Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj,
chtěla bych trošku poradit. Před týdnem nám umřel pejsek, pekinéz. Měl skoro 14 let a moc nám chybí. Máme dvouletou holčičku a ta na něj pořád myslí, pořád se na něj ptá. Chybí jí kamarád, sourozence nemá.
Přemýšlíme o novém pejskovi, pekinéz je ale všude psaný jako ne úplně vhodný k dětem. Náš byl v pohodě, ale asi se bojíme riskovat. Když se malá narodila, byl už postarší pán. Dcerka ho ale milovala, opečovávala, „četla“ mu pohádky, zpívala písničky, starala se o něj. A on ji měl rád, i když ze začátku dost žárlil.
Líbí se nám vlastnosti havaňáčka - jako pejska do bytu k dítěti. Jen mám dotaz - náš pekinéz vůbec nebyl „palácový“. Chodil s námi na dlouhé procházky, po lese, jezdil s námi na výlety (autem i vlakem), jezdil s námi na kole (v košíku i pobíhal), jezdil s námi na vodu, spával ve stanu. Můžeme toto chtít i po tomto pejskovi?
Moc děkuji za Vaše reakce. L.
@vykyluci Ahoj,
máme fenku bišonka frisée, což je jako havaňák. Záleží vše jen na Vás, je to pejsek, který vyhovuje,,líným" páníčkům, ale s naší fenkou praktikujem to, co Vy s Vaším bývalým pejskem (
).Samozřejmě to nesmíte přehánět od štěňátka, ale my jsme nachodili 20km za den a to bylo fence 9 měsíců(občas jsme jí poponesli),ale túry miluje, je živá. Jen péče o srst je horší, to po dlouhých procházkách musíme koupat (při menším zašpinění jen podvozek),dost se zacuchává, tak se často češe. Péče o srst je trochu problém, ale pohyb rozhodně ne. Neměnila bych za jiného psa.
Ahoj,
chtěla bych se zeptat, jak řešíte u havanských psíků chlupy přes oči… Stříháte je? Dáváte nějaké sponky? Nebo neřešíte? Moc díky.
@vykyluci
Já stříhám, ale po troškách, přeci jen jsou tam oční nervy, tak bych je nerada poškodila
Jinak stále chlupy nad očima uhlazuju, vlastně fenku hladím ![]()
Tak jsme mu to taky ufikli. Já držela, manžel stříhal. Moc se nám to nepovedlo, ale konečně mu vidíme oči
Stejně ho asi necháme na léto celého nějak ostříhat, tak třeba nám to paní „holička“ vylepší. Díky za rady.
Nám se teď do rodiny narodila holčička. Seznámení bylo v pohodě. Fenka u malé seděla a v podstatě ji hlídala. Sem tam ji jemně olízla. Bylo to bez problémů.