Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Chtěla bych se zeptat,zda si můžu sama od sebe zajít na odběr HCG a jak dlouho se na výsledek čeká.Mám strach,že mě lékařka neříká pravdu.
děkuji
Na HCG si můžeš zajít sama do laboratoře. Stojí to kolem 200Kč a výsledek je ještě ten den (pokud jdeš ráno)
Ahoj sama si můžeš zajít do nemocnice do laborky na krev, počkáš si hodinu na výsledek a platí se to teda u nás 240kč.
a v nemocniciberou odběry i o víkendu?Asi né,že?
Doktorka mě tak vyplašila,že čekat až do pondělí je hrozná představa
ona mě řekla,že je plod moc malý,jedině že bych otěhotněla před menzes.Podle menzes jsem 7tt a plod je prý moc maly.
měřila a měl 6mm, a hodnoty co jsem měla před týdnem HCG byly prý malé.Tak mě vzala dneska opět krev a mám si zavolat až v úterý a podle toho se rozhodne,mluvila o kyretáži
obzor, doktori v tychto prvych stadiach tehotenstva urcuju vek plod len odhadom. pohybuje sa to bezne par dni hore dole. to iste tvrdili aj kamaratke, ze ma prist v pondelok pravdepodobne na kyret. ale ziaden sa nekonal.
nechapem preco ti doktori tak strasia ![]()
dobre, ze ides na krv, verim, ze Ti hodnota hcg stupla.
jeden celkom spolahlivyukazovatel je intenzita tehotenskych prinazkov. ak boli silne a zrazu akoby utalo, tak to nie je moc dobre. ![]()
ale ak pretrvavaju, tak sa podla mna, nemusis nicoho bat ![]()
dufam, ze to dobre dopadne ![]()
jeden mě bolí na pravé straně,někdy i prsa,ale není to každý den.U prvního těhu jsem totiž neměla žádné bolesti,nevolnosti,tak to nemám s čím srovnat
samozrejme nemuzu posoudit velikost plodu atd., ale jen tak pro info: ja jsem otehotnela kratce pred ocekavanou menstruaci. Tj. mela jsem proste ten mesic nejak rozhozeny cyklus a ovulace byla pozdeji nez normalne. Miminko je ted o 14 dni mladsi nez podle PM. No a muj doktor mi rekl, ze to se stava.
obzor, vacsinou, ked nieco nie je v poriadku, resp. ked sa babo prestane vyvijat, tak proste zmiznu vsetky tehotenske priznaky. lebo tie su sposobene stupajucou hladinou hcg. cize ak ich mas, ja by som to nevidela tak zle. a na tu krv si urcite skoc, mozes to porovnat s tou predchadzajucou a hned budes kludnejsia.
neviem, ako doktor usudil, ze to je malo, tam su tie rozpatia dost velke ![]()
v nemocke v labaku by Ti mali rozbor urobit do hodiny, tak ako baby predo mnou pisali.
pichanie v podbrusku nemavas?
soldi,tak jak jsem psal ,mívám bolesti na pravé straně ,ale jen občas,né každý den.Dnes mě tam pobolívalo ráno,teď už né.A taky mě někdy bolí psa
6mm mi na 7.tt přijde normální… hCG nízké - jde o konkrétní číslo, ani ne tak o celkovou výši. Na krev si dojdi, pokud tě to uklidní, ale myslím, že nemusíš házet flintu do žita.
Tahání v pobřišku i bolest prsou je normální.
Mně zase dr. řekla, že všechno vypadá normálně, jen ten váček byl měl být pravidelnější a ohraničenější. Ale byla to moje volba, že jsem tam šla tak brzo, tak jsem s tím počítala. Za týden bylo všechno v pořádku.