HCG 275 a dvojčata?

Anonymní
14.3.25 10:56

HCG 275 a dvojčata?

Ahoj, moje otázka směřuje spíš na zkušené maminky nebo těhotné, které už mají nějaké zkušenosti třeba i s nevydařeným těhotenstvím. Jsem v ranném začátku těhotenství (cca 5tt), doktor tam viděl dvě koagula (je tam možnost i ta, že by šlo o dvojčata), šla jsem takto brzo k lékaři kvůli špinění. Už mám za sebou jedno mimoděložní a teď se bojím druhého, přestože lékař zatím viděl dva útvary přímo v děloze. HCG mám pouhých 275. :roll: Na prohlídku mám jít až za dva týdny a jsem psychicky v háji, protože nevím, co od toho čekat. HCG je hodně nízké. :roll: Nemáte někdo zkušenost třeba s takto nízkým HCG na začátku těhotenství?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1239
14.3.25 11:38

A kolik přesně jsi? Mně to nízké nepřijde, měla jsem v (cca) 4+0 nebo 4+1 kolem 120, a to jsem šla na test v obou těhotenstvích. Za další dva dny jsem tedy byla 4+2 nebo 4+3 a bylo to kolem 250 jednotek. Tak neboj ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10860
14.3.25 11:40
@Anonymní píše: Více

Zajdi si na HCG jako samoplatce. Jedna hodnota nic nerekne. I kdyz tedy je zajimave, ze neco videl. Vidi az tak of hcg 1000.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.3.25 11:45
@Catalinn píše: Více

Děkuju za uklidnění. Podle výpočtu tady z kalkulačky jsem v 4tt + 5. Co jsem se koukala, tak těch mých 275 je spíš spodní hranice. Sestra mi k tomu nic moc neřekla, jen ten výsledek a samozřejmě, že pokud bych dál krvácela, tak doktor. Včera jsem právě byla u doktora a večer krátce zakrvácela (jakoby čerstvá krev). Od té doby zatím nic. Tím, že už mám pěkně blbé a docela i traumatické zkušenosti z prvního těhotenství, které bylo mimoděložní, tak už mám prostě hrůzu. Ty začátky, kdy se neví, jsou strašné. Taky už bohužel nejsem zrovna mladá prvorodička (35).

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.3.25 11:46

@Tarena
viděl jen dvě koaguly, říkal, že zatím nemůže těhotenství potvrdit, ale dva útvary tam byly

• Citovat
  • Upravit
1239
14.3.25 12:51
@Tarena píše: Více

To mi vubec nedošlo, při takové hodnotě by vážně těžko něco viděl, u mě taky neviděl, když jsem tam šla brzy - jen vysokou sliznici. Takže kdo ví, co viděl :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.3.25 12:55

tak on neviděl žádný gestační váček, to je ještě brzo…ale nějaké dvě pseudocavity, útvary.

• Citovat
  • Upravit
1239
14.3.25 12:55

Ten strach je zcela pochopitelný po takových zkušenostech. Krev Ti brali kdy? Testy z moči byly taktéž pozitivní? Ideální by bylo jít ještě jednou na krev, jedna hodnota je ukazatel často k ničemu, dvě naopak mohou prozradit hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.3.25 13:00

Test z moči pozitivní, ne úplně jasná čárka, ale prostě už zřetelná. Krev mi brali včera. :roll: Asi si ještě dneska udělám test. Vůbec nevím, co od toho čekat. Nejde mi být v klidu, jsem v panice.

• Citovat
  • Upravit
1239
14.3.25 13:36

Test Ti dnes v ničem nepomůže, když jsi včera měla HCG 275, nepoznáš z něj nic, pochybuji, že by byl sněhobílý. A nárůst tam už nepoznáš.

Ideální by byl odběr krve, ale to už teď v pátek odpoledne asi není reálné. Úplně Ti rozumím a je mi líto, jak se cítíš. Je to dost divné. Při té hodnotě mohl v děloze vidět maximálně vyšší sliznici, až od 1000 jednotek HCG, jak psala Tarena, lze vidět gestacni vacek. Takže možná lékař v děloze viděl něco, co s těhotenstvím nesouvisí a je to jen souhra náhod… Akorát nevím, co mohl vidět, zda hematomy, myomy… To netuším. Víkend musíš přežít a v pondělí být Tebou skočím do laboratoře na odběr, často mají výsledky ještě týž den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.3.25 13:43

Chodím pravidelně na gyndu, doufám, že myomy ne. Taky by mě zajímalo zda se jedná o nějaký hematom nebo nějaký váček s tekutinou, která se tvoří v době počínajícího těhotenství? :nevim: Uvidíme. Tak či tak děkuji za podporu. Krev si asi nenechám odebrat a nechám to na doktorech. Zbytečně bych se ještě víc nervovala, znám se.

• Citovat
  • Upravit
1239
14.3.25 13:54

Dobře, tak přeji hodně štěstí, drž se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
789
14.3.25 13:56

Byla jsem na tom podobně, špinila jsem tak jsem šla v 6+7 tt k lékaři, viděl něco ale řekl že jsem brzo, a že špinění ještě nic nemusí znamenat. O pár dní později jsem začla krvácet a když jsem šla na kontrolu už tam neviděl zhola nic, vzal krev ten den a hodnota byla 321. Testů jsem si dělala několik, a nikdy to nebyla jasná dálnice, vždy byla jedna slabší. Takže tvůj strach je oprávněný, ale pokud se to má stát tak s to stane a bohužel tomu nijak moc zabránit nejde :( pro tvuj klid bych za pár dní zopakovala krevní testy a pokud se bude správně zvyšovat hcg tak by to mohlo být na dobré cestě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.3.25 14:07

Děkuju. :hug:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.3.25 14:16

@miamia142
Taky nemám jasnou dálnici. Druhá čárka tam je, ale o něco slabší. Posílám fotku testu co jsem si udělala teď.
To čekání teď bude asi nejhorší, protože opravdu dřív než za dva týdny tam doktor nic neuvidí. :think:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty