Havanský psík

14434
10.1.13 09:05

havanský psík

Najde se tady někdo kdo má doma havanského psíka? Uvažujeme o něm a zajímá mě jaký je ve skutečnosti po povahové stránce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3419
10.1.13 09:10
@Tracy píše:
Najde se tady někdo kdo má doma havanského psíka? Uvažujeme o něm a zajímá mě jaký je ve skutečnosti po povahové stránce :)

Jéé, toho má kamarádka a je moc zprávný, teda ona je to fenka :lol:
Nevzpomínám si, že by si nějak stěžovala na její výchovu, ale ona je takové „miminko“ ;) Spí s kámoškou v posteli, do které si s oblibou někdy zahrabává kostičky nebo hračky, je trochu žárlivá, je mazlící, veselá, když se vidí s našim pejskem (fr. buldoček), tak si pěkně hrajou. Já moc malé psíky nemusím, spíš jsem od frbulů a výš, ale kdybych si měla časem pořídit malého mazlíka, tak bych šla právě do Havaňáčka, jsou super :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14434
10.1.13 09:13

Moc díky za odpověď! tak to jsi mě potěšila :) My musíme mít malého, máme sice barák, ale maličkou zahrádku, takže pejsek bude doma a mám ráda huňáče :) Načetla jsem si něco o nich na netu, zvažovala jsem maltezáčka a havanáčka. Teď se mi naskytl havanáček tak zjišťuji zda to co o něm píšou na netu je tak i ve skutečnosti :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3419
10.1.13 09:20

Tak snad se ta kámošky aspoň trochu podobá popisu :D Jo a ještě jsem si vzpoměla, že mi o ní říkala, že je někdy trochu paličatá a dokáže se i urazit, ale dlouho jí to prý nevydrží :mrgreen:
Jinak je super ;)
Asi bych si též vybrala havaňáčka než toho maltézáčka. Jo a ještě se mi líbí ty různé střihy, někdy je zarostlá jako medvídek, a někdy to má pěkně zkrácené ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14434
10.1.13 09:26

Chceme taky fenku, o žárlení jsem četla, snad to nebude nic hrozného. Aby třeba nekousla děti když budu s nimi. A kamarádka má děti? vychází s nimi hezky ta fenka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3419
10.1.13 09:44
@Tracy píše:
Chceme taky fenku, o žárlení jsem četla, snad to nebude nic hrozného. Aby třeba nekousla děti když budu s nimi. A kamarádka má děti? vychází s nimi hezky ta fenka?

Kamrádka zatím děti nemá. Fenka není na ně zvyklá, ale co říkala, že když se třeba sejdou na rodinných oslavách, kde jsou i děti, tak v pohodě, když jsou děti třeba moc hr, tak se sebere a jde od nich.
Myslím, že když bude ta vaše na děti zvyklá už od štěněte, tak v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14434
10.1.13 10:58

Taky si říkám, že když si zvykne od malička tak ji snad nic nepřekvapí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3419
10.1.13 11:10
@Tracy píše:
Taky si říkám, že když si zvykne od malička tak ji snad nic nepřekvapí :)

Určitě, myslím si, že tak to má snad většina psů, pokud je budou vychovávat rozumní majitelé, bude vše určo ok (tím spíš mluvím o těch větších plemenech) ;)
Ale ti havanští nemají v popisu někde, že by byli nějak vzteklí, nebo agresivní.
Ani mě to k těm jejich roztomilým čumáčkům vůbec nejde ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14434
10.1.13 12:05

Já si taky myslím, že to snad bude v pohodě. Teď se rozhoduji jakou fenku vzít zda bílou nebo zlatavou :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3419
10.1.13 13:48

Ta kámoška má tu fenku v přibližně takovým zbarvení: http://prahacity.olx.cz/…iid-35099915
Jsem koukala na obrázky a úplně se rozplývala, jsou fakt hezounký. Když se ti bude chtít tak hoď foto, až si ji přinesete. Jsem baba zvědavá ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14434
10.1.13 13:52

To je barva sobolí :) já si mám vybrat mezi tou bílou co jen a druhé fotce a takovou zlatovorezavobilou :D Určitě hodím pak foto, pojedem si pro ní koncem unora nebo zač. března :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.1.13 19:48

Ahoj :mavam:
my máme doma už dva a půl roku bílého Havaňáčka - pejska a nemůžu si ho vynachválit :dance: Určitě je trošku paličatej a tak trošku si poslouchá, jen když se mu chce, ale to je spíš vina páníčků, než téhle rasy 8) Je to neuvěřitelný mazel, spí s námi v posteli, ale jak je malý, ani ho u nohou necítíme. Přestože má dlouhou srst, ani nepouští chlupy. Jen se musí občas česat, což nebaví ani mě, ani jeho :roll: Pokud budeš mít pejska s PP a budeš s ním chtít chodit na výstavy, nesmíš ho nikdy nechat ostříhat. My sice máme máme papírového, ale na výstavy nechodíme, takže ho na léto stříháme na krátko, a to pak vypadá jak Falco z Nekonečného příběhu :lol:
Já ho rozhodně doporučuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14434
10.1.13 20:03

Jituš díky moc!! na výstavy určitě chodit nebudeme, takže budem stříhat. No už se na ní mooooc těším, vybrala jsem si tedy bílou fenečku, z popisu majitelky je klidnější, ta druhá je víc temperamentní, bojovnější a uštěkanější :)) Uložím si foto a zkusím sem vložit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janina Tesina
18.2.13 14:15

Havana

Havaňáčka můžu doporučit. Mám tohle plemeno doma - fenku. Nejsou agresivní, jsou velmi milé. Fenky jsou více zaměřené na rodinu, psíci jsou vítací šašci. Děti milují. Seznamujte ji s miminem od samého začátku. To, že se cpe do postele, je jejich přirozený pud - spí společně ve smečce. Jsou občas tvrdohlaví, ale jsou neuvěřitelně chytří. Ta naše vypozorovala, jak se otevírají dveře. Bydlíme na baráku a nikdy jsme dveře nezamykali. Jenže pak jsme párkrát přišli domů, a fenka byla venku a dveře rozvalené dokořán. Nejdřív jsem si myslela, že „pán domu“ pořádně nedovřel a jí stačilo už jen žduchnout, jenže pak jsme ji viděli, jak skáče na kliku tak dlouho, až si dveře otevřela - zubama!!! Od té doby zamykáme. :-) Bude výborným společníkem. Opravdu vřele doporučuji. Je to malé, ale robustní plemeno. Je pevná. Když do ní člověk omylem kopne, ani nemekne. Bude Vám dělat radost. Jen doporučuji na ni nekřičet, může být pak bojázlivá, nemáchat čumáček, když udělá loužičku. Ona když pochopí, co se po ni chce a jak se to po ni chce, tak budete v pohodě. Tak h odně štěstí s fenečkou! Je to skvělá volba!

• Citovat
  • Upravit
1
30.9.13 22:30

Dobry den,
chtěla jsem se optat, zda má někdo zkušenost se situací, kdy je pejsek již cca dvoulety a do rodiny přijde další člen rodiny (miminko)…jak mimčo přijme a tak. Nikde jsem se nedočetla o tom jak vnímá nové členy rodiny…

Moc děkuji za rady.

Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný