hathajoga pro těhotné?

5492
1.1.08 19:50

hathajoga pro těhotné?

Ahojte těhulinky!
Mám doma dvd s hathajogou od Mgr. Smékalové. Je tam také část pro těhulky. Máte některá zkušenost se cvičením v těhu podle dvd? Děkuji za odpověď a všem přeji krásný nový rok!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1837
1.1.08 21:57

ahoj
já jsem jógu zkoušela podle knížky Lucky Výborné Fit maminka, ale nešlo mi to, při některých cvicích mi prostě připadalo, že si „tlačím na břicho“.
Cvičila jsem podle videokazety s fyzioterapeutkou Vlaďkou Parýzkovou.
Pokud by se Ti ta jóga povedla, bylo by to asi dobrý, známá na ni chodila do mateřského centra.
V době, kdy jsem byla těhotná já, to v tom mateřském centru ještě neprobíhalo.
Mně cvičení (podle Parýzkové) dělalo dobře, lépe se mi dýchalo a celkově jsem se potom cítila líp. Trochu mě to i připravilo na porod (ovládání svalů pánevních, dýchání atp.).
Jinak musím říct, že předchozí „nácvik dýchání“ mi pomohl při posledních kontrakcích, kdy jsem musela hodně ovládat nutkání tlačit (měla jsem to vyvolávané, takže poslední tři hodiny kontrakce po minutě, poslední půlhodina byla už hodně náročná).

Takže určitě cvič.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5492
2.1.08 09:48

Ahoj Zlatusko!
Děkuji moc za odpoveď! Když jsem nebyla těhu, tak jsem chodila na powerjogu a doma si ji taky cvičila a pak přidala hathajogu. Moc mě to cvičení bavilo. Dnes jdu na kontrolu, tak se gyndr ještě přeptám. Přeji hezký den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
5.2.08 20:17

Tvrdnutí břicha

Ahoj Palonko,
chtěla bych se Tě zeptat, jestli Ti při cvičení hathajógy netvrdne břicho. Mě se to normálně nestává, ale při tomto cvičení třeba 10×. Je mi to líto, protože jinak mi to cvičení prospívá.
Děkuji za odpověď

• Citovat
  • Upravit
5492
28.2.08 16:21

Ahoj Anonymní,
s tím zkušenosti nemám, je pravda, že jsem ji ted dlouho necvičila. Spíš ted chodím na cvičení na balonech a pro těhulky do plavání…Pokud ti to nedělá dobře, tak by jsi asi cvičit neměla. Nebo jen pozice, u kterých ti to nedělá.A v kterém jsi týdnu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
84
28.2.08 17:56

AHoj Palonko

Jsem ve 25. týdnu. Snažím se vyhýbat asánám, ve kterých mi tvrdne břicho, ale pak se mi třeba stane, že při relaxaci cítím, jak mi s každým výdechem tvrdne břicho směrem nahoru k pupku. Ale jinak mi to dělá dobře na záda. Balón ani plavání jsem zatím nezkoušela. V kterém jsi týdnu Ty?
Už přihlášená Veronika:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5492
28.2.08 21:58

Ahoj Nikaniko,
mám to v metříku, jsem ve 27.tt. Když jsem se na htahajogu ptala, byla jsem na začátku těhot. ale ted už bych to necvičila. Navíc mám asi kýlu, tak nevím, jak to ted budu mít s cvičením…V ut jdu na chiru, aby se mi na to podívali…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2345
29.2.08 18:04

Nikaniko, při relaxaci to může být polohou na zádech, to mi taky vždy tvrdne břicho. Zkus pokrčit nohy nebo relaxovat na boku. Mně dr. výslovně „zakázala“ ležet na zádech s nataženýma nohama!!!

Jinak já mám s dvojčátky zakázáno jakékoli cvičení (končím 31tt), takže z jogy využívám jen relaxaci a meditaci, ale úžasně pomáhaji :D A když mi začne tvrdnout břicho, snažím se do něj pomalu a soustředěně dýchat a tím ho uvolnit. Musím říct, že nejmíň v polovině případů tím tvrdnutí zabráním, takže doporučuju :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí