde v PC, zítra najdu a vložím, někomu to přijde k smíchu, ale je to pro mě 100× lepší než říkat „už máš snídat“, „už si máš mýt zuby“-hodiny pozná a má to jako „berličku“, aby věděla, jak je na tom časově, teď sice Eli lajdá, neboť mám nemocenskou, ale jinak dodržuje.
@Anulka
nevím co je na tom směšného,ale každého věc já si dokonce myslím,že tohle je pro dítě moc důležité a opravdu mu to pomáhá jak si psala berlička a taková z které má samotné radost a cití se duležitě,že něco zvládá sám bez doprovodu přesně projevů je čas běž a udělej to a tamto ![]()
tak už jsem našla-podobný měla Eli už vloni, letos od března ji tam přibyla Kessinka (sama si na ni našetřila ![]()