HARMONY vs. PANORAMA test

6974
10.7.21 11:58

HARMONY vs. PANORAMA test

Ahoj holky,

mám na výběr Harmony nebo Panoramu test - nabízí 2 různé pracoviště, každé propaguje to svoje…
Jak se rozhodnout? Jak se liší?

Děkuju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1967
10.7.21 12:58

Ahoj, nedávno jsem řešila s gynekologem něco podobného. Vysvětlil mi to tak, že ten panorama test je na více vývojových vad a tím pádem je i dražší a ten harmony test je na ty tři základní vady (Down, Edwardsův a Patauův syndrom) a je levnější. Záleží proč ten test musíš podstoupit kvůli jakého rizika. Mě vyšel hůř právě Down, tak jsme měli jít na ten základní test z krve. Podle toho proč máš podstoupit ten test bych se rozhodovala na jaký test bych šla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
397
10.7.21 13:58

Když už bych to podstupovala, tak bych si rovnou zaplatila ten rozšířenější, dražší, který toho vyloučí víc, byť nebylo žádné podezření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6974
10.7.21 14:33

Oba testy se mi nabízejí za 12 tisíc.. Cena tedy nerozhoduje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1967
10.7.21 14:42

@Lojzísek aha u mě byl právě ten harmony levnější. No a nedali ti ani nějaký letáček o těch testech? Já právě dostala a tam bylo vše vypsané co který test obsahuje. A všude na netu jsem právě četla, že ten panorama je rozsirenejsi na vady než ten harmony. Tak když to stojí stejně, tak bych šla do panorama testu nebo bych si zavolala tam kde ti to nabídli ať ti vysvětlí co který test obsahuje. Přece jen každé pracoviště to může mít jinak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6974
10.7.21 16:39

Jde mi hlavně o toho Downa (vyšla mi špatně krev, ale zase ultrazvuk je v pořádku, tak nechci na amniocentézu, zatím). Taky bych se klonila pro rozšířenější variantu. Ale nevím, jak je to se spolehlivostí testů. Někde jsem i četla, že když je člověk při těle (mám cca 10 kg nadváhu), tak prý tyto testy mohou být neprůkazné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1967
10.7.21 19:21

@Lojzísek také mi vyšel ten Down kvůli toho, že dr nenašel nosní kustku. Proto jsem měla jít jen na ty základní testy. O té nadváze mi doktor nic neřekl, tak to netuším a to já nadváhu mám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí