Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj maminky, chtěla jsem se zeptat, zda jste některá z vás neměla podobný problém? Už asi tři týdny mě svědí břicho,ale bez vyrážky, snažím se ho dost mazat, mám pocit, že je to tím, že se napíná…ale dnes se mi začal svědit i krk a obličej a objevila se krupičkatá vyrážka.Vůbec si neuvědomuji, že bych snědla něco neobvyklého nebo se mazala novou kosmetikou, zkrátka nic…nemůže to být nějaká špatná činnost jater? Něco jsem četla v poslední mamince,ale jen v rychlosti, takže si to už moc nepamatuji. Ve čtvrtek jdu do poradny, tak se na to zkusím zeptat i tam.
Taky se mi stává,že mě pobolívají uzliny v podpaží,ale ne zároveň…buď pod jednou nebo pod druhou rukou a třeba pár dní a pak je to pryč…
Díky za vaše odpovědi
Mila
Milo: mě se taky ke konci asi dvakrát udělala jakoby husí kůže na obličeji, která svědila a i mi teda trošku otekly oči, po 3 dnech to samo ustoupilo.....
Ahoj Milo,
měla jsem stejný problém se svěděním. Cca poslední měsíc hrozné svědění břicha, někdy i jiných částí těla (ale to méně často). Drbala jsem se tak, že jsem občas byla i poškrábaná (tak jsem si poctivě stříhala nehty na kraťoučko). Bylao to fakt hodně nepříjemné, hlavně večery.
Řekla jsem to Dr., udělali mi jaterní testy, které však byly zcela OK. Jiná Dr. (v porodnici v poradně mě pokaždé vyšetřoval jiný Dr.) mi pak dala mastičku - obyčejnou Calciovou mast. Tu jsem nepoužívala, protože vůbec není na svědění (ptala jsem se na to i v lékárně) - ta je na urychlení hojení ranek apod. Takže jsem to svědění prostě vytrpěla. Ale neboj, po porodu jsem to už nezažila.
Ostatní věci, co píšeš jsem neměla. Jen se mi začali dělat na břiše a krku takové malé bradavičky, které jsem také v rámci škrábání rozškrábala. Nad tím Dr. mávli rukou a nevěnovali se tomu. Některé mi zmizely, některé zůstaly, ale nové už se neobjevují.
Tak vydrž ![]()
ta kalciovka mi pomohla, je taky k regeneraci a uvolnuje kuzi