Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj
Minulý týden v pátek jsem se na kontrole v 9 TT bohužel dozvěděla že miminku nebije srdíčko a vývoj se zastavil, zamklé těhotenství. Jednou už jsem si ZT prošla a tenkrát jsem šla do nemocnice na ukončení tabletkou. Teď jsme se domluvily že přijdu ještě jednou příští pondělí aby se potvrdilo že srdíčko opravdu nebije a půjdu nejspíš zase pro tabletku.
A dneska jsem začala krvácet, zatím je to celkem slabě. Doktorce jsem se zatím nedovolala, myslíte že je třeba jet do nemocnice? Přijde mi že to je asi zbytečné a měla bych počkat až krvácení skončí a jenom zajít na kontrolu že je všechno pryč ne?
Nebo jaký je v tomhle postup? 🙈
Je mi to moc líto,
Já šla pro jistotu rovnou do nemocnice, měřili mi HCG jestli klesá Ob den. Nabídli tabletku nebo přirozeně ( pokud bude HCG klesat a začnu krvácet) začla jsem krvácet tak to bylo akorát s tou jejich kontrolou. Ale to bylo 7tt
Po svých zkušenostech se ZT bych už počkala a třeba dojde k samovolnému potratu a vyčistíš se bez tablety. Na kontrole uvidí, zda vše odešlo.
Moc mě to mrzí
já mám taky čerstvou zkušenost, mně řekla Dr že do nemocnice, pokud bych krvácela moc a nebo měla velký bolesti. Pokud to zvládneš doma, jen tě pak zkontroluje, jestli je vše pryč. Já jsem šla tedy na kyretáž, krvácet jsem začala den před ní, ale jen hodně slabě, co vím z diskuzí, tak někdo krvácí jako při MS a někdo daleko víc. Moje Dr nechtěla, abych tohle podstupovala, protože mám nízký tlak, tak aby to se mnou neseklo
Děkuji vám za odpovědi a uklidnění.
Mě se právě do nemocnice nechce, přijde mi to zbytečné a taky jsem si říkala že je ideální že si tělo poradí samo a nemusím brát žádný prášek 🙏
Moje doktorka bude v ordinaci až ráno, tak ji radši zavolám a snad bude stačit kontrola až potom 🤞
Za mě je šetrnější si to odkrvácet doma než tabletka nebo kyretáž. Bolelo mě to více než menstruace, asi dvakrát až třikrát, ale dalo se to vydržet. Dva dny to bolelo hodně, potom už dobré. Čištění trvalo celkem asi 14 dní, po 14 dnech jsem byla na kontrole u své gynekoložky, jestli se vše vyčistilo.
To je mi moc líto, bohužel jsem si tím také prošla. Já nevím, pokud bych věděla za sebe jak to bude probíhat šla bych na zákrok pro mě to bylo strašně traumatický, dlouhý a šílený ale já krvácela 24/7 celý týden a opravdu hodně a s bolestmi takže záleží na tobě a tvém průběhu a podle toho jak to zvládneš, každá jsme jiná. ![]()
@Romulk to me mrzí že to bylo tak hrozné 😔 celkově je šílené kolik žen s tím má zkušenosti.. než jsem si tím sama prošla tak jsem nevěděla jak časté to je.
Každopádně u mě to nakonec proběhlo v pohodě, dovolala jsem se doktorce, ta mi řekla že to nechává na mě a spíš jak to zvládnu psychicky ale že pokud krvácím a nemám horečky či extrémní bolesti, můžu to zvládnout sama.
Nakonec to proběhlo jen během toho čtvrtku, nejhorší to bylo odpoledne, ale myslím že ten den všechno odešlo, i krvácení zase ustalo 🙈 v pondělí jdu na ultrazvuk na kontrolu.
Snad už je to za mnou a příště to bude se šťastnějším koncem 🤞
Tak to je fakt dobře že jsi tím takhle prošla relativně v poklidu. Ještě jdi na kontr po 6ti nedělí aby bylo vše tak jak má.
To bude už v pořádku ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.