Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj ženy, mám cca měsíc do termínu porodu a vůbec nechápu, proč se cítím takhle. Bude to moje první mimčo a mám takový pocit, že chci být pořád sama, otravuje mě každá otázka od přátel, známých, jak mi je, jak se těším… atd. Jediný manžel mi nevadí.
Nejradši bych se jen procházela sama venku, sama doma odpočívala, sama si zašla na kafe do kavárny… Asi mám potřebu si tu samotu užít, než skončí, ačkoli se na miminko bezmezně těším…? Je tohle normální? Zažily jste to některá? A jak to slušně říct ostatním? V hlavě někde vím, že si moc vážím toho, že se o mně někdo zajímá, ale já na ně prostě nemám náladu.
Potřebovala sem to vylejt. Díky! ![]()
Takový běžný sindromeček.
na to kafe si zajít předčí můžeš. Do lesa si zajít můžeš, na tehotenskou masáž. Ta ten konec chtěla tak nějak proplout.
@km98 píše:
Ahoj ženy, mám cca měsíc do termínu porodu a vůbec nechápu, proč se cítím takhle. Bude to moje první mimčo a mám takový pocit, že chci být pořád sama, otravuje mě každá otázka od přátel, známých, jak mi je, jak se těším… atd. Jediný manžel mi nevadí.Nejradši bych se jen procházela sama venku, sama doma odpočívala, sama si zašla na kafe do kavárny… Asi mám potřebu si tu samotu užít, než skončí, ačkoli se na miminko bezmezně těším…? Je tohle normální? Zažily jste to některá? A jak to slušně říct ostatním? V hlavě někde vím, že si moc vážím toho, že se o mně někdo zajímá, ale já na ně prostě nemám náladu.
Potřebovala sem to vylejt. Díky!
Já teda vůbec nechápu celý dotaz. Chceš trávit čas o samotě, tak ho tak trav. Co je na tom potřeba validovat na emiminu?
NJ ono takhle ke konci to může být už otravné..zvlášť když pak začnou při každém telefonátu místo pozdravu říkat:tak co už? Případně při každém setkání..ty jo si ještě nepraskla jo? Tak trav čas sama..však te nikdo násilím někam netahá ne? A kdyby náhodou tak řekni že tě bolí nohy/záda si unavená chceš si lehnout…
Je štěstí, že ten manžel nevadí
. Jsem se lekla, že chceš být matka sama s dítětem. To ostatní si průběžně sedne. Těhotenství je prostě dlouhá doba a každá ho prožívá jinak.
U mě naprosto normální, snesla jsem jen manzela vedle sebe
byla jsem protivna jak noc a zle na všechny koukala, takže se ke mne nikdo raději ani moc nepriblizoval
![]()
Díky za podporu, ja mám momentalne okolo sebe 2 tehotny kamosky a všechny se chtej schazet a delat baby shower party a chodit se mnou na jogu
Obe maji termin po mne, to sem jeste takx vzkvetala
Ted uz je to fakt bida a přijde mi, ze me nechapou ani kamosky, ani ty tehotny kamosky ![]()
A fakt jak pises @Vladusxx, kazdy rozhovor zacina „jak se tesis na miminko“, " tak kdy si to strihnes uz?„, "uz mate vse pripravene?“… vůbec me uz nebavi na to odpovidat a zas je mi lito když oni maji starost a peci, ze ja sem takhle „odtazita“ ![]()
@Semtex Sem rada ze to pises
Pritom normalne jsem tak mila osoba… a mam ty lidi strasne rada… ale teď,… se fakt nepoznavam
![]()
@km98 píše:
@Semtex Sem rada ze to pisesPritom normalne jsem tak mila osoba… a mam ty lidi strasne rada… ale teď,… se fakt nepoznavam
![]()
Jojo
hele jako já na konci těhotenství bych byla schopna dat k soudu za obtěžování každého, kdo se podíval mým směrem nebo kolem mě dokonce i prošel
holt kazda to má asi trochu jinak hozene, a dělat nějakou party s dalšími tehulemi? Ani by mě nehlo ![]()
@km98 píše:
@Semtex Sem rada ze to pisesPritom normalne jsem tak mila osoba… a mam ty lidi strasne rada… ale teď,… se fakt nepoznavam
![]()
Buď v pohodě, není to nic nenormálního. Asi podvědomě tvůj organismus tuší, že to je na dlouhou dobu jediná možnost, jak si trochu toho klidu ještě užít. Hlavně si to ještě užívej a takové prkotiny neřeš, věřím, že to je pro tvé okolí pochopitelné.
Hele normálka, řekla bych, hormony každýmu pracují jinak. Rozešli všem, co se chtějí družit, sms ve stylu „Jsem v pořádku, až se mimino narodí, dám vědět, ale teď prosím respektujte, že nemám náladu na společnost a čas do porodu chci strávit jen se svým mužem“. Kdo je normální pochopí, kdo ne, netřeba se s ním trápit.
@km98 jj mě to otravivalo hlavně při druhém těhotenství protože jednak mám mezi dětmi malý věkový rozdíl (rok a kousek) a jednak jsem se mnohem více vídala s okolím…(ty jo to stě si pospíšili…to budeš mít náročný co…a bude to aspoň kluk když první je holka…apod…)
V prvním těhotenství byl covid a nikam se moc nesmělo takže jsem měla relativně klídek…zprávy na telefonu člověk může ignorovat ![]()
Delej, jak to potrebujes a citis. Uzivej samotu, za me je to zcela v poradku vyhovet svym pocitum. Pokud jde o opravdu dobre pratele, tak pochopi vysvetleni, ze ted to tak potrebujes, zbytek bych neresila.
Je to velmi normální, v tomhle hrajou prim pudy
Není potřeba se nikomu ozývat nebo s někým někam chodit. Na přímý dotaz bych řekla, že chci být sama. Však každý chce být někdy sám
Baby shower, to je aktuálně noční můra pro mě ![]()
Hormony no. To přejde. Když chceš být sama tak buď.
Nejhorší je to na konci, zvlášť když už máš po termínu a pořád se někdo ptá jestli už? To je na zabití. ![]()