Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
ráda bych se zeptala, jestli náhodou nemáte podobnou zkušenost. Jde mi i to, že se HCG přestalo zdvojnásobovat za 48h. Někde na internetu píšou, že je to normální, že stačí, aby se při vyšším HCg hodnota zdvojnásobila za 4-5 dnů. Neměl jste to někdo podobně s dobrým koncem? Už mám za sebou SP v 7tt, tak mám strach…
17.7 HCG 790
27.7 HCG 21000
1.8. HCG 47000
Já bych poradila přestat na tu krev chodit a počkat si k doktorovi na ultrazvuk ![]()
Krev mi brala doktorka
. Na Utz jsem byla 27. a v 6+1 byl vidět gestační a žloutkový váček bez embrya, na další kontrolu jdu až za týden, tak mám strach…
Rozumím Tvým obávám, zakladatelko. Ano, uvádí se, že se při vyšších hodnotách HCG již nemusí ob den zdvojnásobovat. Bohužel se však také udává, že při HCG vyšším 10 000 by měla být patrná srdeční akce. Tady nebylo ani embryo. Držím vsak pesti, ať je i přesto vše v pořádku. (Osobní zkušenost s měřením HCG mám pouze cca do hodnoty 10 000, kdy mi rostlo na 2,5 násobek, v tomto bohužel neporadím.)
@Val021 no, tak tabulkově jsi v normě. První a druhý odběr je v pořádku, to se krásně zdvojnásobovalo. Ten další odběr je už nižší, ale to muže být u tak vysokých hodnot už normální.
Samozřejmě je otázka jestli neklesá no, když zatím není vidět embryo.
Tady zkus kalkulačku, neuvádíš termín ovulace ani MS, takže to za tebe nemohu vypočítat. https://www.babymed.com/…g-calculator
V sedmém týdnu jsi teď nebo to byl první odběr? Je to rozdíl 14 dnů, to udělá hodně.
6+1 by už mělo být založené embryo a už se muže objevit i srdicko, ale proste každý den muže být ten UTZ jiný.
Moc děkuji za odpovědi!
MS byla 14.6, ovulace 28.6. Takže druhý odběr byl 6+1, dnešní je 6+6.
U mě je na UTZ vždy vše hůř vidět, tak se uklidňuji tím. Vím, že nezbývá, než čekat, ale každá naděje se hodí
.
@Val021 tak to by měly být ty hodnoty v pořádku, ale spíš bych řešila, proč není zatím to embryo ![]()
Nevíš alespoň velikost váčku?
Já jsem prodělala ZT a HCG vyletelo na 80 tis. Pak začalo v 8tt klesat a bylo jasno. Takže teď už ti ta hodnota moc neřekne.
Jsou to nervy, chápu, divím se, že tě doktorka objednala až za 14 dnů
.
Jediná rada co mě teď napadá, dojdi si na UTZ do nemocnice na gynekologickou ambulanci. Zítra už budeš 7+0 a v nemocnici mají často mnohem lepší UTZ než v běžných ordinacích. Vezmi ty výsledky a řekni že potřebuješ konzultaci jelikož máš podezření na ZT či SP.
Není to žádná ostuda využít konzultaci a pokud by přeci jen bylo něco špatně, budeš mít delší čas na rozmyšlenou, co dál..
Velikost váčku nevím, ale říkala, že to je v pořádku. Doktorka má právě tenhle týden dovolenou, proto jdu až příští týden.
Moc mě mrzí Tvá zkušenost. Já se minule nedostala přes hodnotu 2500.
Moc děkuji za milá slova, zkusím to vydržet a případně si zajdu na UTZ jinam. ![]()
@Val021 no já mám za sebou prave i SP a to byla hodnota jen kolem 1000 a v 7tt jsem začala krvácet a odešlo to samo.
Ale aktuálně jsem v 7. měsíci a malej se má čile k světu. Tak se neboj, taky se dočkáte
![]()
Tak to moc držím palce, ať je vše v pořádku!
Tajně doufám, že i u nás bude vše v pořádku a příští týden bude na UTZ vidět i mrňousek se srdíčkem.
Tak to jsme na tom podobně - Menstruace 13.6., 28.7. hcq přes 24 tis. 31.7. už HCG nenabrano, na utz bylo vidět srdíčko, takže odběr je prý zbytečný. Držím palce.
Ahoj všem, tak na dnešní kontrole byl mrňousek i se srdíčkem
. Takže pokud bude někdo v budoucnu řešit stejný problém jako já, může to být naděje.
Teď už jen aby bylo i nadále vše v pořádku.
Moc Vám všem děkuji za podporu. Mějte se krásně a ať máte i vy samé dobré zprávy ❤️.
@VanillaLeonor píše: Více
Ahoj, před rokem se nám narodil zdravý chlapeček
.