Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Ahoj holky, setkala jste se některá s tím, že by vám kapala plodová voda? Doktorka se mě na to ptá při každé návštěvě, ale zatím jsem se s tím nesetkala.Teď se mi ale stala jedna věc, že jsem byla ve sprše, po sprše jsem se celá otřela a po několika minutách mi na nohu kápla kapka průsvitné až trochu bíle barvy.
Trochu mě to vyděsilo, protože je ještě brzy za chvilku jsme jen v 7. měsíci.
Máte s tím některá nějakou zkušenost? Mohlo by se jednat o plodovou vodu?
Všem děkuji a omlouvám se za anonym
Zkušenost nemám, nikdo se mě na to neptal
Viděla bych to spíše na nějaký třeba výtok ![]()
Ahoj mi se to stalo. Voda mi odkapávala, jela jsem raději do nemocnice. Před vchodem do porodnice, jsem měla plodovku po kolena
Preji hodně štěstí ať ještě vydržíš ale raději jeď do nemocnice.
@Pitřice Teď jsem určitě mnohem klidnější
Jak jsi prosím poznala, že kapeš? Měla jsi jen mokré kalhotky nebo to mělo i nějakou barvu? ![]()
Pokud máš podezření, tak bych si raději vzala poporodní vložku a jela do porodnice. Udělají test na plodovku.
Ne bylo to průhledné udělala jsem to přesně jak píše @korn123 A jak jsem to poznala? Měla jsem mokré kalhotky, vzala si suché a po chvíli znova mokré. Tak jsem Googlila jestli může plodovka kapat. A může.
@Pitřice Já bych klidně do nemocnice jela, ale zase nechci abych tam vypadala jako idiot
Každopádně by mě taky nenapadlo, že by plodovka mohla kapat, ale doktorka se mě na to ptá opravdu při každé návštěvě proto mě to hned napadlo
Jinak jsem taky hned googlovala a našla jsem, že může být čirá až zbarvená do běla, proto mě to tak znepokojilo, ale moc jsi mi pomohla. Doufám, že to ještě vydržíme. Děkuji ![]()
Tak jedna kapka může být nějaký jen výtok. Vem si kalhotky a když je budeš mít mokré, tak se nech raději zkontrolovat.
Jako idiot vypadat nebudeš. Raději zbytečně, než se pak tlouct do hlavy, že jsi nejela.
@Markéta188 To bych si taky ráda řekla, jenže výtok je přeci jen hustý a tohle byla opravdu tekutá průsvitně bíla a trochu velká kapka
Ale to nic, budu doufat, že to opravdu nic nebylo a že ještě vydržíme. Ve čtvrtek to řeknu doktorce a uvidím co řekne. Jinak Vám holky všem moc děkuji ![]()
A nebylo to smíchané s tou vodou ze sprchy? Ona se někdy i dovnitř dostane voda a pak to vytíká…
Rozhodně nepanikařit, ale zbystřit!
Kontroluj to a uvidíš.
Držím palce ![]()
Plodovka je čirá, je to prostě voda…pokud máš podezření na únik dej si poporodní vložku a když bude třeba za půl hodiny mokra tak jeď..ale jestli to bylo bílé tak to plodovka nebyla…jinak mě plodovka praskla a vytekla všechna najednou…to se nedalo orehlidnout. ale pokud je únik znamená to že je ve vaku blan jen malá dírka a nejčastěji trochu unikne při změně polohy..třeba když chvíli ležíš a pak vstanes…
Me pomohl pH papirek, moc je kysela, plodovka zasadita, kdyz jsem kychla tak mokro, lette s tim pokazdy k dokrorovi ![]()
@Anonymní píše:
@Pitřice Já bych klidně do nemocnice jela, ale zase nechci abych tam vypadala jako idiotKaždopádně by mě taky nenapadlo, že by plodovka mohla kapat, ale doktorka se mě na to ptá opravdu při každé návštěvě proto mě to hned napadlo
Jinak jsem taky hned googlovala a našla jsem, že může být čirá až zbarvená do běla, proto mě to tak znepokojilo, ale moc jsi mi pomohla. Doufám, že to ještě vydržíme. Děkuji
Doktorka se tě na to ptá a neudělá test, nebo tě na něj neposle? ![]()
@Polední bouře Když jí pokaždé řeknu, že neteče tak nemá důvod mi dělat testy. Nechodím k ní každý den abych jí to mohla hned říct.
Ahoj holky, setkala jste se některá s tím, že by vám kapala plodová voda? Doktorka se mě na to ptá při každé návštěvě, ale zatím jsem se s tím nesetkala.
Teď se mi ale stala jedna věc, že jsem byla ve sprše, po sprše jsem se celá otřela a po několika minutách mi na nohu kápla kapka průsvitné až trochu bíle barvy.
Trochu mě to vyděsilo, protože je ještě brzy za chvilku jsme jen v 7. měsíci.
Máte s tím některá nějakou zkušenost? Mohlo by se jednat o plodovou vodu?
Všem děkuji a omlouvám se za anonym